Recepten met Sla

Over Sla

Recepten met Sla

Ruim 6500 jaar geleden at men in het Middellandse-Zeegebied en West-Azië al 'sla'. Men kweekte toen raapstelen, vermoedelijk om van de zaden van de plant olie te maken. De bladeren die overbleven, bleken goed als 'sla' te eten. Tegenwoordig kennen we zo'n honderd variëteiten eenjarige sla, die in twee soorten kunnen worden verdeeld: kropsla (zoals 'gewone' sla en ijsbergsla) en bladsla (zoals rucola). Bij de bekendste soorten horen ook eikenbladsla, lollo rosso en lollo biondo, veldsla en little gem. In de zomer komt de meeste sla van de koude grond. De malse groene blaadjes zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. In sla van de koude grond zit veel minder nitraat dan in de kassla die 's winters wordt verkocht. Nitraat wordt in ons lichaam omgezet in nitriet, dat ervan wordt verdacht kanker te bevorderen. U kunt rustig iedere dag een beetje sla eten. Eet er wel steeds andere groente bij en neem niet vaker dan twee keer per week een portie (200 gram) nitraatrijke groente (onder andere spinazie, andijvie, postelein en paksoi). Sla bevat veel water en weinig kilocalorieën. Het gehalte aan vitaminen en mineralen is verschillend, maar in het algemeen geldt dat diepgroene slasoorten rijker aan voedingsstoffen zijn dan heldergroene en roodachtige soorten. De meeste slasoorten zijn rijk aan foliumzuur. Kropsla zou, doordat het melksap bevat, eetlustopwekkend, krampverlichtend en rustgevend werken.


Overzicht van recepten met Sla

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Sla. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Sla en waar Sla het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 4624 recepten
Hamspiraaltjes met aspergemousse
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Zout

- de dag voordien 1. Kook de asperges gaar in lichtgezouten water (10 a 15 min.). Knip de punten af (hou +/- 7 cm asperge over) en hou ze a...

SOUFLAKI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Olie en Tomaat

1. Meng het vlees met de kruiden, het citroensap en 2 eetl. olie. Laat het een paar uur marineren. 2. Verwarm de oven voor op 220?C. 3. B...

Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
Uit de categorie salades: met Sla, Olie en Azijn

Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de champi...

Anadamabrood
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

Verwarm de melk bijna tot het kookpunt. Roer het maismeel, de boter, melasse en zout erdoor. Laat afkoelen. Strooi de gedroogde gist bij het...

Een schnitzel in een apart jasje . HEEEL BIJZOND
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

Sla de schnitzels plat. Roer de roomkaas los en meng de kaas en de gedroogde tomaten, 1 el kappertjes, zout en peper. Bestrijk de schnitzels...

Ham-aspergecocktail
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

15 min. Kook de eieren in ? 10 min. Hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Laat de asperges uitlekken, s...

Aardbeienkoepel .
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Suiker

Snijd de helft van de gewassen en ontkroonde aardbeien in kleine stukjes. Bestrooi ze met witte basterdsuiker en zet ze 30 minuten in de ko...

Cassisbavarois
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Room

-1 Laat de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Breng intussen in de steelpan het bessensap, 3 eetlepels water, suiker en cassis...

Chivito
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

1. Neem twee kleine koekenpannen. Bak in de ene het vlees in een beetje olijfolie in ? 6 minuten gaar. Tegelijkertijd bak je een spiegelei i...

Engelse kipsandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen...

Geitenkaas met Honing
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Honing en Walnoot

Verwarm de oven voor op 175?C. Wikkel aluminiumfolie tot 2 'bakjes' en leg de geitenkaasjes erin. Giet er wat honing overheen en...

gezond broodje
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Kaas en Augurk

snij de broodje open doe een plakje kaas erin en snij de sla instukjes doet op de kaas en snij de tomaat in stukjes en de komkommer ook in k...

Gratin Dauphinois
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Kaas en Room

1. Leg in een diepe met boter ingevette ovenschaal laagjes aardappelplakjes. 2. Pers op iedere laag 1 teentje knoflook uit, bestrooi met ve...

Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Tomaat en Tomaat

1. Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtv...

Kipfilet met kiwi en rijstsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kiwi en Rijst

Klop het ei los met de pasta en wentel hierin de kip. Haal de kip vervolgens door de cornflakes en schud het overtollige er af. Verwarm de...

Lauwwarme salade met showarma
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, zet ze op in koud water met een snufje zout en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten 2. Sn...

Maaltijdpita met garnalen in roomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kaas en Room

1. Bak de pita?s in de oven volgens de aanwijzingen. 2. Bereid de Maggi Room-Tuinkruiden Saus met de boter volgens de aanwijzingen. Roer de...

Mexicaanse saladetortilla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kaas en Room

Meng de tacokruiden door het vlees Smelt 20 g boter, wacht tot het schuim is weggetrokken, voeg het vlees toe en roerbak dit 5 min. tot het...

MOSSELSALADE MET CITROENMAYONAISE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Citroen uitpersen. Brood roosteren. Helft van citroensap door mayonaise mengen en op smaak brengen met zout en peper. Avocado schillen en vr...

Pastasalade ff anders!
Uit de categorie pasta: met Sla, Olie en Tomaat

Rasp de kruidenkaas (fijn), snij de schil van de tomaat maak hier reepjes van en snij de sla fijn. Laat de tonijn uitlekken en rooster de pi...

Peches au Crabe: Krab met Perziken
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Schil de perziken, dit gaat gemakkelijk als je ze even in kokend water dompelt, halveer ze en haal de pit eruit. Snijd het vlees van een p...

Pitabroodjes.
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout | 1 reactie

Doe de gist in een kommetje. Meng het koude en het hete water met de suiker en giet een kwart hiervan bij de gist. Roer dit mengsel romig en...

Salade met kikkererwten en croutons
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Feta

1. Bestrijk beide kanten van de pistoletsneetjes dun met kruidenboter en bak ze in een droog verhitte koekenpan in ? 5 min. aan beide kanten...

Salade met oestervinaigrette
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Witlof

Was de sla. open de oester en vang het vocht op snij sjalotje fijnSnij de oester klein.Vermeng het oestervocht royaal met peper en zou,sja...

Sesam-Lamsvleessalade
Uit de categorie salades: met Sla, Olie en Sherry

1. Verwijder vet en zeentjes uit het lamsvlees. Wrijf beide stukken vlees in met olie en peper.Verhit de rest van de olie in een braadpan. B...

Laatste reacties met dit ingredient

Garnalen-aspic

hoe lang is de aspic houdbaar in een goede koelkast?...

Door *Cees Lau*
Pitabroodjes.

uitgeprbeerd is goed gelukt moet wel veel tijd hebben door de tijden v...

Door *martin*
Ovenschotel met gierst

maar 30g gierst??!? Dan niet voor 4 personen!...

Door *Leki*

Veel voorkomende ingrediënten met Sla