Recepten met Suikerriet

Over Suikerriet

Recepten met Suikerriet

Behoort, evenals de granen, tot de familie van de grasachtigen en bouwt in een 12-16 maanden durende vegetatietijd een enorme rijkdom aan voedingsstoffen op. De suikerbiet behoort tot de familie van de ganzevoetachtigen. Bij ongeraffineerde rietsuiker (oersuiker) wordt het sap van suikerriet ingedikt en gedroogd. De droge massa, die uit melasse èn suiker bestaat, wordt daarna vermalen. Ongeraffineerde rietsuiker is grijsbruin van kleur, heeft een lichte stroopsmaak en smaakt voller en zoeter dan witte kristalsuiker. Wat consistentie en brosheid betreft heeft hij voor gebak dezelfde eigenschappen als witte kristalsuiker: koekjes en taartbodems worden krokant. Hard geworden ongeraffineerde rietsuiker wordt in een schaal, afgedekt met een vochtige doek, binnen enkele uren weer bruikbaar. Grove korrels kunt u zonodig in de koffiemolen of foodprocessor malen of in een gedeelte van de voor het recept benodigde vloeistof oplossen. Er wordt geen ongeraffineerde bietsuiker gemaakt. De zogenaamde ruwe rietsuiker (lichtbruine kristallen) is gedeeltelijk geraffineerd. Witte kristalsuiker is geraffineerd en chemisch gebleekt; deze sterk geïsoleerde suiker bevat nog sporen van het bleekmiddel. Voordelen zijn de neutrale smaak, kleur en bepaalde bakeigenschappen: met kristalsuiker gebakken koekjes en taartbodems worden krokant. Alleen in enkele speciale gevallen zoals bij het confijten van vruchten en eventueel in bijzondere soorten vruchtenjam of -gelei zouden we deze suiker willen toepassen. Ongeraffineerde rietsuiker bevat tenminste 50 maal zo veel mineralen (vooral kalk) als witte kristalsuiker en 10 maal zo veel als ruwe rietsuiker.

Verwante ingrediënten van Suikerriet


Overzicht van recepten met Suikerriet

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Suikerriet. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Suikerriet en waar Suikerriet het hoofdingrediënt is.


Toon 1-2 van 2 recepten
Chao tom (garnalen aan suikerrietspiezen)
Uit de categorie bbq: met Sla, Zout en Munt

Snij de suikerriet in stukken van 8-9 cm en splijt ze in vieren, of koop een blik stengels op sap, splijt dan elk stuk in de lengte. Spreid...

Vietnamese spiesjes met garnalenpasta
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Munt en Uien

Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediente...


Veel voorkomende ingrediënten met Suikerriet