Recepten met Spinazie

Over Spinazie

Recepten met Spinazie

Is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en wordt, met uitzondering van de tropen, over de hele wereld verbouwd. Spinazie is een snelgroeiend gewas dat vooral in het voorjaar en de zomermaanden te koop is. In de winter is er kleinbladige kasspinazie die geschikt is voor salades. Vanaf maart ligt de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond in de winkel. Deze wordt vooral gekookt gegeten. De onder glas gekweekte spinazie komt uit het Westland, de volle grond spinazie is voornamelijk uit Brabant afkomstig. De vroege spinazie heeft een zacht mals blad en is heel geschikt om in salades te verwerken. De zomer- of najaarsspinazie lijkt veel op de vroege spinazie, maar is iets steviger van structuur. De veel grovere winterspinazie, bij ons bekend onder de naam wilde, Belgische of Italiaanse spinazie, heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Voor u met de bereiding start, moet u de spinazie verschillende keren spoelen tot al het zand is verwijderd. Voeg aan het water een beetje zout toe, zo wordt ook eventueel aanwezig ongedierte verwijderd. Laat de spinazie even in het water staan, dan zakt het zand naar beneden. Vroeger raadde men aan om aan spinaziegerechten krijt toe te voegen. De reden hiervoor was de aanwezigheid van oxaalzuur, een stof die calcium onttrekt aan het beendergestel. Omdat we tegenwoordig evenwichtig eten, is dit niet meer nodig. Waar u wel op moet letten, is dat u spinazie nooit opwarmt, want dan wordt het in het blad aanwezige nitraat omgezet in nitriet dat wel schadelijk voor de gezondheid is. Snijd de groente niet te klein en kook de spinazie kort. Blancheren van de hele bladeren is lekkerder en gezonder dan koken en is een prima basis voor verdere bereiding. De voedingswaarde van spinazie per 100 gram: 82 kj of 20 cal. 2 gram eiwit 0.4 gram vet 2 gram koolhydraten 150 mg calcium 2.8 mg ijzer 3.1 mg vitamine A 11 mg vitamine C Spinazie kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Reken ± 500 gram per persoon als de groente wordt gekookt en 150 gram per persoon als u de spinazie als salade verwerkt. Bewaar spinazie hooguit 2 dagen in de koelkast, in een vochtige doek. De groente kan ook worden ingevroren, blancheer de spinazie voor het invriezen ± 1,5 minuut in kokend water. Spinazie is een slanke en gezonde groente; ze levert slechts 12 kcal per 100 gram en bevat vezels, vitamine A, B, C, kalium, calcium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor.

Verwante ingrediënten van Spinazie


Overzicht van recepten met Spinazie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Spinazie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Spinazie en waar Spinazie het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 2373 recepten
Cannelloni met groente
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

-spinazie wassen en laten uitlekken -de ham in reepjes snijden -de mozzarella laten uitlekken en in stukjes snijden -oregano fijn snijden...

Cannelloni met langoustines en koolvisfilets
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Paprika

-pocheer de langoustines in flink gezouten en gepeperd water -laat ze afkoelen en pel ze -hou 12 staarten apart als garnering-kook de cann...

Cannelloni met spinazie , spekjes en kaassaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Bloem

- Bak de spekblokjes zonder vetstof gedurende 3 a 4 min. in een grote kookpan. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en spinazie toe. Meng e...

Cannelloni met spinazie en ricotta
Uit de categorie vegetarisch: met Kwark, Ricotta en Spinazie

Laat de spinazie ontdooien en druk in een zeef of vergiet goed het vocht er uit. Snijd de mozzarella in plakjes. Verwarm de oven voor op 20...

Cannelloni met spinazie-mozzarellavulling.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tomaat

Doe de gepelde tomaten in een pan. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het paprikapoeder, snufje zout en peper en de basilicum toe. Laat het...

Cannelloni met tonijn en spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Laat de tonijn uitlekken. Haal de tonijn los met een vork. Was en droog de spinazie. Verwarm de oven voor op 190?C.Verhit 2 eetlepels olijfo...

Cannelloni Montignac
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kaas

Als de kaas te bruin wordt afdekken met aluminiumfolie! Montignac-tip: in plaats van het bindmiddel Tartex Biobin kunt u ook een ander t...

canneloni "surprise"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Bereid de vulling: pel de uien en de knoflookteentjes. Borstel de champignons schoon. Hak de uien, de knoflookteentjes en de champignons en...

Canneloni met ham-kaasvulling en tomatensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Eieren

Verdeel de spinazie over de bodem van een ingevette ovenschaal. Snijd de kaas in heel kleine blokjes. Snijd de ham in dunne reepjes. Pureer...

Canneloni met spinazie en ham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Spinazie en Basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie en dep de blaadjes droog. Hak de schoongemaakte ui fijn.Verhit 25 g boter en bak de ui...

Canneloni met spinazie en seitan
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tijm en Feta

Je kunt eventueel de vulling voor de canneloni en de saus van tevoren maken.Verwarm de oven voor op 180 C. Pel de ui en de knoflook, snippe...

canneloni met spinazie en tonijn!!!
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Spinazie

kook de canneloni volgens gebruiksaanwijzing. laat de tonijn uitlekken en doe die in een kom. bak de spinazie(verse) of kook de diepvries sp...

Canneloni met tomatensaus en spinazie/mon chou vul
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Zout en Kaas

1.kook de lasagnebladen,2.maak de tomatensaus, verdeel de saus over twee garnituurbakjes,3.maak de spinazievulling,4.verdeel de spinazievull...

canneloni met zalm en spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

maak de spinazie schoon en snipper de sjalot smelt de boter en laat de sjalot uitzweten,voeg de uitgelekte spinaziebladeren toe en pers het...

Cantharellen-tortilla
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de olie met de knoflook in een grote koekenpan op laag vuur ca. 5 min. Neem de knoflook uit de olie en bak hierin de paddestoelen ca...

Cappelletti met spinazie en ricotta
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Houd het deeg verpakt in een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. Smoor de spinazie 5 minuten in 20 gr boter. Druk het vrijkomende voc...

Cappuccino van roquette met aardappelcroutons
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Melk

Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, knoflook en aarda...

Carpaccio met rode pesto, opgerolde
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Olie en Tomaat

Leg het vlees 1/2 uurtje in de vriezer en snijd het in 1 cm dikke plakken (of vraag de slager dit te doen). Roer de olie en de knoflook door...

Casserole van tomaten en spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tomaat

Verwarm de oven voor op 250 graden.Was en kook de spinazie in een pan met water, zout en een beetje citroensap gedurende 5 minuten. Laat de...

catalaanse spinazie met rozijnen en pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

hak de knoflook fijn was de spinazie, eventuele steeltjes eraf halen evt pijnboompitjes nog bakken: verhit wat olie in pan, bak pijnboompi...

Catalaanse Spinazie met Zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Laat de rozijnen in kokend water 15 minuten weken en giet ze af. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met anti aanbaklaag lichtb...

Champignon & Spinazie pasteitjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden CelciusVerwarm de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Roer dit gedurende 3 tot 4 minuten op ee...

Champignon-taart speciaal
Uit de categorie desserts: met Zout, Kaas en Bloem

Zeef de bloem, leg ze als een hoopje op de bank met een kuiltje erin. Tik twee eieren erin en voeg de zachte boter toe. Vervolgens een beetj...

Champignon-tahoe taart
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

Blancheer de gewassen spinazie. Hak de uien fijn en fruit deze even lichtbruin in de hete olie of boter. Hak de spinazie fijn. Snij de peren...

Champignonpaté
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Kwark

Koeltijd minstens 1 uur Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Was de spinazie, laa...

Laatste reacties met dit ingredient

Risotto met paddestoelen I

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Kip Palava

prima recept ----in plaats van spinazie 400 gr sperziebonen toegevoegd...

Door *warbroek*
Spinaziesoep met room

Heerlijk. Gemaakt met potje roomspinazie, knoflook- en pepermolen, pl...

Door *rik*

Veel voorkomende ingrediënten met Spinazie