Recepten met Veldsla

Over Veldsla

Recepten met Veldsla

Veldsla is eigenlijk geen echte sla, maar wordt op dezelfde manier geteeld als kropsla. De frisgroene rozetbladeren hebben een typische lepelvorm, waarmee u mooi kunt garneren. Veldsla zit vaak in babyleaves: jonge blaadjes van verschillende sla- en groentesoorten. We kennen twee soorten veldsla: de jonge met kleine, lichtgroene blaadjes en de volwassen veldsla met donkerdere, grotere bladen, ook wel 'ezelsoren' of 'lamstong' genoemd. Veldsla heeft een fijne, nootachtige smaak. Deze slasoort wordt alleen rauw gegeten: vaak als salade, maar ook door een luchtige stamppot. Door de fijne smaak combineert deze slasoort goed met alle fijne vis- en vleessoorten. Ook lekker bij gerechten met noten en vruchten. Veldsla bevat veel meer vitaminen en mineralen dan de andere slasoorten.

Verwante ingrediënten van Veldsla


Overzicht van recepten met Veldsla

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Veldsla. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Veldsla en waar Veldsla het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 744 recepten
Focaccia met Australische fusionsalade
Uit de categorie bijgerechten: met Rucola, Sambal en Paprika

Verwarm de grill voor Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groente onder de grill in ca. 5...

minestronesoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette ong 5 min. voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en...

Overheerlijke Risotto met zeebanket, prei en anan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Verhit de wok of hapjespan en voeg 3 el olie toe. Bak de prei ca 5 minuten, tot ze zacht is. Voeg de knoflook en rijst toe en bak dit ca 3 m...

Salade aromatique du Jatdin met langoustines ketc
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dille en Kervel

Maak een mooie gemengde salade, meng deze licht met olijfolie en breng de salade op smaak met peper en zout. Pel de langoustines. Verhit een...

Salade met gebakken mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Citroen

1. Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over 4 borden 2. Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een d...

Garnalentoast met tomatencreme
Uit de categorie voorgerechten: met Room, Brood en Rucola

? Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, snijd het vruchtvlees in blokjes of plakjes, besprenkel deze met citroensap en schep de...

Gebakken Lamsfilet met aspergesalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

 Ontdoe de lamsrugfilet van alle ongerechtigheden.  De asperges wassen schillen, 2 cm van de onderkant snijden en het de asperges in...

Tortilla haringhapjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Haring en Tomaat

? Snijd de tomaatjes in smalle plakjes en de haring in stukjes.? Doe een tipje zure room op de chips, leg daarop een troefje veldsla of tuin...

Aardappel-camembert schotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Kaas

1 eetlepel olie in koekenpan verhitten en hierin aardappeltjes met spekreepjes, knoflook en tijm 10 minuten bakken tot aardappeltjes lichtb...

Aardappel-Geitenkaaskoekjes met ger.Paprika.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Honing

Snij de aardappels door en kook ze in ca.10min. halfgaar.Spoel de aardappels koud en pel ze.Rasp de aardappels met een grove rasp.Snij de pa...

Aardappel-kaassouffle met veldsla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappels in 25 minuten gaar koken. Intussen korstjes van de kaas afsnijden...

Aardappelkroketten met zalm en gestoofde komkommer
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Doe de aardappelpuree in een kom. Verdeel de verse zalm in schilfers en snij de gerookte zalm in reepjes. Voeg toe aan de puree en kruid met...

Aardappelnoedels met spek/ui en champignons
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Dille

Bak de 150 gr.gerookte spekBLOKJES,en de 80 gr.gesnipperde ui.Doe de aardappelen,de bloem,het ei,een snuif zout,de smout,en de op voorhand g...

Aardappelsalade met geitenkaas, warme
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kaas

Kook de krieltjes gaar. Giet ze af. Prak de kaas met een vork fijn. Snij de bosui in ringetjes. Snij de bospeen in plakjes Snij de olijven i...

Aardappelsalade met Paling
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Paling

Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Kook ze in 5-10 minuten net gaar en laat ze uitdampen. Meng in een kom de mayonaise met de most...

Aardappelsandwich met Sint-Jacobsvruchten en velds
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Veldsla en Olijfolie

Baktijd aardappelen: 10 min Bereidingstijd: 10 min Schil de aardappelen en rasp ze in fijne reepjes. Snij de Sint-Jacobsvruchten in fijne sc...

Aardbeiensalade met geitenkaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Azijn, Aardbei en Veldsla

Aardbeien wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Vermengen met azijn en peper en ca. 1 uur in de koelkast laten intrekken.Veldsla over v...

Aardbeiensalade met rauwe ham en Pestocroutons
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Olie

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. klop 1 el pesto los met 2 el van de olie. Besmeer de plakken ciabatta aan beide kanten met de oli...

adaminasalade
Uit de categorie salades: met Tomaat, Veldsla en Bosuitjes

bosuitjes in ringetjes snijden. peper in kleine stukjes snijden (met zaadjes als je dat lekker vind) blaadjes veldsla scheiden tomaten in...

Appel met geitenkaasjes, gebakken
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Roer een dressing van azijn, honing, olie, zout en peper. Schil de appel, boor ze en snij uit elke appel 2 dikke schijven. Bak ze in de bot...

Artisjok met garnalen en krab
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Tijm en Surimi

Giet de artisjokharten of -bodems af en dep ze droog met keukenpapier. Pers de gepelde teentjes knoflook boven het citroensap en meng er oli...

Asperge-en eiersalade
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Sla en Zout

Snijd de rauwe ham of zalmsnippers in heel kleine stukjes. Roer van de mayonaise, de yoghurt, een snufje peper, een snufje zout, de biesloo...

Asperges met beenhamsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Breng de asperges in koud water met zout, de suiker en foelie aan de kook en kook ze in ca. 10 min. net gaar. Kook de groene puntasperges de...

Asperges met beenhamsalde en eierdressing.
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Breng de asperges in koud water met zout,de suiker en foelie aan de kook en kook ze in 10min. net gaar.Kook de groene puntasperges de laatst...

Asperges met gebakken gamba's
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Gamba

Leg de asperges ? 1 uur in koud waterschil de asperges en verwijder het harde onderste stukje (tip: bewaar de schillen voor een soep). Snij...

Laatste reacties met dit ingredient

Driekleuren groentemousse

Voor hoeveel personen/vormpjes is dit gerecht?...

Door *Susan*

Veel voorkomende ingrediënten met Veldsla