Recepten met Venkelknol

Over Venkelknol

Recepten met Venkelknol

De witte knapperige venkelknol is de knol van de venkelplant, die net als de plant zelf eetbaar is. De venkelknol heeft een frisse, licht anijsachtige smaak. Vroeger werd venkel vaak klaar gemaakt in combinatie met andere groentesoorten. De laatste jaren wordt de knol steeds meer echt als groente gegeten. De venkel is afkomstig uit Azië en het Middellandse-Zeegebied. Italië neemt een belangrijke plaats in op het gebied van de teelt, maar venkel wordt nu ook volop in Nederland gekweekt. Van juni tot november is het aanbod het grootst. Kies bij aankoop stevige gave knollen met een witte kleur. Het loof moet fris en mooi groen van kleur zijn. Het venkelloof kunt u als garnering gebruiken. Venkel is een slanke en gezonde groente, 100 gram levert slechts 12 kcal en venkel bevat veel vitamine C, vitamine B, wat vitamine A en mineralen als kalk en ijzer. Het is een veelzijdige groente, die goed smaakt in een salade, maar ook gestoofd of gekookt is venkel lekker. De kooktijd (afhankelijk van de grootte van de knol) is 10-15 minuten. Venkel kan in de koelkast ± 1 week worden bewaard en kan ook goed worden ingevroren. Blancheer de venkel dan voor het invriezen 3 minuten in kokend water.

Verwante ingrediënten van Venkelknol


Overzicht van recepten met Venkelknol

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Venkelknol. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Venkelknol en waar Venkelknol het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 294 recepten
Franse vissoep
Uit de categorie soep: met Vis, Tijm en Venkel

Snijd de venkel in reepjes, bewaar het groen Stoof de venkel, ui en knoflook in hete olijfolie tot ze zacht zijn Schenk het flesje Maggi B...

Gevulde venkelschuitjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?.Haal van elke venkelknol de 4 grote buitenste rokken (bladern) los. Kook de venkelrokken in ruim kokend water m...

Ovenschotel van kabeljauw met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Venkel

Leg de kabeljauw, aardappelen, tomaten, ui en venkel in een ingevette ovenschaal. Probeer niet meer dan 1 laag te maken Strooi er de gepers...

Overheerlijke Risotto met zeebanket, prei en anan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Verhit de wok of hapjespan en voeg 3 el olie toe. Bak de prei ca 5 minuten, tot ze zacht is. Voeg de knoflook en rijst toe en bak dit ca 3 m...

Twaalf-Apostelensoep
Uit de categorie soep: met Vis, Prei en Zout

Groenten in blokjes/reepjes snijdenSmelt de boter in een ruime soeppan en fruit daarin de bacon (of spek) en de helft van alle groenten same...

Aardappels met tonijn, venkel en tapenade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tomaat, Tomaat en Olijven

Verwarm de oven voor op 180?C. Schil de aardappels. Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Laat de olijven uitlekken en snij...

Aardappeltaart met venkel, ham en roquefort
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Aardappelen met koud water en zout aan de kook brengen en 15-20 minuten zacht laten koken tot ze net niet gaar zijn. Afgieten en tot lauw la...

Aardappeltaart met venkel, roquefort en ham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

1. Aardappels met koud water en zout aan de kook brengen en 15-20 min. zachtjes laten koken tot ze net niet gaar zijn. Afgieten, droog stome...

ANIJSCAKE MET PASTISSORBET
Uit de categorie desserts: met Sorbet, Suiker en Eieren

SORBET: ingredienten mengen en aan de kook brengen, doorroeren , af laten koelen en invriezen. een paar keer omscheppen om kristallen te voo...

ANTIPASTI SCHOTEL
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Brood

De venkelknol in dunne plakjes snijden en marineren in een vinaigrette van 2 eetl. olijfolie extra vergine, een scheutje citroensap, 1 theel...

Appel- en venkelsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Maak een slasaus met de mixer van de Roquefort en de wijnazijn tot deze helemaal glad is. Voeg de slagroom toe, maar niet te lang anders gaa...

Artiesten Kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Paprika

-wrijf de stukken kip in met peper en zout en leg ze in de natgemaakte pot -leg de stukken groente met de knoflook rondom de kip -giet de...

Artiestenkip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Paprika

-wrijf de stukken kip in met peper en zout en leg ze in een natgemaakte pot -leg de groenten met de knoflook rond de kip -giet de wijn ero...

Artisjokken op zijn Grieks
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Koriander

WAs de artisjokken en blancheer ze 5 minuten in heet water met wat zout. Laat ze uitlekken en breng inmiddels 1 liter water met de olijfolie...

Asperge-venkelgratin
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

Onderzijde van venkel kruislings insnijden. Venkel in ruim water met zout 30 min. koken. Laten uitlekken, elke venkelknol in 6 stukken snijd...

Bleekselderij-venkelrauwkost (Cholesterolarm)
Uit de categorie salades: met Tomaat, Venkel en Zeezout

1. Was de krenten en week ze in het sinaasappelsap. 2. Maak de bleekselderij schoon, was hem en snijd de steel in dunne plakjes. Halveer de...

Boerenstoofpot met rundvlees en paddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gerst en Venkel

Snijd de paprika's in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten. Gril de paprika's met de buitenkant naar boven tot het vel blaren vormt...

Bonensalade met venkel
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Suiker

Doe de bonen in een zeef en spoel ze goed af onder koud stromend water. Maak de worteltjes en de venkel schoon en snij ze klein. Was de toma...

Boontjes/venkelslaatje met yoghurt-dressing
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Gember

Maak de dressing. Roer de zure room los in de yoghurt en breng op smaak met de helft van het citroensap, de kurkuma, de koriandersnippers, p...

BouiIlabaisse.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Gamba

Verhit een ruime steelpan op halfhoog vuur. Voeg olie, ui, venkel, prei en rode peper toe en fruit 6 minuten of tot alles goudbruin is. Doe...

Bouillabaisse 2 eenvoudig
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Salie

Zet ruim 1 l water op met 1½ kg zeevis, selderij, peterselie, 5 worteltjes en een ui en trek 1 uur. Zeef het en houd aan de kook. Bak een...

Bouillabaisse als in Marseille.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Tijm en Uien

De groenten wassen en schoonmaken. De uien en knoflookteentjes pellen en fijnhakken. De tomaten laten schrikken in kokend water, pellen, in...

Bouillabaisse met rouille
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Tijm

Snijd de bleekselderij en de venkel in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de helft van de olie in de soeppan en laat de bleekseld...

Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcre
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Makreel

Verhit de 4 dl visbouillon. Doe een scheutje pernod in een steelpan. Laat de alcohol verdampen door de pernod voorzichtig aan te steken....

Bouillon met venkel en tauge
Uit de categorie soep: met Sherry, Venkel en Bieslook

Kook het ei in circa 8 minuten hard. Spoel af met koud water, pel het en snijd in plakjes. Snijd de schoongemaakte venkel ragfijn. Bewaar de...

Veel voorkomende ingrediënten met Venkelknol