Recepten met Rucola

Over Rucola

Recepten met Rucola

Rucola of aragula - 'rocket' in het Engels, 'roquette' in het Frans - heet in het Nederlands 'raket', 'raketkruid' op 'mosterdkruid'. Het is een slasoort met een pikante, kruidige, nootachtige smaak. Wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. De zachte groene bladeren zijn getand en onregelmatig gevormd. Rucolabladeren moeten zacht en heldergroen-glanzend zijn. Slappe, vergeelde bladeren geven aan dat de groente oud is. Rucola is te koop bij de goed gesorteerde supermarkt en bij groente-speciaalzaken. Het is een snelle groeier, die het ook in Nederlandse tuinen goed doet. De voedingswaarde van rucola is te verwaarlozen, maar de groente heeft de naam vochtafdrijvend te werken en goed te zijn voor de maag. Serveer rucola rauw als salade, op brood of als bedje voor een carpaccio. Ook kort gekookt smaakt rucola goed, zeker door pastagerechten of in een bouillon, soep of saus.

Verwante ingrediënten van Rucola


Overzicht van recepten met Rucola

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Rucola. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Rucola en waar Rucola het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 1059 recepten
Crostini's met tonijn
Uit de categorie borrelhapjes: met Feta, Rucola en Olijven

Snijd het stokbrood in sneetjes. Ongeveer 16 stuks (4 per persoon). Meng de geperste knoflook door de olijfolie. Besmeer de sneetjes stokbro...

CROSTINIBLOKJES MET GEROOKTE ZALM EN HEILBOT
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zalm en Olie

Verwarm de olie met de knoflook en de rozemarijn op laag vuur en laat afkoelen. Snij van het brood dobbelsteentjes van 3x3x3 cm.Bestrijk de...

Culinaire OSSENHAAS met een maderasaus en rosti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg 1 dl madera toe en laat tot de helft indampen. Voeg daar...

Culinaire Zalmmousje met bieslook en kappertjes
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zalm en Room

Week de gelatine in ruim koud water. Laat de zalm in een zeef goed uitlekken en pluk de vis met 2 vorken in kleine stukjes. (verwijder grate...

De beste Steak Sarnie
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Brood

1. Leg de ciabatta een paar minuutjes in een oven van 100?C om op te warmen 2. Strooi zout en peper en rozemarijn op de biefstuk. Snijd het...

de rucolapesto
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kaas en Rucola

Rooster de pijnboompitten en pistachenoten kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en doe ze in een keukenrobot. Voeg de ruco...

Dijon-dressing
Uit de categorie sauzen: met Sla, Zout en Azijn

Vermeng de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper in een kom. Rooster in een droge koekenpan, op matig vuur, de pompoen- en zonnebloempitt...

Doperwten met rucola en kaas
Uit de categorie soep: met Kaas, Rucola en Knoflook

Pel de ui en snipper deze. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin gaar. Voeg de gepelde, geperste knoflook, doperwten e...

DOPERWTEN-RUCOLASOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Rucola

Pel en snipper de ui. Breng 1/2 liter water aan de kook met het bouillonblokje en de ui. Was de rucola. Bewaar enkele takjes voor de garne...

Downtown pizza
Uit de categorie borrelhapjes: met Rucola, Tomaat en Tomaat

Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de knoflook.Beleg de tortilla's met tomaat, knoflook, mozzarella, orega...

Drie Heerlijke Pastasauzen.
Uit de categorie sauzen: met Room, Olie en Uien

Mascarpone-kruidensaus:Smelt 25g boter in een sauspan en fruit hierin 2 fijngehakte sjalotjes.Voeg 125ml.slagroom,125g mascarpone,15g in fli...

Driehoekjes met kwarteleitjes
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Pesto en Brood

Rooster de sneetjes brood. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak...

Duitse roggebroodsandwich met appel en casselerrib
Uit de categorie brood: met Brood, Rucola en Zuurdesem

1. Bestrijk de sneetjes brood met de verse roomkaas. Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg deze op een sneetje roggebrood. 2....

Duivelse champignons.
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

In kom mengen:mosterd,olie,Worchestersaus,knoflook,zout en peper.Doe de champignons hierbij en schep goed om.Je kunt ze hier in laten marine...

Dungesneden entrecote met bietjes,mieriksw.room+ru
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

In schaal sjalotsnippers 5min.in azijn marineren.Intussen entrecotes met 1el olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper....

Een Aspergquiche met hazelnoten en kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Bloem

Asperges schillen, van onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In grote pan met ruim kokend water met zout 10 minuten...

Een compositie van tomaten en Hollandse garnaaltje
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Verarm de oven voor op 200 graden.Snij met behulp van een kookring of een kopje 4 rondjes van het bladerdeeg. Bedek een ovenplaat met bakp...

Een heerlijke Papaya-avocadoslade als voorgerecht
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Papaya en Rucola

Voor de dressing: Meng alle ingredi?nten in een kom. Roer de bewaarde papayazaadjes erdoor. Verdeel de salade over vier borden. Leg de plakj...

Een Pikante Spaghetti met tomaten en rucola en ver
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Verwarm de olie in een pan. Fruit de chilipeper en de knoflook in de olie. Trek het kroontje van de tomaten en snijd ze aan de bovenkant kru...

Een rucolasoepje met verse kruiden en room.
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Rucola

Bosuitjes, rucola, peterselie, basilicum en tijm door hete bouillon roeren. Met staafmixer tot gladde soep pureren. Soep nog even doorwarmen...

Een salade van geroosterde geitenkaas, spek en ruc
Uit de categorie voorgerechten: met Kaas, Brood en Rucola

Bak de plakjes spek of in een licht ingevette koekenpan aan beiden kanten knapperig of leg ze tussen twee velletjes keukenpapier en ze t ze...

Een salade van Rucola en zoete aardappelen
Uit de categorie voorgerechten: met Munt, Olie en Rucola

Bestrijk de aardappelen en de haoumi met chiliolie, Rooster ze 1-2 minuten per kant onder de voorverwarmde gril tot de aardappelen en de sch...

Een te gekke Warme Kipsalade met pijnboompitjes
Uit de categorie salades: met Munt, Olie en Rucola

Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Snijd de kip in stukken. Bestrijk kip en tomatenschijfjes met olijfolie en bestrooi z...

Ei - avocadosalade met rauwe ham en mosterdvinaigr
Uit de categorie salades: met Ham, Piment en Honing

Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de avocado's in vieren,...

Ei avocadosalade met rauwe ham en mosterdvinaigret
Uit de categorie salades: met Ham, Piment en Honing

Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de avocado's in vieren,...

Laatste reacties met dit ingredient

Mosterdsoep met zeekraal

M., Recept onvolledig? Wat moet er met de zeekraal gebeuren? Word...

Door *Kees*
STAMPPOT ZUURKOOL MET RUCOLA EN ROOKWORST

Is bij dit recept 5 kilogram aardappelen niet wat veel? Als ik dit re...

Door *Brood Enspelen*

Veel voorkomende ingrediënten met Rucola