Recepten met Sjalotjes

Over Sjalotjes

Recepten met Sjalotjes

Volgroeide, gedroogde uitjes. Ze worden verkocht zonder het loof. Het sjalotje is de meest verfijnde uisoort. Er zijn ronde sjalotjes met bruine schil, langwerpige Franse sjalotjes 'Bretonne longue' en 'Grise de Bagnolet', de meer grijs gekleurde sjalotten. De lente-ui (of bos-ui) wordt wel met de sjalot verward. De lente-ui vormt echter geen echte ui; het gaat hier meer om het smakelijke loof.

Verwante ingrediënten van Sjalotjes


Overzicht van recepten met Sjalotjes

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Sjalotjes. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Sjalotjes en waar Sjalotjes het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 7822 recepten
De drie gezusters
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten gaar. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd d...

Aardappelen mediterrane met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Tomaat

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn Snij de kipfilets in stukjes. Verhit de olijfolie in een...

Smoor terong
Uit de categorie bijgerechten: met Ketjap, Suiker en Knoflook

Ontdoe de terongs van de steel, snijd ze in de lengte in 4-5 plakken. Bak deze plakken in de boter tot ze na telkens keren bruin zijn, op e...

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvullin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Babi Pedis Dan Daun Papaya
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Snijd het vlees klein. Maak het de groenten schoon en snijd klein. Zet de gesneden papayabladeren(of andijvie) weg in wat water met zout....

Babi Rica Rica
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de lomboks schoon en maak hiervan in de vijzel of keukenmachine een pasta. Ontvel de...

BALLETJES in PROVENCAALSE GRATIN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

- Snij de paprika?s en de tomaten in stukjes. - Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn - Rol balletjes van het gehakt- en bak...

Be Celeng Base Manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ketjap en Lombok

Snijd in vlees in blokjes van ca. 2cm Snijd de sjalotten in dunne plakjes, de knoflook fijn en snijd en ontzaad de lomboks in grove stukk...

Bloemkoolcurry met ribkarbonade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Bestrooi de ribkar...

Broccolisoep met paprika
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de paprika in de oven en rooster deze gaar in ? 20 min. Schil de broccolisteel en snij hem in plakj...

Champignon Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Verhit de olie in een koekenpan. Bak paprika, sjalotjes en de champignons omscheppend ca 5 min. tot de paddestoelen beginnen te kleuren. Bes...

Citrusburger
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Sesamzaad

Pel de sjalotjes en snipper ze. Meng het gehakt met de sjalotjes, peterselie, paprikapoeder, ei, peper en zout. Kneed goed door en vorm van...

Crispino met tomatensalsa
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salsa en Tomaat

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schep de tomaat met de sjalot, de saus, de peterselie e...

Dendeng Blado
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en 5 daun salam en breng aan de kook. Laat het vlees in 1-1...

Eendeborstfilet met bospaddestoelen-
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Room

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout. Wanneer de aardappels gaar zijn, met een pureeknijper tot puree maken. Daarna de eie...

Filet Americain
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Tabasco

Snij of hak de biefstuk klein of laat dit doen. Snipper de sjalotjes Roer sjalotjes, dooiers, olie, kappertjes en tabasco door de biefstuk....

Gamba ratatouille
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Olie en Gamba

Gamba in olie bakken en gedeeltelijk pellen. Looksaus bereiden (mayonaise met room en zeer fijn geplette look en cayennepeper). Ratatouille...

GELE PAPRIKASOEP
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Paprika

Paprika's schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden. Van bouillontablet en 1/2 liter kokend water bouillon maken. In soeppan olie ve...

Gevulde ossenhaas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mosterd

De ossehaas in de lengte open snijden. Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd. Het vlees met het kruidenmengsel v...

Hapje voor de gewone man
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Oesters en Bieslook

Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sa...

Hazerugfilets met rode wijnsaus en
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Mosterd

Begin met de mosterdpuree. Kook de aardappelen met zout gaar. Giet ze af en maak er met de melk, mosterd en boter een luchtige puree van. Ho...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

Indiase mie goreng met kip en scampi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Limoen

- Ontpit de chilipepertjes en snijd ze in reepjes.- Verhit de olie in de wok en bak de kip. - Voeg de chilipepertjes, de sjalot, de scamp...

Kabeljauwfilet in koriander-ketjapsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Ketjap en Citroen

Verdeel de kabeljauwfilet in 4 stukken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout. Pel de ui en snipper deze.Verhit de boter en b...

Karbonades met gekonfijte uitjes en een romige mo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Honing en Dragon

Bereiding: Bak de uitjes rondom bruin in zo?n 30 gram boter. Voeg hier ongeveer 2 dl bouillon, balsamicoazijn en honing aan toe en laat di...

Laatste reacties met dit ingredient

Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo

150 centimeters and therefore the wakeboard bigger is concerning 40 n...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

oney... This particular blog post is designed to educate you to the fe...

Door *neersinkcarl*
Risotto met paddestoelen II

ould enable and manual while making important decisions in connection ...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Sjalotjes