Recepten met Selderij

Over Selderij

Recepten met Selderij

Een keukenkruid dat niet meer uit onze keuken is weg te denken. Het kruid maakt deel uit van gemengde soepgroenten en wordt ook bij het maken van bouillon en stoofgerechtengebruikt. De steeltjes kan met het gerecht worden mee verwarmd, maar voeg de blaadjes pas op het laatst toe. Het is een tweejarige plant die in het tweede jaar gaat bloeien. Bij de bloei loopt het aroma enigszins terug.


Overzicht van recepten met Selderij

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Selderij. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Selderij en waar Selderij het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1618 recepten
NASI goreng Balikpapan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is. Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan)...

aardappelsalade met truffelvinaigrette
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ca. 3/4 cm snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca....

ALOE ENDA
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Pel de gekookte eieren. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in de lengte in 4 0f 6 stukjes. Wrijf de ui, de knoflook en de peper samen...

Blue burgers
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Selderij

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de kaas hierboven en meng deze met de selderij, peper en zout door het gehakt. Vorm van het g...

Bonensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Olie

Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan. Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken. Giet al het water af en doe er eenzel...

Bonte selderijstamppot rookworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Selderij en Rookworst

Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing1. Kook de selderij in ruim water met zout gaar, test de blokjes op gaarheid met de punt va...

Bouillabaisse.
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

De langoustinekoppen en het afval van de kreeften goed aanzetten in de olijfolie. Knoflook, laurier en de tijm erbij voegen en goed mee frui...

Gehaktschotel met mie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Stroop

Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze aan alle zijden licht goudbruin. Schud de pan zo nu en dan zodat ze geli...

Gember-sinaasappelsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Bloem

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.Houd het groen en het wit gescheiden.Smelt de boter in een...

Javaanse bami
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Ketjap

bami kokenui en knoflook in de wok met olie fruiten peper en magi erbij.De gekookte bami erbij en de ketjap goed verdelen tot alles niet me...

Kip met groenten en gember
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Olie

snij de kip in reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Was de paprika?s, snij ze doormidden, verwijder de zaadli...

mosselen met zure room en groene kruiden
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

De mosselen schoonmaken en grondig wassen. De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in boter. De mosselen toevoegen, kruiden me...

Salade In Lagen
Uit de categorie salades: met Ham, Prei en Kaas

alle ingredienten in aangegeven volgorde in een schaal ( doorzichtig is het mooist) geven en 24 uur in de koelkast laten trekken.NIET ROEREN...

'Papa's kip.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Dep de ontdooide, op zijn rug liggende maiskip met keukenpapier droog!.Maak van de diverse Oosterse kruiden, aangevuld met de peper, het zo...

(Hindoestaans gele rijstgerecht
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Olie verhittenUi, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna doperwten en paprika toevoegen en enkele minuten roerbakken...

*Jamie Oliver's gebraden ham met marmelade
Uit de categorie ovenschotels: met Ham, Prei en Zout

Leg om te beginnen de ham in een grote pan waar hij precies in past. Giet er zoveel water bij dat hij onderstaat en doe de groenten, laurier...

24 uren salade
Uit de categorie salades: met Ham, Melk en Ananas

Kook de eitjes hard,laat afkoelen...Open de pot mais en laat uitlekken.Hetzelfde met de ananas.Was en snij de porei in fijne ringetjes.Schil...

3- mosterdsaus:
Uit de categorie sauzen: met Mosterd, Selderij en Peterselie

Bak 1 1/2 el gehakte ui en 1 1/2 el gehakte selderij stengel tot de ui doorschijnend wordt. Voeg 1 el witte wijn, 1 el Dijon mosterd, 1 el m...

Gebakken Lamsfilet met aspergesalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

 Ontdoe de lamsrugfilet van alle ongerechtigheden.  De asperges wassen schillen, 2 cm van de onderkant snijden en het de asperges in...

Gigot d'Agneau a l'Italienne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Azijn

? Schil een avond tevoren de knoflook, snij de tenen in lengte in vieren en piqueer hiermee de lamsbout. ( piqueren = inkeping maken en opvu...

Marcassin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

? Een a twee dagen van tevoren: ? > Vlees, ui, wortel, selderij, knoflook, bouquet garni, jeneverbessen, zout, peper en azijn in een gro...

AAdappelsoep met tuinkruiden
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

schil de aardappelen en snij ze in blokjes.Schap de wortel.Snij de prei en de wortel in reepjes.Pel de ui en snipper deze.Verhit de boter en...

aardapelkroket
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

aardappelen schilen en knoflook pellen en door de midden seldereij fijn snijden en de peper fijn snijden.aardapelen en knoflook baken in de...

Aardappel salade recept voor 4 personen
Uit de categorie salades: met Zout, Augurk en Eieren

Aardappelen in de schil koken, af laten koelen, dan schillen en in blokjes van ca 1,5 cm snijden. selderij, worteltjes, doperwten (deze p...

Aardappel- en Aardperensoep met Tijm, Mascarpone e
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Tijm

Bereiding groentebouillon: Vul de grootste diepe pan die je hebt voor de helft met water doe daar de grof gehakte geurige groenten in zoal...

Laatste reacties met dit ingredient

Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?...

Door *Fred Tisse*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Sorry, maar wat een belediging voor het oorspronkelijke recept! Aller...

Door *KST*

Veel voorkomende ingrediënten met Selderij