Recepten met Rucola

Over Rucola

Recepten met Rucola

Rucola of aragula - 'rocket' in het Engels, 'roquette' in het Frans - heet in het Nederlands 'raket', 'raketkruid' op 'mosterdkruid'. Het is een slasoort met een pikante, kruidige, nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. De zachte groene bladeren zijn getand en onregelmatig gevormd. Rucolabladeren moeten zacht en heldergroen-glanzend zijn. Slappe, vergeelde bladeren geven aan dat de groente oud is. Rucola is te koop bij de goed gesorteerde supermarkt en bij groente-speciaalzaken. Het is een snelle groeier, die het ook in Nederlandse tuinen goed doet. De voedingswaarde van rucola is te verwaarlozen, maar de groente heeft de naam vochtafdrijvend te werken en goed te zijn voor de maag. Serveer rucola rauw als salade, op brood of als bedje voor een carpaccio. Ook kort gekookt smaakt rucola goed, zeker door pastagerechten of in een bouillon, soep of saus.

Verwante ingrediënten van Rucola


Overzicht van recepten met Rucola

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rucola. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rucola en waar Rucola het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 1059 recepten
Carpaccio met venkel en pijnboompitten
Uit de categorie voorgerechten: met Rucola, Venkel en Basilicum

Schaaf de venkel (in een keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sinaasa...

Carpaccio van asperges met pijnboompitten
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Azijn en Rucola

Pel het sjalotje en snipper het fijn. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige...

Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Tijm en Olie

(kan 1/2 dag tevoren). Veeg de portobello's schoon en verwijder de steeltjes. Snij de hoejes in hele dunne plakjes. Klop in een diep bor...

carpaccio van gemarineerde zalm
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Dille

Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet. De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in...

Carpaccio van gevulde kalfshaas
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Kaas

Kan een dag van te voren. Snij het vlees in de lengte in en vouw het open. Sla het vlees iets platter, zodat er een lap ontstaat die gevuld...

CARPACCIO VAN GEVULDE OSSEHAAS
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kaas en Pesto

Snijd het vlees in de lengte in en klap het open. Sla het vlees iets platter, zodat er een lap ontstaat die gevuld kan worden of vraag de sl...

Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogd
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Ananas en Rucola

Schil de ananas en verwijder de harde deeltjes. Snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes....

carpaccio van ossenhaas met parmezaancreme
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Rucola en Knoflook

vraag of de slager de ossenhaas heel dun wil snijdenbrokkel 100 gr parmezaanse kaassss in keukenmachine met het teentje knoflook , voeg drup...

Carpaccio van Ossenhaas met parmezaanse kaas en pi
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Olie en Rucola

Knoflook met olie mengen Ossenhaas paar minuten in diepvries leggen Vervolgens in heel dunne plakken snijden Eventueel tussen plasticf...

Carpaccio van peer
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Schil de knolselderij en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Verhit de olie in e...

Carpaccio van peer met cambozola
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

Bak de pecannoten en pijnboompitten in wat olijfolie bruin. Strooi uit over een stuk keukenpapier en laat uitlekken. Op smaak maken met zout...

carpaccio van portabello
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Tijm en Azijn

1: portabello's schoon vegen, steeltjes verwijderen en de paddestoelen in hele dunne plakjes snijden. Maak een marinade van de azijn, so...

Carpaccio van rauwe ham met rucola en peer
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Rucola en Citroen

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren elk in 12 dunne partjes. Besprenkel ze met citroensap en maal er zwarte peper bov...

Carpaccio van rosbief.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Azijn

Rosbief eb rucola over de borden verdelen. Dressing kloppen van olijfolie en azijn. Dressing over de rosbief sprenkelen en bestrooien met...

Carpaccio van Serranoham en tomaat
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Rucola

Pel de pistachenootjes en hak deze grof in stukken. Rooster ze vervolgens lichtbruin in een droge koekenpan. Laat ze op een bordje afkoelen....

Carpaccio van Serranoham en tomaat .
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Rucola

Was indien nodig de rucolasla en dep deze droog met keukenpapier.Pel de pistachenootjes en hak deze grof in stukken. Rooster ze vervolgens...

Carpaccio van St. Jacobs schelpen met koriander
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Rucola

- was de St. Jacobs schelpen en droog ze goed - pers het sap uit twee citroenen en meng met de olijfolie (of olie naar keus) - ontvel de...

Carpaccio van tomaten
Uit de categorie voorgerechten: met Rucola, Tomaat en Sjalotjes

Schil de tomaten en verwijder de pitten. Snijd de tomaten in zeer fijne schijfjes. De salade wassen en in het midden van het bord schikken....

carpaccio(ossenhaas)
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Olie en Rucola

Meng de knoflook met de olie. Leg de ossenhaas een paar minuten in de diepvries en snijd hem vervolgens in heel dunne plakken. Leg het vlees...

Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Knip de tros cherrytomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill. Snijd...

Carpacciosalade
Uit de categorie salades: met Kaas, Rucola en Tomaat

Carpaccio alvast op het bord verspreiden in een ronde vorm.Leg de carpaccio in een ronde vorm op het bord. Maak de sladressing alvast klaar...

Carpacciowrap
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Rucola en Carpaccio

Bestrijk de plakjes carpaccio met de basilicumpesto. Maak van de rucola bosjes met de bladeindjes naar beide kanten en leg die op de carpacc...

Champignonsoep met rucola
Uit de categorie soep: met Rucola, Champignons en Nootmuskaat

1. Verhit de boter in een soeppan en bak de champignons zacht, strooi er nootmuskaat over 2. Schenk de inhoud van het flesje Maggi Basis vo...

Ciabatta hartig besmeerd
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Olie en Azijn

-snij de broodjes in de lengte open-verdeel de olijvenpasta erover -snij de artisjokharten in de lengte door en verdeel ze gelijkmatig op h...

Ciabatta Caprese
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Pesto en Azijn

Snijd de ciabattabroodjes door en besmeer de onderste helft met de pesto. Verdeel er dakpansgewijs de plakjes mozzarello en tomaat over. Bes...

Laatste reacties met dit ingredient

Mosterdsoep met zeekraal

M., Recept onvolledig? Wat moet er met de zeekraal gebeuren? Word...

Door *Kees*
STAMPPOT ZUURKOOL MET RUCOLA EN ROOKWORST

Is bij dit recept 5 kilogram aardappelen niet wat veel? Als ik dit re...

Door *Brood Enspelen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rucola