Recepten met Sambal

Over Sambal

Recepten met Sambal

Oliehoudende pasta van tot moes gehakte rode Spaanse pepers. Sambal bevat zeer veel vitamine C en bevordert de spijsvertering. Sambal oelek is de meest eenvoudige sambal en tevens de basis voor veel andere sambal-variaties. Het is gemaakt van rauwe geplette pepers. De gebakken sambals, zijn zachter van smaak. Bovendien kunt u er tijdens het bakken verschillende kruidenmengsels aan toevoegen. U kunt sambal ook zelf maken. Neem voor 2 potjes van 2 deciliter 150 gram gewassen rode Spaanse pepers, 50 gram geschilde ui, het zachte gedeelte van 2 stengels citroengras (sereh), of 1 theelepel geraspte citroenschil, 2 theelepels zout, 2 theelepels stroop of ongeraffineerde rietsuiker, 2 theelepels citroensap, ± 1/2 deciliter olie. Snijd van de pepers het steelgedeelte weg, snijd ze overlangs doormidden en verwijder zaadlijsten en zaden. Snijd op een stevige plank de pepers in reepjes en de ui fijn. Snijd ook het citroengras klein, wrijf dit fijn in een vijzel en voeg het bij de pepers en de uien. Voeg het zout toe en druppel er 2 eetlepels olie over. Hak alles tot moes. Doe een eetlepel van de olie in een pannetje en smoor hierin de peper/uienmoes 5 minuten. Voeg nu citroensap en zoetmiddel toe en vul de massa kokendheet in zeer schone potjes. Schroef de potjes meteen dicht en zet ze 3 minuten ondersteboven. Bewaar aangebroken potjes in de koelkast. Deze sambal is iets minder scherp dan de in de winkel verkrijgbare en bevat ook geen conserveermiddelen. Behalve in exotische gerechten smaakt een vleugje ervan ook lekker op schijfjes komkommer of op pindakaas (op de boterham).

Verwante ingrediënten van Sambal


Overzicht van recepten met Sambal

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Sambal. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Sambal en waar Sambal het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2674 recepten
NASI goreng Balikpapan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is. Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan)...

Mihoen met pikante kabeljauw en sajoer van tom
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snipper de ui fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak de suiker, gemberpoeder, de helft van de ui, 1 1/2 theelepel sambal en 1 theelepel laos a...

MARINE-NASI GORENG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Prei en Zout

Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders is er kans dat de nasi nat en klef wordt, en zich slecht laat bakken. Kook de r...

Eenvoudige Sajoer van Boontjes
Uit de categorie soep: met Olie, Uien en Sambal

Breek de bonen in drieen. Fruit de uien, knoflook, sambal oelek in de olie. Voeg de bouillon toe en kook daarin de bonen. Laat de bonen 10 m...

Focaccia met Australische fusionsalade
Uit de categorie bijgerechten: met Rucola, Sambal en Paprika

Verwarm de grill voor Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groente onder de grill in ca. 5...

Gebraden drumsticks.
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Sambal en Limoen

Verwarm de oven op 200 graden ( hetelucht 180 graden).Pel de knoflook en pel deze uit boven een kom, pers de limoe, en voeg sap met zonneb...

Gehaktschotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Uien en Sambal

Snijd de uien in ringen en de champignons in schijfjes.. Snijd de paprika in kleine stukjes. en vet de ovenschaal in met boter.. En maak e...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

Ikan ketjap manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Verhit de olie in de wadjan en bak de uitgelekte vis goudbruin. Laat de vis dan uitlekken en leg ze op een platte schaal. Maak van het zou...

Indonesische kipsate aardappelschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Schil en was de aardappelen. Gaar ze in een afgesloten schaal in een magnetron op vol vermogen (800 Watt) in 8 minuten Bak de kip met peper...

Kip met paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Verwijder de lelijke bladeren en de voet van de paksoi...

Komkommersnack
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Room

Steek met behulp van een borrelglas rondjes uit de kaas. Was de komkommer goed en snijd hem in plakjes. Roer de pindakaas, de zure room, sam...

Maiskoekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Olie

Laat de maiskorrels uitlekken. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei en de melk en schep er de maiskorrels,de bloemkool, de kruiden,...

Mie met Kip en Ananas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Ananas

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing.Snij de kip in blokjes.Pel de knoflook en snipper deze.Snij de prei in smalle ringetjes.Maak de papri...

MOEDERKOEK
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Ketjap

Bak het vlees met peper en zout bruin. Haal de gesneden uien door een papje van knoflookpoeder, suiker, sambal en ketjap. Voeg dit toe aan h...

pilav
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Doe de olie in de pan, zout op het vlees en even goed aanbakken. Fruit de ui, de knoflook en de sambal even mee. Voeg dan het perzikensap ui...

Pindasoep
Uit de categorie soep: met Ketjap, Sambal en Ketchup

1. Fruit in boter de ui goudbruin. 2. Voeg Maggi Basis voor Kippensoep en 1,5 liter water toe en breng aan de kook. 3. Laat de kipfilet in...

Satesaus 2 ;-)
Uit de categorie sauzen: met Ketjap, Sambal en Pruimen

Water op laag vuur zetten met de ingredienten, behalve de pindakaas en sambal. Laten trekken (niet koken) totdat de uitjes bruin zijn. Daa...

Tarly Goreng
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Tarly en Ketjap

Tarly in ruim water in 12 minuten gaarkoken, afgieten en uit laten lekken. Intussen Chinese roerbakgroente, uitgeperst teentje knoflook en n...

tomatensoep a la maison!
Uit de categorie soep: met Olie, Uien en Gember

Een tip! Voor een extra magere soep kook je de gehakt-balletjes in een apart pannetje,dan komt er geen extra vet in de soep!Wat olijfolie i...

"Indonesische" Bonenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Ketjap

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Hak de selderie fijn. Snijd verder alle groenten in hapklare stukjes. Spoel de bonen in e...

"INGELE KERRIEVIS"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Melk

-dompel vis in melk en erna in meel -bak vis in olie en dreineer -fruit uien glazig in 30ml olie en voeg kruiden toe en fruit verder voor 3...

"Quorn Ketjap"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Quorn

Olie verhitten, ui en knoflook hierin ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Quorn toevoegen en ongeveer 1 minuut laten meebakken. 1 1/2- 2 d...

"Taoekwa Dan Atjar"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tofu en Olie

Snijd de tofu in reepjes van 4 bij 1 cm. Breng een royale hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Voeg de boontjes toe, en laat...

"Turkse" kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Groenten snijden in blokjes of plakjes Peterselie klein snijdenKippepoten gaarkoken met zout. Iets laten afkoelen en de beentjes verwijder...

Laatste reacties met dit ingredient

Magere Jus

hallo.. ik heb last van me darmen en ernstige maag problemen .. i...

Door *petra*
kalderaat

Mijn ouders zijn eveneens oud Kongo kolonialen (1952-1960) Wij kennen...

Door *Wijns*
kalderaat

Mijn grootouders hebben vroeger (rond de jaren 1956) een viertal jaren...

Door *Kenis*

Veel voorkomende ingrediënten met Sambal