Recepten met Vijfkruidenpoeder

Over Vijfkruidenpoeder

Recepten met Vijfkruidenpoeder

Een kant-en-klaar mengsel, bestaande uit kaneel, kruidnagel, anijs, venkel en Szechuanpeper. Soms wordt kruidnagel vervangen door gemberpoeder. Het mengsel bestaat altijd uit 5 kruiden; deze staan voor de 5 elementen: hout, metaal, aarde, water en vuur; dat waarborgt een goede harmonie. Het wordt zowel voor zoete als voor hartige gerechten gebruikt.

Verwante ingrediënten van Vijfkruidenpoeder


Overzicht van recepten met Vijfkruidenpoeder

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Vijfkruidenpoeder. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Vijfkruidenpoeder en waar Vijfkruidenpoeder het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 213 recepten
Kip met paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Verwijder de lelijke bladeren en de voet van de paksoi...

AARDAPPELEN UIT DE WOK
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bosuitjes

Kook de krieltjes met zout in ruim water beetgaar.Verhit de helft van de olie in de wok. Voeg de helft van de sechuanpeper en de helft van...

Alu mattar sukha (aardappel-erwtencurry)
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Gember en Citroen

Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren. Voeg de ui toe en l...

Amsoi met varkensvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Amsoi

Het vlees in smalle reepjes snijden. Marineren met de in de vijzel fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, vijfkruidenpoeder, se...

Australische fivespiceburger
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Sojasaus en Bosuitjes

In kom rundergehakt, vijfkruidenpoeder, bosui, sojasaus, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hambu...

Australische fivespiceburger met appel
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Sojasaus en Bosuitjes

In kom rundergehakt, vijfkruidenpoeder, bosui, sojasaus, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hambu...

Aziatisch varkensvlees met Thaise noedels
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pinda

Verwarm de oven voor op 220C/Gas 7. Doe de basamico azijn in een pannetje en verwarm dit totdat de azijn stroperig wordt. Voeg de rasp van...

aziatische drumsticks
Uit de categorie bijgerechten: met Gember, Honing en Knoflook

vermeng de kip in een grote kom met de sauzen,honing,knoflook,gember en specerijen. dek dit af en zet enkele uren in de koelkast.laat de ki...

Aziatische kipvleugeltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sherry

Verhit de frituurolie tot 180?C. Wrijf de kipvleugeltjes in met het vijfkruidenpoeder en bestrooi met zout. Klop de eieren los in een diep b...

Babi panggang 02
Uit de categorie vlees: met Ketjap, Sambal en Cognac

Smelt, nadat u de kruiden minstens een uur in het vlees heeft laten trekken, 1/4 pakje boter in een braadpan en doe de speklappen erin. Laat...

Babi panggang 04
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de varkensfricandeau in dunne lapjes. Snijd op een houten snijplank de rode of gewone ui en de 3 teentjes knoflook heel fijn en wrijf...

Babi panggang 15
Uit de categorie vlees: met Ketjap, Cognac en Ve-tsin

Meng de knoflook met de kruiden, wijn en cognac en marineer het vlees minstens een uur. Zet het vlees op een rooster in de oven (220┬░) met...

Baklap met peper-limoenkruiden
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Limoen

Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes. Ontvel de tomaten, verw...

batjang
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Doe de rijstebloem in een ruime kom. Maak in het midden een ku...

Bieflapjes met peper-limoenkruiden
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Limoen

Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes.Ontvel de tomaten, verw...

Biefstuk met groenten in zwarte bonensaus
Uit de categorie magnetron: met Zout, Ketjap en Sherry

Voor de saus: 3 eetlepels zoute zwarte bonen (blik) 3 eetlepels water 3 dl krachtige runder- of wildbouillon 1 eetlepel bruine suiker 3...

Biefstuk met peper-limoenkruiden
Uit de categorie bbq: met Zout, Olie en Limoen

Tomatensalsa: Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes. Ontvel d...

Bietenrauwkost
Uit de categorie salades: met Augurk, Bieten en Yoghurt

Snijd sjalot en augurk ragfijn. Appel in blokjes(herkenbaar)Meng alles door elkaar en zet minstens een half uur voor consumptie in koelkast....

Bo kho (gestoofd rundvlees met steranijs en sereh)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Sereh

Snij de wortels in de lengte door en vervolgens in stukken van 5 cm. Breng een pan water aan de kook, doe het vlees erin, breng weer aan de...

Bourbon Barbecue Sauce (Whisky-barbecuesaus)
Uit de categorie sauzen: met Gember, Whisky en Suiker

Maal worcestersaus en sojasaus met de droge kruiden. Meng met de andere ingredienten behalve de whisky, laat op laag vuur aan de kook komen...

Broccoli-rijst met walnoten en gember
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok - Roerbak de brocco...

Buikspek, geroosterd Chinees
Uit de categorie vlees: met Rijst, Suiker en Zeezout

[STAP1] prik de zwoerdkant van het vlees met een scherpe vork of met de punt van een mes tot het zwoerd is overdekt met kleine gaatjes, stee...

Californische Fusion met pecannoten, krenten en ro
Uit de categorie hoofdgerechten: met Anijs, Rijst en Noten

Meng het vlees met de peper en de citroenschil. Verwarm de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Roerbak de groenten en de zuidvr...

Cha shiu 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Honing

Droog het vlees en snijd het in vingerbrede repen. Doe alle ingredi├źnten, op de zoetzure saus na, in een vijzel en wrijf ze tot een pasta....

Cha shiu 4
Uit de categorie vlees: met Zout, Rijst en Gember

Verwarm voor de marinade op laag vuur de sesampasta met de sojasaus, de zoete chilisaus en de stroop al roerend tot alles is vermengd en voe...

Laatste reacties met dit ingredient

Tja Siu

Lekker en bedankt :-)...

Door *Lorens*

Veel voorkomende ingrediënten met Vijfkruidenpoeder