Recepten met Tijm

Over Tijm

Recepten met Tijm

Er zijn wel 100 soorten tijmplanten. Van kleine struikjes tot kruipende soorten; met een sterke tijmgeur of een karwijgeur; met witte bloempjes of kleine trosjes roze bloemen. Geschikt voor de keuken zijn o.a. citroentijm, wollige tijm, breedbladige tijm en wilde tijm. De bekendste in de keuken is de Thymus Vulgaris. Tijm is de koning van de Provençaalse kruiden. Het is heel veelzijdig: u kunt het in veel gerechten toepassen. Het is lekker in soepen, in (lams)vleesgerechten, in stoofschotels, bij kip, groenten, sauzen, vis en in marinades. U kunt tijm met het gerecht laten meekoken. Tijm is bijna altijd onderdeel van het bouquet garni dat veel in de Franse keuken wordt gebruikt. Citroentijm kan ook goed in fruitsalades en zomerdranken worden verwerkt. Tijm is een winterharde vaste plant die de grond erg uitput; geef de plant daarom elke 2 jaar een nieuw plekje in de tuin. U kunt tijm het hele jaar vers oogsten. Het heeft wintergroen blad.

Verwante ingrediënten van Tijm


Overzicht van recepten met Tijm

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Tijm. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Tijm en waar Tijm het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 5314 recepten
Aardappel-Uitsmijter
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Tijm

1. Snijd iedere aardappel in 8 a 12 partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin 2...

Bonensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Olie

Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan. Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken. Giet al het water af en doe er eenzel...

BOUILLABAISE (vissoep)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

knoflook en ui pellen en fijn snipperen. prei wassen en in dunne ringen snijden. tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspo...

Bouillabaisse.
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

De langoustinekoppen en het afval van de kreeften goed aanzetten in de olijfolie. Knoflook, laurier en de tijm erbij voegen en goed mee frui...

BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

Bourgondisch stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het v...

Courgettesoep met een garnituur van kip en garnal
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een...

Een Cappuccino van Garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Tijm

Zet de garnalen in olijfolie aan met de in plakjes gesneden wortel, bleekselderij en ui en voeg daaarna de tomatenpuree toe. Voeg dan de in...

Franse vissoep
Uit de categorie soep: met Vis, Tijm en Venkel

Snijd de venkel in reepjes, bewaar het groen Stoof de venkel, ui en knoflook in hete olijfolie tot ze zacht zijn Schenk het flesje Maggi B...

Gember-sinaasappelsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Bloem

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.Houd het groen en het wit gescheiden.Smelt de boter in een...

Gevulde venkelschuitjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?.Haal van elke venkelknol de 4 grote buitenste rokken (bladern) los. Kook de venkelrokken in ruim kokend water m...

Hartige taart met tomaat en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?C.1.Leg de paprika?s op een rooster en rooster ze ? 20 min. in het midden van de oven tot het vel zwart begint t...

Kipfilet met amandel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Olie en Amandelen

Snijd de kip in reepjes. Klop het ei los met de kruiden en haal de kip er doorheen Haal de kip daarna door het schaafsel en schud het overt...

Koude avocadosoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Avocado

Pel de sjalotten en de knoflooktenen. Was de kruiden en snijd de blaadjes van de stelen. Hak of knip de blaadjes fijn en zet ze even weg. Br...

Kruidenkroket
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Melk

Het vlees opzetten met het kokende water, het zout en de kruiden, aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het gaar is (ca.1/2 uur)....

Kruishoutemse Wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Tijm

Snijdt de witloof en champignons in grote stukken. Stoof het witloof, spek en champignons in de boter gedurende 15 min. Blus met citroenen...

Lamsbout met tijm en rozemarijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Honing

Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes....

Lamsfiletlapjes met tijmsaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Honing

Was de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi het vlees met wat peper en...

Lamsgoulash
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout. M...

Lamskoteletten met rozemarijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Rozemarijnolie: doe de naaldjes van 2 van de takjes rozemarijn met de knoflook in een keukenmachine, voeg de olijfolie toe en pureer het men...

Lamskroon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Salie

Stap 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220?C. Roer de geperste knoflook, de rozemarijn, de tijm,...

Lamsstoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Uien en Bloem

30 min.Fruit de gesnipperde ui met de knoflook even aan in de boter Haal uit de pan en laat uitlekken. Verhit het braadvet weer en bak de l...

Lasagna alla Parmigiani con Melanzane
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabel...

Lasagne met broccoli
Uit de categorie pasta: met Ham, Zout en Kaas

Broccoliroosjes wassen en klein snijden. Uien pellen en heel fijn snipperen.In pan boter smelten, ? deel van ui in 2 minuten zachtjes glazig...

lende in een rollade met ganzenlever.
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Zeezout

Het vlees wordt lichtjes platgeslagen, gekruid en bedekt met ganzenlever. Na nog eens kruiden wordt het vlees opgerold en opgebonden. De rol...

Laatste reacties met dit ingredient

Asperges met lamsrugfilet

Zie nergens staan voor hoeveel personen dit gerecht is ...

Door *H. Vreeken*
Adukibonenburgers

werd helemaal niks helaas... mss moest rijst nog papperiger, maar er...

Door *essie*
Honing/Tijm Dressing

Deze dressing lijkt me heerlijk. Nu ben ik zo benieuwd of dit ook de d...

Door *José*

Veel voorkomende ingrediënten met Tijm