Recepten met Snijbonen

Over Snijbonen

Recepten met Snijbonen

Oorsppronkelijk afkomstig uit Zuid- en midden-Amerika. Ze zijn rijk aan koolhydraten en vitale stoffen, maar bevatten ook het giftige fasine, dat door enige tijd koken verdwijnt. Het snijbonen-seizoen begint al in april, met aanvoer uit Zuid-Europa. In juni komt de Nederlandse oogst op gang, met de grootste aanvoer in juni, juli, augustus en september. De meeste snijbonen komen uit Brabant en Limburg. Snijbonen worden in gesneden vorm bereid. Vroeger werden ze altijd heel dun gesneden, bijvoorbeeld met de snijbonenmolen. Maar nu worden ze ook vaak in bredere stukken gesneden. Snijbonen zijn zeer gezond en bevatten slechts 15 kcal per 100 gram. Een goede snijboon is knapperig, heeft een heldergroene kleur en een gave schil zonder schimmels of vlekken. De bonen kunnen ± 5 dagen in de koelkast worden bewaard. Gesneden snijbonen kunt u het beste dezelfde dag nog eten. Snijbonen kunnen goed worden ingevroren; blancheer ze dan voor het invriezen 2 minuten in ruim kokend water. Familie van de snijboon is de pronkboon. Deze is wat grover van uiterlijk dan de snijboon en hij is beter bestand tegen slechte weersomstandigheden. Pronkbonen worden op dezelfde manier bereid als snijbonen.


Overzicht van recepten met Snijbonen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Snijbonen. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Snijbonen en waar Snijbonen het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 205 recepten
Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

1. Snijd het vlees in blokjes van circa 1,5 cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn. 2. Verhit 1 eetlepel olie i...

'NASI GORENG'
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kool

Eerst de aardappelstaafjes bakken.Dan alle groenten een voor een.In dezelfde olie de ui, knoflook en prei samen bakken met de dunne plakjes...

Aardappelsalade met parmaham
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Yoghurt

Snijd de puntjes van de snijbonen, was ze en snijd ze in stukken van ca 2 cm. Kook ze met wat zout in ca 5 minuten. Voeg de aardappelpartjes...

Amerikaanse Beenham met
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Citroen

Speciebonen wassen, schoonmaken en halveren. Peultjes wassen en schoonmaken. Snijbonen wassen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden....

Amerikaanse Beenham met salade van boontjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Room

Speciebonen wassen, schoonmaken en halveren. Peultjes wassen en schoonmaken. Snijbonen wassen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden....

Amerikaanse beenham met salade van gemengde boontj
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Room

stijd: 20 minuten Bereidingstijd: 1 uur; Van : "Nynke" Recept van llheks (www.smulweb.nl/pages/llheks) Aant...

Arroz en Paella a la Valenciana
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Maak de slakken schoon, na enkele dagen voorbereiding om de onzuiverheden te elimineren. Laat ze op een moment schrikken om de spier naar...

Basisrecept Sambal Goreng Saus
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Prei en Zout

Snijd de ui klien.Meng ui, knoflook, sambal, laos en trassie met wat zout en wrijf dit fijn.Verhit wat olie en ftruit hierin het kruidenpapj...

Beenham met bonensalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Room

Speciebonen wassen, schoonmaken en halveren. Peultjes wassen en schoonmaken. Snijbonen wassen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden....

Beenham met salade van gemengde boontjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Room

Sperziebonen wassen, schoonmaken en halveren. Peultjes wassen en schoonmaken. Snijbonen wassen, schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden....

Blote billetjes in het gras
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Mosterd en Snijbonen

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Maak intussen de snijbonen schoon en...

Blote billetjes in het gras (snijbonenstamppot)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Snijbonen

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ? 15 minute...

Blote billetjes in het gras met texels lamsvlees.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Melk

Kook de aardappels in ca.25min.gaar.Fruit ondertussen de sjalotjes tot ze zacht zijn.Voeg dan tijm,port en wildfond toe en laat zachtjes pru...

Blote billetjes-in-het-groen
Uit de categorie feestdagen: met Olie, Uien en Knoflook

Kook de bonen gaar in het weekwater maar niet te zacht. Giet ze af , zet appart maar houd warm. Maak de snijbonen schoon, verwijder de drade...

Blote kindertjes in het gras
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Snijbonen en Aardappelen

Was de snijbonen en zet ze op met zoveel water dat ze onder staan. Kook ze gaar in ca. 30 minuten. Spoel ze daarna af in een vergiet tot z...

boemboehapje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Boemboe, Snijbonen en Aardappelen

Schil de aardappelen en snij ze in eetbare stukjes. Kook de aardappelen beetgaar. Kook de snijbonen beetgaar.Snij de kipfilet in blokjes en...

Bonensoep met groenten en pesto
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Tijm

Maak de prei schoon, snijd deze in ringen, was deze en laat ze uitlekken. Pel de knoflookteentjes en snipper deze fijn. Schil de a...

Bonensoep, Twentse
Uit de categorie soep: met Zout, Laurier en Bieslook

Week de bonen een nacht in 1/2 liter water. Zet het poelet op met 1 1/2 liter water. Schep, als het kookt, het schuim eraf. Voeg het zout, d...

bonenstampot met suddervlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Mosterd

Pel en snij de uien grof.Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees ca 4 min aan bei...

Bonenstamppot met blauwe kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Paprika en Oregano

Kook de aardappels gaar. Leg na 12 minuten de snijbonen op de aardappels en kook ze mee. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de knoflook,...

Bonenstamppot met krokante spekreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Snijbonen en Bonenkruid

Kook de snijbonen in ongeveer 12 minuten beetgaar in ruim water met wat zout.Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.Als de snijbonen 5...

Bonenstamppot met Suddervlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Mosterd

Pel en snipper de uien grof. Bestrooi het vlees met zout en peper.Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees ca. 4 minut...

Bordje Lentegroen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

1. Snijd het vlees in smalle reepjes en besprenkel die met de sojasaus. Haal de peultjes, de haricots verts en de snijbonen af. Snijd de sni...

Braziliaanse Bonenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Uien

Smelt de boter in de wokpan,en bak hierin het gehakt rul. Doe hierbij 1 eetlepel kerrie. Maak de uien,prei en paprika's schoon en hak/sn...

Cannelloni met gehakt, snijbonen en abrikoos
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Melk

Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Roerbak de snijbonen met de spekblokjes op hoog vuur. Kneed het gehakt, de abrikozen, de rozijnen, d...

Veel voorkomende ingrediënten met Snijbonen