Recepten met Spinazie

Over Spinazie

Recepten met Spinazie

Is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en wordt, met uitzondering van de tropen, over de hele wereld verbouwd. Spinazie is een snelgroeiend gewas dat vooral in het voorjaar en de zomermaanden te koop is. In de winter is er kleinbladige kasspinazie die geschikt is voor salades. Vanaf maart ligt de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond in de winkel. Deze wordt vooral gekookt gegeten. De onder glas gekweekte spinazie komt uit het Westland, de volle grond spinazie is voornamelijk uit Brabant afkomstig. De vroege spinazie heeft een zacht mals blad en is heel geschikt om in salades te verwerken. De zomer- of najaarsspinazie lijkt veel op de vroege spinazie, maar is iets steviger van structuur. De veel grovere winterspinazie, bij ons bekend onder de naam wilde, Belgische of Italiaanse spinazie, heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Voor u met de bereiding start, moet u de spinazie verschillende keren spoelen tot al het zand is verwijderd. Voeg aan het water een beetje zout toe, zo wordt ook eventueel aanwezig ongedierte verwijderd. Laat de spinazie even in het water staan, dan zakt het zand naar beneden. Vroeger raadde men aan om aan spinaziegerechten krijt toe te voegen. De reden hiervoor was de aanwezigheid van oxaalzuur, een stof die calcium onttrekt aan het beendergestel. Omdat we tegenwoordig evenwichtig eten, is dit niet meer nodig. Waar u wel op moet letten, is dat u spinazie nooit opwarmt, want dan wordt het in het blad aanwezige nitraat omgezet in nitriet dat wel schadelijk voor de gezondheid is. Snijd de groente niet te klein en kook de spinazie kort. Blancheren van de hele bladeren is lekkerder en gezonder dan koken en is een prima basis voor verdere bereiding. De voedingswaarde van spinazie per 100 gram: 82 kj of 20 cal. 2 gram eiwit 0.4 gram vet 2 gram koolhydraten 150 mg calcium 2.8 mg ijzer 3.1 mg vitamine A 11 mg vitamine C Spinazie kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Reken ± 500 gram per persoon als de groente wordt gekookt en 150 gram per persoon als u de spinazie als salade verwerkt. Bewaar spinazie hooguit 2 dagen in de koelkast, in een vochtige doek. De groente kan ook worden ingevroren, blancheer de spinazie voor het invriezen ± 1,5 minuut in kokend water. Spinazie is een slanke en gezonde groente; ze levert slechts 12 kcal per 100 gram en bevat vezels, vitamine A, B, C, kalium, calcium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor.

Verwante ingrediënten van Spinazie


Overzicht van recepten met Spinazie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Spinazie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Spinazie en waar Spinazie het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 2373 recepten
*Feta Driehoekjes*
Uit de categorie voorgerechten: met Munt, Feta en Kaneel

Kook de spinazie kort , laat goed uitlekken en hak de bladjes grof (of neem blokjes diepvries). Verwarm de oven voor op 200 gr. Vet me...

*Jamie Oliver's Salade van jonge spinazie, dop
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Citroen

Verkruimel de feta. Kijk de jonge spinazieblaadjes na op lelijke stugge stelen of verwelkt blad en was ze heel goed. Droog ze in de groe...

*Jamie Oliver's spinazie met erwten en lente-u
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Spinazie en Olijfolie

Bak in een pan op een laag vuur langzaam een handvol fijngehakte lente-uitjes in een scheut olijfolie en een klontje boter. Doe er na een p...

*Jamie Oliver's Zalmfilet in prosciutto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Neem bij voorkeur zalmfilets zonder vel of gratenVerwarm de oven in 8 minuten voor op 220 graden Celsius. Breng tussendoor de linzen aan d...

4 groenten puree
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Boontjes en Spinazie

de de groenten schoon maken . aardappelen \\\\\\\\\\\\\\\" \\\\\\\\\\\\\\\" gehakt rul bakken,doe er naar smaak...

8 hartige soezen gevuld met tonijnsalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Eieren en Spinazie

Laat de tonijn uitlekken. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Was en droog de blaadjes spinazie. Knip de soesjes met een s...

Florentijnse Kabeljauw
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

> Kabeljauw 10 minuten laten pocheren in de bouillon.( stomen erboven kan ook) > Spinazie even roerbakken om het volume te vermindere...

Tongfilets op Florentijnse wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

? Veloutesaus : ui fijnhakken en fruiten in de boter. >> bloem toevoegen tot al de boter is opgenomen. >> bouillon toevoegen...

Verse sardines op het groen
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Kaas

> schub de sardines, snij de buikzijde open, verwijder de koppen en ingewanden en spoel ze schoon. > haal de filets los en verwijder...

A la minute gerookte zalm op spinaziecreme
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

De vis met een beetje zout bestrooien en met olie insmeren. Een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos strooien, de vis op het rooster le...

Aardappel cordon-bleu
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Olie

Snijd de augurken en de gedroogde tomaten in piepkleine blokjes. Splits de eieren en kneed de dooiers met de augurkstukjes en tomaatstukjes...

Aardappel-Geitenkaaskoekjes met ger.Paprika.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Honing

Snij de aardappels door en kook ze in ca.10min. halfgaar.Spoel de aardappels koud en pel ze.Rasp de aardappels met een grove rasp.Snij de pa...

Aardappel-spinazie-tortilla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Bak de aardappelschijfjes afgedekt ca. 10 min. met 1 eetl. olie. Klop de eieren los met de ontdooide spinazie, dille, zout en peper.Schep de...

Aardappel-spinaziegnocchi
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Kook de aardappelblokjes in een pan kokend water in 10 minuten gaar. Laat de aardappels uitlekken en prak ze tot puree. Blancheer ondertuss...

Aardappel-spinazielasagne
Uit de categorie pasta: met Ham, Kaas en Olie

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 oC. Meet in een maatbeker 400 ml water af, roer de MAGGI Oven Dagsc...

Aardappel-spinazieschotel met
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes. Kook de spinazie met het aanhangende water in 8 min...

Aardappel-spinazieschotel met kaas-notenkorstje
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 gradenSnijd de geschilde aardappelen in plakjes. Kook de aardappelplakjes in ruim kokend water met zout 3 min. W...

Aardappelcannelloni met scampi, salsa verde en cae
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Salsa

Schil de aardappelen. Snijd ze rechthoekig en daarna in dunne plakjes (chipsdikte) met een dunschiller. Rol de plakjes rond de scampi. Dankz...

Aardappelen met spinazie en Reblochon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Kook de gewassen aardappelen 15 minuten,giet ze af en laat afkoelen.Schil ze en snij in dunne schijfjes.Roerbak de spinazie samen met de loo...

AARDAPPELEN MET SPINAZIE-KAASSOUFFLE
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Eieren

Bestrijk de aardappels met wat olie. Bak de aardappels in de oven (200?C) gedurende een uur gaar. Verhit de olie in een braadpan en fruit...

aardappelgratin met tuinkruiden, spinazie en kaa
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Witlof en Kervel

Meng knoflook en gesmolten boter en vet er de springvorm mee in. Was de spinazieblaadjes en kook ze, met aanhangend water en met het dek...

Aardappelkibbi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Munt en Feta

Kook de aardappels met zout in 25 min ,giet ze af en pureer ze.. Spoel de burghel in een zeef onder koud water schoon en druk overtollig vo...

Aardappelpartjes met spinazie en geitenkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Paprika

Aardappelpartjes volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden. In wok olie verhitten, knof...

Aardappelpuree anders
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Sla en Kaas

Schil voldoende aardappelen en kook ze goed gaar.Maak een mooie luchtige puree en doe een van de onderstaande variaties erdoor. 1: Verhit 5...

Aardappelpuree met pesto en spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Maak op de gebruikelijke manier aardappelpuree voor 4 personen van verse aardappelen, uit een pak of uit de diepvries. Verdeel de puree in t...

Laatste reacties met dit ingredient

Risotto met paddestoelen I

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Kip Palava

prima recept ----in plaats van spinazie 400 gr sperziebonen toegevoegd...

Door *warbroek*
Spinaziesoep met room

Heerlijk. Gemaakt met potje roomspinazie, knoflook- en pepermolen, pl...

Door *rik*

Veel voorkomende ingrediënten met Spinazie