Recepten met Spinazie

Over Spinazie

Recepten met Spinazie

Is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en wordt, met uitzondering van de tropen, over de hele wereld verbouwd. Spinazie is een snelgroeiend gewas dat vooral in het voorjaar en de zomermaanden te koop is. In de winter is er kleinbladige kasspinazie die geschikt is voor salades. Vanaf maart ligt de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond in de winkel. Deze wordt vooral gekookt gegeten. De onder glas gekweekte spinazie komt uit het Westland, de volle grond spinazie is voornamelijk uit Brabant afkomstig. De vroege spinazie heeft een zacht mals blad en is heel geschikt om in salades te verwerken. De zomer- of najaarsspinazie lijkt veel op de vroege spinazie, maar is iets steviger van structuur. De veel grovere winterspinazie, bij ons bekend onder de naam wilde, Belgische of Italiaanse spinazie, heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Voor u met de bereiding start, moet u de spinazie verschillende keren spoelen tot al het zand is verwijderd. Voeg aan het water een beetje zout toe, zo wordt ook eventueel aanwezig ongedierte verwijderd. Laat de spinazie even in het water staan, dan zakt het zand naar beneden. Vroeger raadde men aan om aan spinaziegerechten krijt toe te voegen. De reden hiervoor was de aanwezigheid van oxaalzuur, een stof die calcium onttrekt aan het beendergestel. Omdat we tegenwoordig evenwichtig eten, is dit niet meer nodig. Waar u wel op moet letten, is dat u spinazie nooit opwarmt, want dan wordt het in het blad aanwezige nitraat omgezet in nitriet dat wel schadelijk voor de gezondheid is. Snijd de groente niet te klein en kook de spinazie kort. Blancheren van de hele bladeren is lekkerder en gezonder dan koken en is een prima basis voor verdere bereiding. De voedingswaarde van spinazie per 100 gram: 82 kj of 20 cal. 2 gram eiwit 0.4 gram vet 2 gram koolhydraten 150 mg calcium 2.8 mg ijzer 3.1 mg vitamine A 11 mg vitamine C Spinazie kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. Reken ± 500 gram per persoon als de groente wordt gekookt en 150 gram per persoon als u de spinazie als salade verwerkt. Bewaar spinazie hooguit 2 dagen in de koelkast, in een vochtige doek. De groente kan ook worden ingevroren, blancheer de spinazie voor het invriezen ± 1,5 minuut in kokend water. Spinazie is een slanke en gezonde groente; ze levert slechts 12 kcal per 100 gram en bevat vezels, vitamine A, B, C, kalium, calcium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor.

Verwante ingrediënten van Spinazie


Overzicht van recepten met Spinazie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Spinazie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Spinazie en waar Spinazie het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 2373 recepten
Champignons met tahoe en lasagnes
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Was en kook de spinazie in een koekepan. Even de verkruimelde tahoe met de in schijfjes gesneden champignons en de gehakte knoflook aanbakke...

Charlotte's pakketjes (spinazie)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tomaat en Tomaat

Smelt de boter, doe sjalot en spinazie erin en smoor onder een deksel tot het zacht is. Doe in een kom en laat afkoelen. Pel de tomaten, s...

Cheddartaart met spinazie
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Olie en Bloem

Pel de ui en snipper die fijn. Laat de spinazie ontdooien en goed uitlekken.Rasp de cheddar. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.Verwarm de...

Chicago Dip
Uit de categorie sauzen: met Zout, Uien en Brood

Meng in een kom de spinazie, sour cream, mayonaise, uien, peterselie, limoensap en zout goed door elkaar en zet in de koelkast. Snijd een c...

Chicken or Squid Lu'au (kip of pijlinktvis)
Uit de categorie vlees: met Zout, Spinazie en Kokosmelk

Verhit een diepe koekenpan en doe de kip, 250 ml water en een theelepel zout erin (de inktvis moet al gaar zijn). Sudder de kip tot die gaar...

Chinees fonduen
Uit de categorie bbq: met Zout, Kool en Lente-ui

Plakjes varkenshaas gemarineerd in Hoisinsaus. Meng de plakjes Varkenshaas met de Hoisinsaus.Laat de plakjes minimaal 30 minuten trekken....

Chinese fondue
Uit de categorie bbq: met Vis, Zalm en Prei

Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe....

Chinese lepel met scampi op een bedje van spinazie
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Kervel

Warm de spinazie op met melk in de microgolfoven.Bak de scampi?s in boter en kruid met peper en zout....

Chinese Mie met Roerei, Spinazie & Stoneleeks
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Eieren

Mie in stukken breken, 4 minuten in kokend water wellen en dan uit laten lekken in een vergiet Eieren loskloppen met een beetje zout In wo...

Chinese spinazie uit de wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Quorn mengen met ketjap. Uieen pellen en in halve ringen snijden. In wok olie verhitten en quorn 5...

Chinese voorjaarsrolletjes (Romertopf)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Vermeng het vlees met de taugeh, de gesneden champignons en de gesnipperde groenten. Maak een sausje van de olie, sojasaus, chilisaus, cogn...

chorba met kip en couscous
Uit de categorie soep: met Olie, Brood en Komijn

verhit de olie in een grote pan roer bak de ui enkele min op een laag vuur,, en doe er de komijn bij, en schep de kip erdoor,, schenk er 1...

Chorizo - Paddestoelenrisotto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Rijst en Paprika

10 min. Kooktijd 25 min. Bevat B-Vitaminen, ijzer en eiwitten. Recept van flevo_polder (www.smulweb.nl/pages/flevo_polder) Aantal...

Chorizoflensjes met shoarma en spinaziesalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Kool

Maak het flensjesbeslag en laat dit staan tot nader gebruik. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes en bak ze zonder olie uit in een koeken...

Chrysantensoep
Uit de categorie voorgerechten: met Sherry, Sojasaus en Spinazie

Spinazieblaadjes fijnsnijdenKook de bouillon en voeg sherry, sojasaus en spinazie toe. Pluk vlak voor het opdienen de bloemblaadjes van de...

Ciabatta met rucola, kip en tomaat
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Rucola

Verwarm de oven voor op 225?C. Halveer de tomaten en leg ze met de kipfilets op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met 2 eetlep...

Ciabatta met spinazie en kaas.
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor en bak het brood af. Snijd in de lengte een driehoek aan de bovenkant uit het brood en zet de oven op de grillstand....

Cicche del Nonno (opa's peuken)
Uit de categorie pasta: met Zout, Eieren en Spinazie

Boil aardappels in gezouten boiling water until soft. Boil the spinazie in a different pot. Pass the aardappels through a potato ricer. Drai...

cocotte met ei en aardappelen
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Eieren

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Leg ze in een vuurvaste schotel en voeg 4 eetlepels water en een snuifje zout toe. Dek de schote...

Coquilles Saint Jacques in cidersaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Room

Snij de coquilles los van de schelp en houd het rode koraal apart. Verwijder het vliesje van het witte deel, spoel ze schoon en laat op keuk...

Couscous met pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Harissa

pompoen in blokjes snijden, uien in grove stukken snijdenoven voorverwarmen op 200 C. Pompoen + ui in ovenschaal doen en besprenkelen met ol...

Couscous met wilde spinazie en feta
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

Was de spinazie, scheur in stukken en laat goed uitlekken. Snijd de wortel in dunne plakjes of reepjes, de paprika in ruitjes en de ui in ri...

couscoussalade met gerookte zalm
Uit de categorie bijgerechten: met Zalm, Zout en Olie

breng 2,5 dl water aand e kook en giet dit over de couscous,roer de couscous om en laat afkoelen. maak de sperciboontjes schoon en snijd de...

Crespelle Ripiene
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem en meng met de melk. Voeg de eieren toe en mix het met de gesmolten boter, zout en peper t...

Croissants a l'epinard
Uit de categorie brood: met Citroen, Spinazie en Spinazie

Ontdooi 5 blokjes diepvriesspinazie en breng op smaak met nootmuskaat en het sap van 1/2 citroen. Rol de inhoud van 1 blik croissants uit. L...

Laatste reacties met dit ingredient

Risotto met paddestoelen I

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Kip Palava

prima recept ----in plaats van spinazie 400 gr sperziebonen toegevoegd...

Door *warbroek*
Spinaziesoep met room

Heerlijk. Gemaakt met potje roomspinazie, knoflook- en pepermolen, pl...

Door *rik*

Veel voorkomende ingrediënten met Spinazie