Recepten met Vijgen

Over Vijgen

Recepten met Vijgen

Stammen oorspronkelijk uit Klein-Azië, maar worden nu veel in Californië en rond de Middellandse Zee gekweekt. De vijg is een schijnvrucht, dat wil zeggen: de vele pitjes in de vijg zijn eigenlijk de vruchtjes. Ze worden ingesloten in de sappige, vlezige bloembodem, die aan de randen is dichtgegroeid tot een kleine, peervormige zak van ongeveer acht centimeter. De vruchten kunnen in kleur variëren van groen tot donkerpaars. De vijgenschil is dun en voelt leerachtig aan. Het vruchtvlees is witroze tot donkerrood van kleur en bevat veel eetbare pitjes. Hoe donkerder van kleur, hoe zoeter ze zijn en hoe zachter en romiger hun vruchtvlees is. Vijgen worden vooral geïmporteerd in de periode september tot en met april. Vijgen worden pas geoogst als ze enigszins verschrompeld van de boom zijn gevallen. De beste vijgen, de zogenaamde 'Olemevariteit', worden aan de top opengesneden en komen verpakt in langwerpige bosjes in de handel. Vijgen zijn zowel vers als gedroogd te koop. Verse vijgen zijn kwetsbaar en moeten na aankoop snel worden gegeten. Het witte laagje op gedroogde vijgen is suiker uit de vruchten die is gekristalliseerd. Een gedroogde vijg bevat iets meer calorieën dan een verse. U kunt vijgen kruisvormig insnijden tot bijna op de bodem en de partjes dan als een bloem iets openvouwen. Ook kunt u ze met schil en al in losse partjes snijden. Het vruchtvlees haalt u eruit door het vlak onder de schil vanaf het spitse uiteinde los te snijden. Omdat tegenstellingen elkaar aantrekken, harmoniëren vijgen met hartige en lichtzure componenten als ham, salami en kaas.

Verwante ingrediënten van Vijgen


Overzicht van recepten met Vijgen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Vijgen. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Vijgen en waar Vijgen het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 322 recepten
Dundee Cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Vijgen

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met b...

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvullin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Bisschopsbrood
Uit de categorie brood: met Zout, Bloem en Brood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een geribbelde broodvorm (of cakevorm) in. Haal de vruchten en noten door de bloem. Zeef de resteren...

Cake
Uit de categorie desserts: met Noten, Vijgen en Kaneel

Kook de pruimen met de suiker Doe de resterende fruit en noten in de bowl en mix dit met de staafmixer Voeg daarna boter, de eieren en de...

fruitsalade met turkse yoghurt en honing
Uit de categorie desserts: met Kiwi, Munt en Vijgen

Maak het fruit schoon. Laat de schil van bijvoorbeeld appel en peer zitten en verwijder het klokhuis. Snijd ander fruit in mooie stukken. Sn...

Gevulde kipfilet met banaan
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Vijgen

1. Snij een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat. Meng vijgen, blokjes bananen, rozemarijn, ka...

Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Roomboter

Verwarm de over voor op 200? C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Stort er oude peulvruchten in en bak de taart blind in in...

Zomerse Exotische vruchten compote
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Ananas en Aardbei

Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes. Schil de lychees, ontpit ze en halveer ze. Giet witte wijn en sinaasappelsap over de vrucht...

"FRUITBROODJES"
Uit de categorie desserts: met Melk, Vijgen en Suiker

1:Doe de margarine,en bakmeel in een kom en snij met 2 messen kruimelig 2:Voeg nu de suiker,gekonfijt fruit,rozijnen,abrikoosjes,en vijgen t...

"Perentaart met walnoten en vijgen!"
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Bloem

*Bloem met zout in kom doen*Kuiltje maken en de in blokjes gedane boter erin doen,en kneden*Doe er water bij,en kleed tot een glad deeg*Rol...

Gebakje van verse vijgen
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

? Vijgen kruislings insnijden (niet doorsnijden) als een bloem. ? > Kaas in 8 stukjes verdelen. ? > Dressing : Olie en azijn mengen....

Verse vijgen met creme chantilly
Uit de categorie desserts: met Room, Vijgen en Vanillesuiker

? Pel de vijgen en deel ze in vieren. ? > Besprenkel ze met Grand Marnier en zet ze 3 uur in de koeling.? Klop de koude room met de suik...

Verse vijgen met kaneelcreme
Uit de categorie desserts: met Port, Room en Melk

? De vijgen schillen en doormidden snijden. ? > De port, het citroensap en het maismeel aan de kook brengen ? > Vijgen overgieten me...

afrikaans filetrollade met pistache-gehaktvulling
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvulling
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Amandel-amaretto mousse
Uit de categorie desserts: met Vijgen, MonChou en Amaretto

* Klop de monchou luchtig met de mixer in ongeveer 5 minuten.* De amaretto en het verkruimelde amandelspijs erdoor spatelen* Dan minstens 4...

Amandel-vijgentaart met muskaat-wijngelei
Uit de categorie desserts: met Bloem, Vijgen en Eieren

Meng de boter met de poedersuiker. Meng de eierdooiers en bloem er tegelijk door. Kneed het mengsel snel tot een samenhangend deeg. Voeg 1-2...

Appelbrood met rum
Uit de categorie brood: met Bloem, Noten en Vijgen

Alle ingredienten, behalve de bloem en het bakpoeder, in een grote kom door elkaar scheppen. Op een niet te warme plaats, minstens 3 tot 6...

Appels met honing.
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Amandelen

Schil de appels , boor de klokhuizen eruit en vul de gaten met een mengsel van fijngehakte vijgen en amandelen. Beboter een ovenschaal, zet...

Appeltjes met Roquefort, warme
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Roquefort

Boor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en snij in dunne schijven. Breng wijn en honing aan de kook, doe de appel erin en laat af...

Aspergesalade met vijgen
Uit de categorie salades: met Zout, Vijgen en Rucola

Maak de asperges schoon en kook ze in water met zout in ca. 10 minuten gaar.Was de vijgen en snijd ze in parten.Verdeel de rucola, asperge...

Ballotine van kipfilet en gekonfijt vijgenvulsel.
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Vijgen

1. Meng het gehakt met wat peper, zout, muskaatnoot en het eiwit. Voeg beetje bij beetje de room toe (de farce moet stevig blijven) en meng...

Ballotine van kipfilet gevuld met truffel, gebakke
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Vijgen

1. Meng het gehakt met wat peper, zout, muskaatnoot en het eiwit. Voeg beetje bij beetje de room toe (de farce moet stevig blijven) en meng...

Bananen met vijgen en rum
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Ananas en Suiker

-meng het fruit en verdeel over 4 vellen aluminiumfolie -sprenkel er wat citroensap over en bestrooi met de suiker en vouw de pakketjes dic...

Barquetjes met kaascreme en vijgen
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Vijgen en Suiker

Roer de boter met de kaas en wat oregano door elkaar en schep de kaascreme in de spuitzak. Leg deze tot het gebruik in de koelkast. Breng de...

Veel voorkomende ingrediënten met Vijgen