Recepten met Spinazie

Over Spinazie

Recepten met Spinazie

Is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en wordt, met uitzondering van de tropen, over de hele wereld verbouwd. Spinazie is een snelgroeiend gewas dat vooral in het voorjaar en de zomermaanden te koop is. In de winter is er kleinbladige kasspinazie die geschikt is voor salades. Vanaf maart ligt de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond in de winkel. Deze wordt vooral gekookt gegeten. De onder glas gekweekte spinazie komt uit het Westland, de volle grond spinazie is voornamelijk uit Brabant afkomstig. De vroege spinazie heeft een zacht mals blad en is heel geschikt om in salades te verwerken. De zomer- of najaarsspinazie lijkt veel op de vroege spinazie, maar is iets steviger van structuur. De veel grovere winterspinazie, bij ons bekend onder de naam wilde, Belgische of Italiaanse spinazie, heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Voor u met de bereiding start, moet u de spinazie verschillende keren spoelen tot al het zand is verwijderd. Voeg aan het water een beetje zout toe, zo wordt ook eventueel aanwezig ongedierte verwijderd. Laat de spinazie even in het water staan, dan zakt het zand naar beneden. Vroeger raadde men aan om aan spinaziegerechten krijt toe te voegen. De reden hiervoor was de aanwezigheid van oxaalzuur, een stof die calcium onttrekt aan het beendergestel. Omdat we tegenwoordig evenwichtig eten, is dit niet meer nodig. Waar u wel op moet letten, is dat u spinazie nooit opwarmt, want dan wordt het in het blad aanwezige nitraat omgezet in nitriet dat wel schadelijk voor de gezondheid is. Snijd de groente niet te klein en kook de spinazie kort. Blancheren van de hele bladeren is lekkerder en gezonder dan koken en is een prima basis voor verdere bereiding. De voedingswaarde van spinazie per 100 gram: 82 kj of 20 cal. 2 gram eiwit 0.4 gram vet 2 gram koolhydraten 150 mg calcium 2.8 mg ijzer 3.1 mg vitamine A 11 mg vitamine C Spinazie kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Reken ± 500 gram per persoon als de groente wordt gekookt en 150 gram per persoon als u de spinazie als salade verwerkt. Bewaar spinazie hooguit 2 dagen in de koelkast, in een vochtige doek. De groente kan ook worden ingevroren, blancheer de spinazie voor het invriezen ± 1,5 minuut in kokend water. Spinazie is een slanke en gezonde groente; ze levert slechts 12 kcal per 100 gram en bevat vezels, vitamine A, B, C, kalium, calcium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor.

Verwante ingrediënten van Spinazie


Overzicht van recepten met Spinazie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Spinazie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Spinazie en waar Spinazie het hoofdingrediënt is.

Toon 76-100 van 2373 recepten
Asperge-zalmschotel.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Zet de oven op 200?C Snij de zalm in stukjes. Snij de asperge in stukjes. Smeer een vuurvaste schaal in met boter of margarine. Verdeel...

aspergepesto op ciabattatoast met kwarteleitjes en
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verwijder ? 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges in weinig water met iets zout in ? 10 min. net gaar en laat ze uit het...

Asperges à la Flamande, traditioneel
Uit de categorie vegetarisch: met Ham, Zout en Olie

Boen de citroen goed schoon. Schil de asperges en snij het houtachtige deel eraf. Spreid de schillen en uiteinden in een lage brede pan met...

Asperges met groene boter
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Citroen

Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen - Gaar de asperges - Maak intussen de spinazie en de sla scho...

Asperges met zalm en kervelsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Kervel

De asperges schoonmaken en beetgaar koken. De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water ga...

Aspergesalade met feta en spinazie, groene
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Olie

Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze in ruim kokend water met zout in ± 4 minuten beetgaar. Maak intussen de paprika sch...

aspergesalade met spinazie
Uit de categorie salades: met Zout, Citroen en Citroen

roer een dressing van de balsamico en olijfolie,peper en zout.en citroensap. kook de asperges in 4-8 min beetgaar laat ze goed uitlekken en...

Atkins spinaziesalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Eieren en Spinazie

Was de spinazie tot er geen zand en zaadjes meer in zitten. Was de champignons en snijd in plakjes. Bak de bacon knapperig, laat uit het vet...

Aubergine met paprika en kaas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Noten en Tomaat

De ui pellen en snipperen.De paprika's wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.De tomaten wassen en in stukjes s...

Avocado op Venezolaanse wijze
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Olie

Kook de spinazie gaar. Snijd de avocado's overdwars tot op de pit door. Neem de helften van elkaar en verwijder de pit. Schep het vruchtvl...

B'stilla van kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

Doe de kippenpoten met de ui, saffraan, gember, koriander, kaneel en zout in een pan. Giet er zoveel warm water op tot de kippenpootjes net...

Baars in fillodeeg met spinazie, gefileerde
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Room

Oven voorverwarmen op 240 °C. In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Steeds 2 plakken fillodeeg op e...

Bacon-Avocadosalade
Uit de categorie salades: met Zout, Suiker en Avocado

Zet de grill aan. Leg de plakjes bacon op een bakplaat en gril ze aan beide zijden tot ze lekker knapperig zijn. laat ze afkoelen en breek z...

BAGEL MET SPINAZIE EN GEITENKAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Sesam en Bagels

Verwarm de oven voor op grillstand. Halveer de bagels. Stoof de spinazie droog op een matig vuur. Bestrooi met zout en peper en laat de sp...

Baguette Provencale met hummus en spinazie
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood, Paprika en Zeezout

Doe de look samen met de peterselie, het citroensap, de olijfolie en de helft van de kikkererwten in een kom en bewerk met de staafmixer tot...

BAJEM GORENG
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Uien

Fruit de uien, knoflook, trassi en de paprika in wat slaolie en laat dit 1 minuut sudderen. Voeg dan het gehakt erbij en laat dit goed bruin...

Baked potatoes with capsicum, spinach and ricotta
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Zaden en Dille

Boen de aardappels, prik ze in met een vork en plaats ze op een bakplaat. Pof de aardappels 1 uur in de oven op 220?C of 8 min. in de magnet...

balletjes in spinazieroomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Pesto

Snipper de ui, verkruimel het beschuit en maak het gehakt aan met de geraspte kaas, ui, ei, beschuit en peper en zout. Draai het gehakt tot...

Balsamico, Champignon, Kip & Asperge Salade
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Olie

Snijd de asperges diagonaal in drieen en de kipfilets diagonaal in plakken. Vierendeel de champignons.Kook de asperges beetgaar, laat uitlek...

Balti lamsvlees met spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Doe de gember in een kom en schep er de knoflook, het chilipoeder, zout en de garam masala door. Zet weg. Verhit de olie in een middelgrot...

Bami goreng met oedang
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Spoel de garnalen af, laat ze uitlekken en strooi er wat zout, peper, laos en nootmuskaat over.Snijd de spinazie in stukken van 5 cm, was...

BAMI GORENG UDANG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Spoel de garnalen af, laat ze uitlekken en strooi er wat zout, peper en laos over.Snijd de spinazie in stukken van ? 5 cm, was ze schoon en...

Bamisoep met garnalen, visballen en won-tons
Uit de categorie soep: met Sla, Prei en Paksoi

geen, zodra je de ingredienten bij elkaar hebt kun je beginnen.Kook het water in een ruime pan. Voeg zodra het water kookt visballen en won-...

Basilicum Lasagna
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Snipper de ui, was de spinazie en droog zo veel mogelijk, snij de champignons en tomaten in plakjes, knip blaadjes basilicum van de struik e...

Bavarois met zalm en spinazie.
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zalm en Zout

De spinazie een minuut blancheren in kokend gezouten water, onmiddellijk afkoelen in koud water, laten uitlekken, droogdeppen en er een terr...

Laatste reacties met dit ingredient

Risotto met paddestoelen I

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Kip Palava

prima recept ----in plaats van spinazie 400 gr sperziebonen toegevoegd...

Door *warbroek*
Spinaziesoep met room

Heerlijk. Gemaakt met potje roomspinazie, knoflook- en pepermolen, pl...

Door *rik*

Veel voorkomende ingrediënten met Spinazie