Recepten met Spinazie

Over Spinazie

Recepten met Spinazie

Is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en wordt, met uitzondering van de tropen, over de hele wereld verbouwd. Spinazie is een snelgroeiend gewas dat vooral in het voorjaar en de zomermaanden te koop is. In de winter is er kleinbladige kasspinazie die geschikt is voor salades. Vanaf maart ligt de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond in de winkel. Deze wordt vooral gekookt gegeten. De onder glas gekweekte spinazie komt uit het Westland, de volle grond spinazie is voornamelijk uit Brabant afkomstig. De vroege spinazie heeft een zacht mals blad en is heel geschikt om in salades te verwerken. De zomer- of najaarsspinazie lijkt veel op de vroege spinazie, maar is iets steviger van structuur. De veel grovere winterspinazie, bij ons bekend onder de naam wilde, Belgische of Italiaanse spinazie, heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Voor u met de bereiding start, moet u de spinazie verschillende keren spoelen tot al het zand is verwijderd. Voeg aan het water een beetje zout toe, zo wordt ook eventueel aanwezig ongedierte verwijderd. Laat de spinazie even in het water staan, dan zakt het zand naar beneden. Vroeger raadde men aan om aan spinaziegerechten krijt toe te voegen. De reden hiervoor was de aanwezigheid van oxaalzuur, een stof die calcium onttrekt aan het beendergestel. Omdat we tegenwoordig evenwichtig eten, is dit niet meer nodig. Waar u wel op moet letten, is dat u spinazie nooit opwarmt, want dan wordt het in het blad aanwezige nitraat omgezet in nitriet dat wel schadelijk voor de gezondheid is. Snijd de groente niet te klein en kook de spinazie kort. Blancheren van de hele bladeren is lekkerder en gezonder dan koken en is een prima basis voor verdere bereiding. De voedingswaarde van spinazie per 100 gram: 82 kj of 20 cal. 2 gram eiwit 0.4 gram vet 2 gram koolhydraten 150 mg calcium 2.8 mg ijzer 3.1 mg vitamine A 11 mg vitamine C Spinazie kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Reken ± 500 gram per persoon als de groente wordt gekookt en 150 gram per persoon als u de spinazie als salade verwerkt. Bewaar spinazie hooguit 2 dagen in de koelkast, in een vochtige doek. De groente kan ook worden ingevroren, blancheer de spinazie voor het invriezen ± 1,5 minuut in kokend water. Spinazie is een slanke en gezonde groente; ze levert slechts 12 kcal per 100 gram en bevat vezels, vitamine A, B, C, kalium, calcium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor.

Verwante ingrediënten van Spinazie


Overzicht van recepten met Spinazie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Spinazie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Spinazie en waar Spinazie het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 2373 recepten
Broodje apart
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Eieren en Spinazie

Verdeel het stokbrood in vier gelijke delen en snijd hem in de zijkant in, leg hem open. Besmeer beide binnen kanten met de tapanade. Snijd...

Broodje gezond ff anders
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Kaas en Spinazie

Snij de langwerpige bruine broodjes open. Roer de mierikswortel door de mayonaise. Was de spinazie zorgvuldig. Snijd zowel der rauwe ha...

Broodje gezond speciaal
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Olie en Tomaat

-hak de sla, spinazie, tomaat, bleekselderij en komkommer zeer fijn en doe ze in een kom -rasp de wortel en prak de avocado, hou deze ingre...

Broodje groen !
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Room

wrijf de plakken notenbrood in met iets olijfolie en knoflook en rooster ze lichtbruin in de oven ( of broodrooster ) .gooi de spinazie in e...

Broodje met feta en spinazie, mini- (warm)
Uit de categorie brood: met Zout, Feta en Knoflook

Het croissantdeeg uitrollen op een koele ondergrond en de driehoekjes lossnijden. De spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en l...

Broodje met spinazie en omelet
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor op 180?C.Snijd het brood horizontaal doormidden. Roer 3 eetlepels van de olijfolie met de geperste knoflook door de tom...

Broodjes met gehakt/spinazie vulling ( Gozleme)
Uit de categorie bijgerechten: met Gist, Zout en Melk

Doe de bloem in een ruime pan of schaal en maak een kuiltje in het midden. Verbrokkel hierin de gist en doe de suiker erbij. Verwarm een kle...

Bruscheta met Leidse kaas en tauge
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Kaas

verwarm de oven voor op 225 C. Snij de stukken ciabatta overlangs doormidden. Pureer 4 eetlepels olijfolie met 1/2 teentje knoflook, bestrij...

Brushetta met kaas - spinazierolletjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Olie en Brood

Verwarm de oven voor op 200c. Snijd het brood in 24 dunne sneetjes en bestrijk beide kanten licht met olie. Bak de sneetjes brood op 10 minu...

Buideltje van Gandaham en paling met rijst en krui
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Ham en Prei

Stoof de uisnippers, de fijngesneden groenten en de knoflook in de boter. Voeg er na 2 minuten ook de paling bij, zet het deksel op de pot e...

Caesarsalade van spinazie met gepocheerde eieren e
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Eieren

Breng in een diepe hapjespan een flinke laag water met een snufje zout aan de kook. Breek de eieren elk in een kopje en laat ze naast elka...

Caillettes de Languedoc (balletjes in varkensnet)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Knoflook

Blancheer 250 g spinazie 5 minuten in water met wat zout, uitlekken, uitknijpen, grof hakken. Week ±125 g varkensnet ½ uur in koud water....

Cajun kipfilets met Spaanse sinaasappelsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Verwarm de oven voor (elektrische oven 220?C / gasstand 7 / heteluchtoven 200?C). Leg de kipfilets in de limoensap. (Als mini kipfilets niet...

Cajun-kipsalade met avocado
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Avocado en Citroen

Bestrooi de kipfilet met 1-2 eetl. cajunkruiden. Bak de kip in 1 eetl. olie in ca. 12 min. bruin en gaar. Snijd het stokbrood in plakjes en...

Calamari in zimino (kleine inktvisjes in saus)
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Tomaat

Snipper voor de stoofsaus de uien en wortelen, was de snijbiet of de spinazie, knip de kruiden (alleen het groen) en pers de knoflook uit. F...

Caldo verde-soep - Portugese maaltijdsoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Verhit de olie of het vet in een grote pan met dikke bodem. voeg uien. knoflook. peper. rijst en aardappels toe en fruit alles 2-3 m...

Californische Kalfsborst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Melk

-kook de rijst in licht gezouten water gaar -spinazie bereiden volgens de verpakking -broodje weken in de melk -de rozijnen in een zeef o...

Callaloo met foo-foo
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Okra

500 gr callaloobladen of Chinese spinazie of gewone spinazie 11/2 liter kippenbouillon 1 fijngehakte ui 1 gehakt teentje knoflook 3 fijn...

Callalou-soep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Knoflook

Maak de spinazie schoon (eventuele harde stukjes verwijderen) en snij deze fijn. Pel het sjalotje en de knoflook en snipper deze. Schil de a...

Calzone met Spinazie
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Pesto

Verwarm de oven voor op 220 graden C.Rol het pizzadeeg uit tot 4 ronde lappen. Laat de spinazie slinken in de olijfolie en pers erboven de k...

canelloni gevuld met spinazie
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Olie en Cheddar

Laat de diepvriesspinazie ontdooien uitlekken. Meng de spinaze met de ricottakaas. Vul de canelloni rolletjes met dit mengsel. Het gaat...

Cannelloni met ricotta-spinazievulling
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olie 2-3 minuten en laat ze op een doek uitlekken. Smelt de boter, roer de...

Cannelloni gevuld met spinazie en gehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

oven voorverwarmen op 220 C. (conventionele oven) Hete lucht ongeveer 200.) Met meel, zout, 3 eieren en het water een beslag maken, 2 uur...

Cannelloni gevuld met spinazie, courgette en ricot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.Meng spinazie, ricotta, ui, courgette, knoflook en de koriander. Breng op smaak met zout en peper. Spuit...

Cannelloni met gehakt en spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Knoflook en Spinazie

In grote pan heet water aan de kook brengen en cannelloni ca. 3 minuten koken. Cannelloni afspoelen met koud water en laten uitlekken. Oven...

Laatste reacties met dit ingredient

Risotto met paddestoelen I

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Kip Palava

prima recept ----in plaats van spinazie 400 gr sperziebonen toegevoegd...

Door *warbroek*
Spinaziesoep met room

Heerlijk. Gemaakt met potje roomspinazie, knoflook- en pepermolen, pl...

Door *rik*

Veel voorkomende ingrediënten met Spinazie