Recepten met Salamblad

Over Salamblad

Recepten met Salamblad

Een soort laurierblad. De bladeren van de Indonesische laurier wijken in smaak iets af van de laurierbladeren die wij kennen, maar kunnen er zeer goed door worden vervangen. De blaadjes worden na eerst afgewassen te zijn, met de gerechten mee gestoofd. verwijder ze na gebruik.

Verwante ingrediënten van Salamblad


Overzicht van recepten met Salamblad

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Salamblad. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Salamblad en waar Salamblad het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 328 recepten
Dendeng Blado
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en 5 daun salam en breng aan de kook. Laat het vlees in 1-1...

"Zwart" vlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Braad het vlees in de olie rondom aan. Doe de rest van de ingredienten in een hoog pannetje waar het vlees net in kan. Laat even koken en ro...

*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

Abon 3 (sterk gekruid vlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon. Gebruik...

Ajam besengèk 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Bak de kip halfgaar. Maak de uien, knoflook, djintan, kuncit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, s...

AJAM BESENGEH
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

De fijngemaakte bumbu met de sereh en laos in olie tumis tot die goed gaar is, dan de fijngemalen ketumbar en djinten er doorheen roeren en...

AJAM BESENGEK
Uit de categorie bijgerechten: met Laos, Olie en Bawang

Alles fijn stampen en dan fruiten. Dit alles met kip of rundvlees - dat eerst gepanggangd is - mengen.Opkoken met daon salam, laos en santen...

Ajam boemboe roedjak
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers. Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafm...

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in d...

Ajam boemboe roedjak - Kip in rode saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Maak de paprika schoon en snijd deze in enkele stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pof de kemirienoten boven een open gasvlam. Maa...

Ajam boemboe roedjak 1 (kip in zoetzure saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en...

Ajam boemboe roedjak 2 (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in de...

Ajam boemboe roedjak, kip in pittige, zoetzure sau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks e...

Ajam cincane (Borneo)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh

Sudder stukken kip gaar in santen die is gekruid met kemiri, laos, gemberwortel, knoflook, Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa, zout,...

AJAM GORENG BROPOL
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, daun salam en het zout. Leg de stukken kip in een pan, overgiet deze met de vermengde santen e...

Ajam goreng bropol (gekookte gebakken kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Ga met een vork in de lengterichting langs de komkommer, zodat er kerven in komen en snijd hem dan in plakjes (u krijgt dan een leuk effect)...

Ajam Goreng Teri.
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Wrijf in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, de kemiri's, de trassi, de ketoembar, de asem en wat zout en suiker fijn. Doe de sante...

Ajam Katjang Bukittingga
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Pinda

Maal, in de tjobek of in de keukenmachine, de ui, knoflook, gember, chili, peper, kurkuma, zout en 0,6 deciliter kokosmelk tot een gladde...

Ajam kerrie (Kerrie van kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Kip insmeren met zout naar smaak. Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemiries, trassi fijnwrijven in een vijzel of mixer.Het mengsel ca. 5 m...

Ajam opor (kruidige, gestoofde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketumbar en trassie en smeer de kip hie...

Ajam opor, Surinaams-Javaans (witte kip)
Uit de categorie vlees: met Olie, Uien en Sereh

Kook de kip gaar in ¼ l water met de sereh en daun salam en kook ca.25 minuten. Als het vocht kookt, dan de vlam temperen. Fruit uien en k...

Ajam pedis 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Maak de kip schoon en snijd die in 5 à 6 stukken. Laat in de wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de stukken bru...

Ajam pedis 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien | 1 reactie

Snijd de uien in ringen en fruit deze met de laos en salam. Snipper de knoflook en de kemirinoten en voeg deze samen met de sambal, kunir, t...

AJAM PENKIKI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Sereh

Fruit in wat slaolie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahe, sereh en de daun salam. Als de uien bruin zijn, dan de kip...

AJAM PUTIH kip in uien-kokossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Uien

de kip gaar koken en laten afkoelenolie in een braadpan en hierin de ui, knoflook en trassi ca. 2 min fruiten. de kokosmelk, laos, sereh en...

Laatste reacties met dit ingredient

SAMBAL GORENG REMPLOH AJAM

Jammer dat er zoveel vraagtekens zijn (letterlijk)... Zo is het moeil...

Door *Evelin*
Ajam pedis 2

de trassi en jahe staat niet bij hoeveel je daarvan moet hebben maar ...

Door *corrie*
Sajoer Asem van Tomaat, Tahoe en Garnalen

Bron: Bep Vuyk Groot Indonesisch Kookboek 1973 Uitgeverij Luitingh B...

Door *Hans*

Veel voorkomende ingrediënten met Salamblad