Recepten met Rucola

Over Rucola

Recepten met Rucola

Rucola of aragula - 'rocket' in het Engels, 'roquette' in het Frans - heet in het Nederlands 'raket', 'raketkruid' op 'mosterdkruid'. Het is een slasoort met een pikante, kruidige, nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. De zachte groene bladeren zijn getand en onregelmatig gevormd. Rucolabladeren moeten zacht en heldergroen-glanzend zijn. Slappe, vergeelde bladeren geven aan dat de groente oud is. Rucola is te koop bij de goed gesorteerde supermarkt en bij groente-speciaalzaken. Het is een snelle groeier, die het ook in Nederlandse tuinen goed doet. De voedingswaarde van rucola is te verwaarlozen, maar de groente heeft de naam vochtafdrijvend te werken en goed te zijn voor de maag. Serveer rucola rauw als salade, op brood of als bedje voor een carpaccio. Ook kort gekookt smaakt rucola goed, zeker door pastagerechten of in een bouillon, soep of saus.

Verwante ingrediënten van Rucola


Overzicht van recepten met Rucola

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rucola. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rucola en waar Rucola het hoofdingrediënt is.

Toon 326-350 van 1059 recepten
Geroosterde zalm met courgette-rucolasalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C). Hak de oregano fijn. Houd de helft achter voor de dressing. Ris de tijmblaadjes van de...

Gestoofde sucade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Braad het vlees in een beetje boter aan in een braadpan, voeg de grof gesneden sjalotjes, de knoflook en tomatenpuree toe en blus het geheel...

Gevuld Brood met Makreel
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Pesto

Snij de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Besprenkel de plakken met 3 el olijfolie en de Provencaalse kruiden. Bak...

Gevuld broodje.
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Gist en Olie

Het brooddeeg klaarmaken.Of volgens gebruiksaanwijzing op het pak,tot na het eerste keer rijzen. Oven voorverwarmen tot 180graden.Deeg uitr...

Gevuld Casinobrood
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Room

Verwijder de bovenste korst van het brood alsof het een deksel is. Snijd nu het zachte brooddeeg voorzichtig los van de korst, zodat je een...

Gevuld Ciabattabrood
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

Bestrijk beide broodhelften royaal met pesto. Beleg de onderste helft met sla, rucola, paprika, ham, kip en tomaat. Strooi er wat zout en pe...

Gevuld Italiaans brood
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Pesto

Snij de aubergine over de lengte in plakken van ca. 1 cm. Bestrooi ze met wat zout, laat ze ca. 15 min. in de vergiet uitlekken. dep de plak...

Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Curry

Verwarm de oven voor op 200?C. Bereid de marinade: meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de mosterd, de curry, zout...

gevuld zomers brood
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

begin met de hele paprikas in te kerven zodat je de pel achteraf gemakkelijk kunt verwijderen en doe deze op een bakplaat in de oven (200?)...

Gevulde courgettes met geitenkaas en rucola
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rucola en Courgette

Verwarm de oven voor op 200?CSchil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Kook de courget...

Gevulde eitjes.(de eenvoud zelf).
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Rucola

Kook de eitjes hard in 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel ze.Halveer de eieren, haal de dooiers er voorzichtig uit en plet de...

Gevulde ijsbergsla met krieltjessalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Olie

Kook de krieltjes in een laagje water in 10-15 min gaar en giet ze af.. Laat ze afkoelen en schud ze af en toe om.. Verwijder intussen het...

gevulde italiaanse bol
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Uien

Snijd voor 1 persoon van 2 italiaanse bollen het bovenste kapje eraf en hol het brood uit. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de p...

Gevulde Italiaanse Bol met Brie
Uit de categorie brood: met Brie, Rucola en Tomaat

Broodje doormidden snijden en dum besmeren met boter. Als eerste de blaadjes rucola erop leggen, dan de tomaat, komkommer en vervolgens de...

Gevulde kalkoen rolletjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Rucola

Sla de schnitzels zo plat mogelijk. Roer de kruidenkaas los met de paprikapoeder, bestrijk de schnitzels aan een kant met dit mengsel en ver...

Gevulde Omeletjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

klop 4 eieren los met 4 el slagroom, zout en peper en 2 el fijngesneden bieslook. Bak hiervan in wat boter 12 kleine, dunne omeletjes. Vul d...

Gevulde paddestoelen met giros en rucolasalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Verwijder de stelen van de paddestoelen en snijd deze in stukken. Verwijder het zwarte mos onder de paddestoelen, plaats ze op een oven...

Gevulde pannenkoeken met romige surimi.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Surimi fijn snijden. Roomkaas in stukjes snijden en in kom losroeren met melk. Bosui en surim...

Gevulde Pannenkoeken met Surimi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Rucola

Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Surimi fijnsnijden. Roomkaas in stukjes snijden en in kom losroeren met melk. Bosui en surimi...

Gevulde pesto-omelet met stoomgroenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Klop de eieren los met de melk, zout, peper en pesto.Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdw...

Gevulde tomaatjes met zalmpaté
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Rucola en Tomaat

Van tomaten kapje verwijderen en tomaten met theelepel uithollen. Rucola grof scheuren en in tomaten steken. Vispaté met vork doo...

Gevulde tomaatjes met zalmpate
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Rucola en Tomaat

Van tomaten kapje verwijderen en tomaten met theelepel uithollen. Rucola grof scheuren en in tomaatjes steken. Vispate met vork door huttenk...

Gevulde tomaten met kalkoengehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Rijst

# vet de ovenschaal in # snipper de ui # pers de knoflook # verwarm de oven voor op 220?C1 Snijd de kapjes van de tomaten, hol de tomaten...

Gevulde tonijnrolletjes
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Kaas

Peper en zout de tonijn. Was en droog de sla en verdeel deze over de tonijnplakjes, besprenkel met olie, rol de plakjes strak op tot mo...

GEVULDE ZOMERSALADE
Uit de categorie salades: met Feta, Rucola en Paprika

Snijd de paprika, de feta en de sjalotjes fijn, bak de spekjes en snijd de gerookte kip in dunne plakjesMeng de salade met de rucola en leg...

Laatste reacties met dit ingredient

Mosterdsoep met zeekraal

M., Recept onvolledig? Wat moet er met de zeekraal gebeuren? Word...

Door *Kees*
STAMPPOT ZUURKOOL MET RUCOLA EN ROOKWORST

Is bij dit recept 5 kilogram aardappelen niet wat veel? Als ik dit re...

Door *Brood Enspelen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rucola