Recepten met Salamblad
Over Salamblad

Overzicht van recepten met Salamblad
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en 5 daun salam en breng aan de kook. Laat het vlees in 1-1...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Braad het vlees in de olie rondom aan. Doe de rest van de ingredienten in een hoog pannetje waar het vlees net in kan. Laat even koken en ro...
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos
Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie
Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon. Gebruik...
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos
Bak de kip halfgaar. Maak de uien, knoflook, djintan, kuncit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, s...
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie
De fijngemaakte bumbu met de sereh en laos in olie tumis tot die goed gaar is, dan de fijngemalen ketumbar en djinten er doorheen roeren en...
Uit de categorie bijgerechten: met Laos, Olie en Bawang
Alles fijn stampen en dan fruiten. Dit alles met kip of rundvlees - dat eerst gepanggangd is - mengen.Opkoken met daon salam, laos en santen...
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst
Verwijder de zaadjes uit de rode pepers. Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafm...
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh
Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in d...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Maak de paprika schoon en snijd deze in enkele stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pof de kemirienoten boven een open gasvlam. Maa...
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos
Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en...
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh
Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in de...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Laos
Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks e...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh
Sudder stukken kip gaar in santen die is gekruid met kemiri, laos, gemberwortel, knoflook, Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa, zout,...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien
Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, daun salam en het zout. Leg de stukken kip in een pan, overgiet deze met de vermengde santen e...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien
Ga met een vork in de lengterichting langs de komkommer, zodat er kerven in komen en snijd hem dan in plakjes (u krijgt dan een leuk effect)...
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie
Wrijf in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, de kemiri's, de trassi, de ketoembar, de asem en wat zout en suiker fijn. Doe de sante...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Pinda
Maal, in de tjobek of in de keukenmachine, de ui, knoflook, gember, chili, peper, kurkuma, zout en 0,6 deciliter kokosmelk tot een gladde...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Kip insmeren met zout naar smaak. Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemiries, trassi fijnwrijven in een vijzel of mixer.Het mengsel ca. 5 m...
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos
Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketumbar en trassie en smeer de kip hie...
Uit de categorie vlees: met Olie, Uien en Sereh
Kook de kip gaar in ¼ l water met de sereh en daun salam en kook ca.25 minuten. Als het vocht kookt, dan de vlam temperen. Fruit uien en k...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien
Maak de kip schoon en snijd die in 5 à 6 stukken. Laat in de wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de stukken bru...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien | 1 reactie
Snijd de uien in ringen en fruit deze met de laos en salam. Snipper de knoflook en de kemirinoten en voeg deze samen met de sambal, kunir, t...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Sereh
Fruit in wat slaolie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahe, sereh en de daun salam. Als de uien bruin zijn, dan de kip...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Uien
de kip gaar koken en laten afkoelenolie in een braadpan en hierin de ui, knoflook en trassi ca. 2 min fruiten. de kokosmelk, laos, sereh en...
Laatste reacties met dit ingredient
Jammer dat er zoveel vraagtekens zijn (letterlijk)... Zo is het moeil...
Door *Evelin*de trassi en jahe staat niet bij hoeveel je daarvan moet hebben maar ...
Door *corrie*Bron: Bep Vuyk Groot Indonesisch Kookboek 1973 Uitgeverij Luitingh B...
Door *Hans*