Recepten met Tomatenpuree

Over Tomatenpuree

Recepten met Tomatenpuree

Is verkrijgbaar in potjes (Demeter-kwaliteit), maar ook goed zelf te maken. Een vlugge manier om tomatenpuree te maken zonder, met veel gespat het sap te hoeven inkoken. Van 2,5 kilogram tomaten krijgt u op deze manier ± 1 liter puree. De puree is niet zo geconcentreerd als de gangbare, maar desondanks heel geschikt voor de bereiding van soepen en sauzen. Was rijpe, bij voorkeur vlezige tomaten en snijd ze in 4 partjes, zeer grote vleestomaten in 8 partjes. Stoom de tomaten in een gesloten pan met een bodempje water voorzichtig gaar, zonder erin te roeren (± 10 minuten). Giet alles behoedzaam op een vergiet en laat de tomaten een half uur uitlekken, maar roer er ook nu niet in (hooguit een beetje heen en weer schudden). Vang het tomatenwater op en gebruik het voor soep. Wrijf nu de uitgelekte tomaten door een zeef, de vellen en pitjes moeten achterblijven. Kook de puree al roerende nog een keer goed door en vul hem kokendheet in potjes met twist-off-deksels. Schroef de deksels meteen stevig vast en zet de potjes 3 minuten ondersteboven. Tip: Als u het kookwater van de tomaten eveneens kokendheet in flessen giet, kunt u het ook later gebruiken voor soep en saus.


Overzicht van recepten met Tomatenpuree

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Tomatenpuree. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Tomatenpuree en waar Tomatenpuree het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 3552 recepten
Spaghettie met tomatensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie | 1 reactie

-Maak de ui schoon en snipper hem fijn. -Wrijf de inhoud van het blik tomaten door een zeef. -Rul het gehakt in een antie-aanbakpan...

Rundvlees-kerrie met okra's
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Okra en Uien

Uien snijden. Okra's zijn een soort peulvruchten en te koop in toko's.De uien in het vet goudbruin fruiten, alle droge ingredient...

Garnalen-Kerrie uit Birma
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Uien

De garnalen pellen en schoonmaken. Uien en tomaten snijden.Olie in een pan verhitten, de uien hierin fruiten tot ze glazig worden, vervolge...

Aardappelen mediterrane met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Tomaat

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn Snij de kipfilets in stukjes. Verhit de olijfolie in een...

Koolrabischotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Olie

verwarm de oven voor op 200 gradenkoolrabi wassen, schillen, in acht partjes verdelen en in reepjes snijden. koken in vleesboullion, afgiete...

Provencaalse varkenslappen met ratatouille
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

1. Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blok...

Aardappel-ui-gehaktballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minute...

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Kerrie

1. Ontpit de dadels en snijd ze doormidden 2. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag 3...

BALLETJES in PROVENCAALSE GRATIN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

- Snij de paprika?s en de tomaten in stukjes. - Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn - Rol balletjes van het gehakt- en bak...

Bonensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Olie

Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan. Zet ze onder water en laat ze twee minuten koken. Giet al het water af en doe er eenzel...

BOUILLABAISE (vissoep)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

knoflook en ui pellen en fijn snipperen. prei wassen en in dunne ringen snijden. tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspo...

Bourgondisch stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het v...

Champignoncurry met doperwten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Verhit de olie in een grote koekenpan, liefst met antiaanbaklaag, op hoog vuur. Doe het komijnzaad erin en laat ze 10 seconden sissen Voeg...

coolas soep
Uit de categorie soep: met Uien, Paprika en Knoflook

Meng het vlees met de Goulashkruiden en laat het een uurtje goed er in trekken. Maak daarna de olijfolie heet en braad het vlees mooi bruin....

Een Cappuccino van Garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Tijm

Zet de garnalen in olijfolie aan met de in plakjes gesneden wortel, bleekselderij en ui en voeg daaarna de tomatenpuree toe. Voeg dan de in...

Fruitige Mexicaanse chilischotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ananas en Paprika

Schil de aardappelen en verdeel ze in blokjes. Gaar ze in met aanhangend vocht in een afgedekte schaal 4 min. op 800 watt voor in de magnetr...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Gevulde aubergines
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tomaat

Verwarm de oven voor op 200?C Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij...

Godardsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Rozemarijn

Maak vleesballetjes met het gehakt dat niet opgemaakt is. Laat ze in kokende bouillon of water gaar worden. Laat de champignons in 20 gram v...

Gombas rostelyos (Hongarije)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene ka...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

Goulash met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Augurk

Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken...

Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

Laat het vlees in ca. 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snij ondertussen de groenten Verhit de boter in ee...

Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie | 1 reactie

Meng in een kommetje cayennepeper, komijn, garam masala, koriander, citroensap, zout en wat zwarte peper met 1 eetlepel water. Houd dit apar...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen in fillodeegbakjes

al Hosting, Pages of content Garden, Seasoned pro Logic Hosting, Easy ...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen in fillodeegbakjes

c clothes purchases online are obtainable not only while in the auctio...

Door *neersinkcarl*
Magere Jus

hallo.. ik heb last van me darmen en ernstige maag problemen .. i...

Door *petra*

Veel voorkomende ingrediënten met Tomatenpuree