Recepten met Schorseneren

Over Schorseneren

Recepten met Schorseneren

De schorseneer, Ook wel Schorseneel genoemd, is de lange, staakvormige wortel van de Scorzonera Hispanica, een samengesteldbloemige plant. De bruinzwarte schil is kurkachtig. Schorseneren moeten goed afgespoeld en dan geschild worden, vanaf de onderkant naar de top. Leg de stukjes meteen in een kom water met citroensap of azijn om bruin kleuren te voorkomen. Een scheut melk bij het kookwater voorkomt dat de schorseneren tijdens het koken donkerder worden. De smaak lijkt op die van asperges, zacht nootachtig en kruidig. Ze worden daarom ook wel 'armeluis-asperges' genoemd. De zwarte schorseneren (want ze zijn er ook in wit) worden ook wel 'winterasperges' genoemd. De bijnaam 'keukenmeidenverdriet' danken ze aan het feit dat bij het schillen het kleverige melksap vrijkomt en zo voor vieze handen zorgt. U heeft daar geen last van als u tijdens het schillen keukenhandschoenen draagt. U kunt de schorseneren overigens ook eerst koken, koudspoelen en de schil eraf stropen. Niet al te rijpe schorseneren kunt u op een koele vochtige plek tot bijna 4 maanden bewaren.

Verwante ingrediënten van Schorseneren


Overzicht van recepten met Schorseneren

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Schorseneren. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Schorseneren en waar Schorseneren het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 77 recepten
Een salade van Parelhoen met een dressing van Basi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Mosterd

Sla wassen en verzorgen. Basilicum-dressing koel bewaren. De parelhoenfilet in stukjes snijden, wat pletten en krokant bakken in wat olijfo...

Fricassee van kip met schorseneren
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

-schil de schorseneren en was ze zorgvuldig -snij ze schuin in stukjes van 4 cm -kook ze in een roestvrij stalen of geemailleerde pan beet...

Fricassee van Kreeft en lichte Kerrie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Kerrie en Kreeft

- De kreeft koken in een sterk gekruide en geurige kruidenbouillon gedurende 7', zonder al te fel te koken - Doormidden snijden en het...

Gamba met spinazie, basilicum en schorseneren
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Tijm

Basilicumolie Spoel de basilicum af met koud water. Laat in de blender samen met de olie en knoflook 2 minuten draaien. Pel de gamba's b...

Garniture a la Beauvilliers
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tomaat, Spinazie en Paneermeel

Leg de hersenen 1 uur in water en laat ze uitwateren. Ververs het water enkele keren. Pocheer ze dan gedurende twee minuten in gezouten wate...

Gebakken boerenbrie met schorseneren salade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Brie en Melk

Je schilt, op 1 stuk na, alle gewassen schorseneren, snijdt ze in 3-en en kook ze zo'n 5 minuutjes in water met wat melk en zout. Laat...

GEBAKKEN KABELJAUWHAASJE MET KALFSJUS EN SCHORSENE
Uit de categorie feestdagen: met Vis, Zout en Room

: 20 minuten Bereiding: 25 minuten De kabeljauw kan vervangen worden door schelvis of koolvis. Recept van viske... (www.smulweb.nl...

Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokant
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

Verwijder de nerven uit de spinazie en was ze tweemaal. Schil de schorseneren, spoel ze en snijd ze in dobbelsteentjes. Meng water, citroens...

Gebakken schorseneren
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Citroen en Peterselie

Het zand van de schorseneren borstelen. Schillen met een dunschiller. Draag daarbij plastic handschoenen of houd de schorseneren onder water...

Gebakken schorseneren met champignons
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Azijn

Schil de schorseneren met een dunschiller.Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water...

Gebakken schorseneren met kaas.
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Azijn en Peterselie

Was en schil de schorseneren en doe ze in een mengsel van 1 lit. water, 3 eetl. azijn en meel. Laat ze daar tenminste een 1/2 uur in staan e...

Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig. Bewaar de schelpen.Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en bre...

Gebakken snoekbaars met witte wijnsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Room

# snijd de ui en de sjalotjes in fijne stukken # maak de schorseneren schoon # verwarm de oven voor op 180?C # verwijder met de pincet de...

Gebraden Haantje met knolselderij en walnotensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Melk

Schil de wortels en de knollen, snijd de schorseneren in de lengte door en stoof de groenten ca 15 minuten met de kruidnagels in het eendenv...

GEGRATINEERDE SCHORSENEREN MET PAPRIKA-KAASSAUS
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Boen de schorseneren schoon. Kook ze in een pan met ruim water, zout en azijn in 20 minuten gaar. Speol ze af onder koud stromend water. Str...

GEGRILDE ZALMFILET MET SCHORSENEREN IN KAASSAUS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Kaas

Scorseneren besprenkelen met citroensap en in water met zout in ca. 25 min. gaar koken.Intussen in hete boter sjalotjes in ca. 3 min. zachtj...

Gekookte schorseneren
Uit de categorie hoofdgerechten: met Melk, Citroen en Schorseneren

Spoel de schorseneren schoon en schrap ze in gedeelten van 5 cm. Snijd het geschrapte deel steeds meteen af en leg het in water met melk om...

Gepocheerde kabeljauw met bieslook
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Bloem

Spoel de vis af onder koud water. Doe de moten vis in een pan kokend water (de moten moeten net onder water staan). Voeg zout en gekneusde p...

Geroosterde grietbot met schorseneren in een susje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Was de shorseneren en snijd ze in stukjes van 12 cm lengte. houd een schorseneer apart. die trekken we straks met een dunschiller in lange l...

GEVULDE POON MET BLANKE BOTERSAUS EN SCHORSENEREN
Uit de categorie feestdagen: met Vis, Prei en Zout

: 20 minuten Bereiding: 30 minuten; voor 4 personen Recept van viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...) Aantal personen...

Grote ravioli van kreeft met schorseneren en tartu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

Stamp voor de consomme de langoustinekoppen fijn, maak de groenten schoon en snij ze in stukjes (brunoise). Pel ui en knoflook en snipper f...

Hazenrug onder een krokant jasje van olijven en no
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Melk

Je kunt eventueel ook extra een paar schorseneren wassen en heel dun schillen(met dunschiller) en frituren.Uit het frituurolie halen en om d...

Heerlijke varkenshaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, MonChou en Chilipoeder

Kruid de varkenshaas met peper en zout en snijd hem in stukken van ca 2 cm. Doe de boter in de pan en bak de varkenshaas stukken bruin en ga...

Henrike's Lauwe Schorseneren Salade
Uit de categorie vegetarisch: met Azijn, Citroen en Citroen

Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan. Doe eventueel keukenhandsch...

Hutspot van schorseneren en zwarte bonen met biefs
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Begin met het maken van de saus. Snijd hiervoor de schorseneren in stukjes en pureer die in de keukenmachine. Snipper de rode ui en fruit di...

Veel voorkomende ingrediënten met Schorseneren