Recepten met Rucola

Over Rucola

Recepten met Rucola

Rucola of aragula - 'rocket' in het Engels, 'roquette' in het Frans - heet in het Nederlands 'raket', 'raketkruid' op 'mosterdkruid'. Het is een slasoort met een pikante, kruidige, nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. De zachte groene bladeren zijn getand en onregelmatig gevormd. Rucolabladeren moeten zacht en heldergroen-glanzend zijn. Slappe, vergeelde bladeren geven aan dat de groente oud is. Rucola is te koop bij de goed gesorteerde supermarkt en bij groente-speciaalzaken. Het is een snelle groeier, die het ook in Nederlandse tuinen goed doet. De voedingswaarde van rucola is te verwaarlozen, maar de groente heeft de naam vochtafdrijvend te werken en goed te zijn voor de maag. Serveer rucola rauw als salade, op brood of als bedje voor een carpaccio. Ook kort gekookt smaakt rucola goed, zeker door pastagerechten of in een bouillon, soep of saus.

Verwante ingrediënten van Rucola


Overzicht van recepten met Rucola

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rucola. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rucola en waar Rucola het hoofdingrediënt is.

Toon 251-275 van 1059 recepten
Garnalen met asperges en peultjes
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Gember

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Halveer de groente en kook deze 4 minuten in water met zout. Maak de peultjes schoon en k...

Garnalen-rucolasla
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Room

Snijd de paprika en zalm in reepjes. Snijd de tomaatjes in vieren.Schep de rucola met de pasta, garnalen, paprika, tomaatjes, zalm, knoflook...

garnalensalade met asperges en peultjes
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Gember

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Halveer de groente en kook deze 4 minuten in water met zout. Maak de peultjes schoon en k...

Garnalenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 180 graden. ui en knoflook fijn snijden. paprika en tomaten in blokjes snijden. champignons in schijfjes snijden....

Gebakken asperges met garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Kerrie

Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de asperges in schuine stukken van ca. 3cm. Verhit de olijfolie en voeg de suiker, z...

Gebakken asperges op zalmcarpaccio
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Spoel de zalm koud af, dep hem droog, wikkel hem in plasticfolie en leg hem circa 1 uur in de diepvries Boen de sinaasappel af met heet wat...

Gebakken boerenbrie met schorseneren salade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Brie en Melk

Je schilt, op 1 stuk na, alle gewassen schorseneren, snijdt ze in 3-en en kook ze zo'n 5 minuutjes in water met wat melk en zout. Laat...

Gebakken forel met amandel-knoflooksaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Tijm

Voor de saus:De korsten van het witbrood verwijderen en het brood in een beetje water weken.Het brood goed uitdrukken en met de gemalen am...

gebakken geitenkaas
Uit de categorie voorgerechten: met Melk, Bloem en Rucola

Verwarm de oven voor op 220 graden C.(hetelucht 190 graden C)meng 2 eetlepels gehakte hazelnoten met 4 eetlepels broodkruim.Klop 2 eidooiers...

Gebakken krieltjesschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pesto

Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan goudbruin en knapperig. Houd ze apart. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.Verh...

Gebakken paddestoelen gevuld met ricotta
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Rucola

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de ricotta samen met de citroenschil, spaanse peper en een beetje peper en zout in een kom. Klop all...

Gebakken rucola met witte bonen
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Pel en snipper de knoflook. Laat de bonen uitlekken, spoel ze af met koud water en laat ze nogmaals uitlekken. Verhit een scheut olie in...

GEBAKKEN SANDWICHES MET PARMAHAM
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Brood

Korstjes van brood snijdenParmaham in reepen snijdenBrood besmeren met mascarponeHam en salie over 4 besmeerde boterhammen verdelen.Andere 4...

Gebakken tongreepjes met rucola
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloe...

Gebakken zalm met witte wijnsaus
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zalm en Zout

15 minutenZalm bestrooien met zout en peper. Boter verhitten in koekepan en zalm volgens gebruiksaanwijzing bakken. Helft van dille fijnkn...

Gebakken zeeduivelmedaillons
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Azijn en Bloem

Verwarm de oven voor op 180?C. Snijd de avocado in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij de bieslook fijn.Vermeng de blokjes avocado met de...

Gefrituurde courgettebloemen met geitenkaas vullin
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Rucola

Maak het beslag. Doe het bloem en zout in een komen maak hier een kuiltje in. Meng het warme water met olijfolie en giet in het kuiltje. Klo...

Gefrituurde oesters met gebakken rucola en tomaten
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Azijn

Open de oesters en maak ze los of vraag je vishandelaar dat voor je te doen. Klop voor het beslag de bloem met het koude water glad en spa...

Gefrituurde tortellini met salsa
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snij...

Gegratineerde geitenkaasjes met honing
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Zout en Olie

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudgeel. Verhit de olie, bak de plakjes bacon br...

Gegrilde aardappels met taleggio
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en elk in lengte in 4 plakken snijden. In pan met weinig water aardappelplakken in ca. 5 m...

Gegrilde asperges met spek.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Asperges met dunschiller, van vlak onder kopje naar beneden schillen. Houtachtige onderkant eraf snijden. Of de asperges uit pot goed late...

gegrilde aspergesalade met peer en roquefort
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Kaas

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil zonodig de harde schildelen eraf. verdeel de asperges in schuine stukken van 8-10...

GEGRILDE AUBERGINE-ROLLETJES met mozzarella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Rucola

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjesen snijd het vruchtvlees in blokjes.Verhit 2 eetlepels ol...

Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie,...

Laatste reacties met dit ingredient

Mosterdsoep met zeekraal

M., Recept onvolledig? Wat moet er met de zeekraal gebeuren? Word...

Door *Kees*
STAMPPOT ZUURKOOL MET RUCOLA EN ROOKWORST

Is bij dit recept 5 kilogram aardappelen niet wat veel? Als ik dit re...

Door *Brood Enspelen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rucola