Recepten met Truffel

Over Truffel

Recepten met Truffel

Deze ondergronds groeiende en moeilijk te vinden paddestoel, door liefhebbers ook wel 'zwarte diamant' genoemd, komt voornamelijk uit Frankrijk en Italië. U kunt zowel zomer- als wintertruffel kopen, waarvan de laatste het lekkerst is. De zwarte wintertruffel (tuber melasnosporum) komt in Frankrijk voor, o.a. in de Perigord en de Tricastin. Het truffelseizoen is van 1 december tot ongeveer 31 maart. In de Tricastin (het gebied ten noorden van Avignon) wordt elk jaar in februari een truffelfeest gehouden: 'Fête de la Truffe'. In het Maison de la Truffe et du Tricastin schuiven ongeveer 200 mensen aan lange tafels aan om te genieten van specialiteiten als omelet, kaas en salade, allemaal ruim voorzien van truffel. En natuurlijk vloeit de heerlijke Tricastinwijn rijkelijk! Naast hele truffel zijn er ook plakjes en stukjes truffel in pot en blik te koop.

Verwante ingrediënten van Truffel


Overzicht van recepten met Truffel

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Truffel. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Truffel en waar Truffel het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 199 recepten
konijn met paddestoelen en paddestoelenjus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Zeezout | 12 reacties

Snijd de bouten van de konijnen. Snijd het onderste deel van de voorbouten weg. Been de konijnenrug uit vanaf de buik en laat de twee filets...

Wildbouillon met gerookte eendenborst en truffel
Uit de categorie soep: met Zout, Sherry en Truffel

Sinaasappel goed schoonoenen onder koud stromend water en 2 dunne stukjes schil afsnijden. In pan fond met dezelfde hoeveelheid water en sin...

Zacht gekookte eieren met truffelmousse
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Eieren en Truffel

De eieren zacht koken. De truffel in de jus de veau en de jus de truffe aan de kook brengen en met een deksel op de pan zachtjes gaar laten...

Aardappel-truffelsoep
Uit de categorie soep: met Kaas, Room en Salie

Kook de aardappels in ca. 15-20 min in 4 dl water met het bouillonblokje, de hele teentjes knoflook, ui en salie tot de aardappels heel gaar...

Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalad
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Azijn

Schil de aardappelen, snij ze in schijven en was ze. Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie. Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stuk...

Aardappellasagne met gorgonzola, fonduta en truffe
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor op 165 gradenVoor de TRUFFELJUS: Doe de jus de veau in een pannetje met de truffel en laat dit inkoken tot 0.5 decilite...

Aardappelrosti met boschampignons, kwartelei en ve
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Truffel en Bieslook

Schrob de aardappelen en kook ze halfgaar in gezouten water (ze moeten nog rauw zijn vanbinnen). Verwijder de schil, en rasp de aardappelen...

Aardappeltaartjes met ossenstaart en truffel
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Zeezout

Ossenstaart in de hete olie bruin laten worden, in een soeppan doen en hier zoveel water bijvoegen dat de ossenstaart geheel onder staat. Bo...

aardappeltruffelpoffertje a La Robert
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Schil en kook de aardappelen, daarna pureren.Voeg aan de puree 1 ei toe en een theelepel truffel pasta en/of een scheutje truffelolie. Meng...

Artisjokkensoep met truffel
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Melk en Tijm

Breng de bouillon aan de kook met de artisjokkenharten en -bodems, ui en de takjes kruiden. Dit alles 45 minuten koken. Verwijder de kruiden...

Aspergefeuilletees met oester en truffel
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Truffel

Kook de asperges half gaar in gezouten water. Plaats de ongeopende oesters in de op 180?C voorverwarmde oven en laat de schelpen open gaan....

Asperges Granier
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Eieren en Truffel

Asperges Granier is een vrij eenvoudig te bereiden gerecht dat als voorgerecht of als tussengerecht geserveerd kan worden maar dat het ook h...

Asperges Lorette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Bij dit gerecht worden de asperges geserveerd in bakjes van Dauphine aardappelen. De bereiding begint met het maken van de massa voor de b...

Asperges met gebakken kalfszwezerik en Schniedersp
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Eieren

Het deeg voor de Schniederspatzle (ravioli) moet een paar uur van tevoren gemaakt worden. Kneed hiervoor het ei, het zout en de bloem in de...

Asperges met Opperdoezer en truffeldressing
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Truffel en Asperges

Schil de asperges en verwijder een paar cm van de houtachtige onderkant. Laat het \'afval\' 10 min zacht koken en zeef. Kook de aspe...

Aspergesalade met gefrituurd ei en een truffeldres
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Verhit de frituurolie tot 180 graden Celsius. Was de sla en droog de bladeren in de slacentrifuge. Klop de olijfolie, balsamicoazijn, tapena...

Aspic van varkenshaas.
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Room en Paprika

Sauteer de varkenshaas in wat boter in 20 minuten bruin van buiten en rose van binnen. Laat hem afkoelen. Zet de aspicvormpjes op ijs. Che...

Bagna cauda 2
Uit de categorie sauzen: met Tijm, Oregano en Truffel

Verhit boter en olijfolie, fruit knoflook goudgeel, voeg er fijngesneden ansjovisfilets, tijm of oregano en eventueel een truffel aan toe....

Ballotine van kipfilet en gekonfijt vijgenvulsel.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Vijgen

1. Meng het gehakt met wat peper, zout, muskaatnoot en het eiwit. Voeg beetje bij beetje de room toe (de farce moet stevig blijven) en meng...

Ballotine van kipfilet gevuld met truffel, gebakke
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Vijgen

1. Meng het gehakt met wat peper, zout, muskaatnoot en het eiwit. Voeg beetje bij beetje de room toe (de farce moet stevig blijven) en meng...

Bierpasteitjes
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Bier

Maak de champignons schoon en halveer ze. Verwarm 10 gr boter in een pan, doe de champignons erin en voeg het bier en de citroensap toe. Laa...

Boudin blanc (Normandische saucijsjes)
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Room

Week darmen (om te vullen) enkele uren in water. Maak 0,6 dl melk en 0,6 dl slagroom of crème fraîche net niet aan de kook en laat het met...

Bresse-kipfilet met truffel-cremesaus
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Truffel | 1 reactie

Gestoomde gevulde bresse-kipfilet met een truffel-cremesaus Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze plat tot ze de dikte van een hal...

Cote de Boeuf a la Toulousaine
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Truffel

Smelt de boter in een pan en sauteer hierin snel het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees dan uit de pan en leg het in een andere gro...

Canape a l alsacienne
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood en Truffel

-haal met de hulp van een vormpje rondjes uit het brood-besmeer met boter -beleggen met ganzeleverpastei -garneren met een stukje truffel...

Laatste reacties met dit ingredient

Bresse-kipfilet met truffel-cremesaus

Dit recept heb ik in nl.culinair gepost, bronvermelding zou dus netjes...

Door *Tonny*

Veel voorkomende ingrediënten met Truffel