Recepten met Vis

Over Vis

Recepten met Vis

Vis moet vers zijn, zeker als u hem rauw eet. Verse vis herkent u aan de matglanzende en vochtige huid, de heldere ogen (niet ingevallen of dof) en vooral de helrode kieuwen (niet vuilbruin). De schubben zijn gaaf. Verse vis voelt bovendien veerkrachtig en stevig aan en heeft slechts een flauwe visgeur. Verkleurde en slappe vis wijst op het begin van bederf. Als u platvis koopt (griet, schol, tarbot, tong) moet u erop letten dat de onderkant mooi wit is. Vertoont het vel bijvoorbeeld blauwe vlekken, dan wijst dat op een minder goede kwaliteit. Spoel de vis steeds grondig schoon voor u aan de bereiding begint. Eventueel achtergebleven bloedrestjes geven de vis een onaangenaam bittere smaak. Als u de vis nog even in de koelkast wilt bewaren, doet u er goed aan hem met ijs te bedekken. Leg er vervolgens een schone doek over, zodat de visgeur niet door andere etenswaren in de koelkast wordt opgenomen. De vis blijft luchtdicht verpakt in (aluminium)folie, in een plastic zak of in een diepvriesbakje en in de koelkast 1-2 dagen houdbaar. Verse vis is echter het lekkerst op de dag van aankoop. Gerookte vis blijft, mits verpakt, in de koelkast een paar dagen goed. Op vacuüm verpakte gerookte vis staat altijd een houdbaarheidsdatum. Ontdooi diepgevroren vis pas als u aan de bereiding gaat beginnen. Vis is gezond. Zelfs vette vis levert minder kilocalorieën en is minder vet dan gemiddeld varkensvlees. Het vet in vis is rijk aan de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze komen vooral veel voor in vette vis als haring, makreel, zalm, paling, sardines, sprot en heilbot. De vetzuren hebben een gunstig effect op het voorkòmen van hart- en vaatproblemen. In landen waar mensen weinig verzadigd vet en veel vis eten, ligt de sterfte aan hart- en vaatziekten beduidend lager dan bij ons. Onderzoek heeft aangetoond dat een kleine hoeveelheid vis al bescherming biedt. Wetenschappers adviseren daarom om tenminste eenmaal per week vette vis te eten. Ook hartpatiënten en mensen die een te hoog cholesterolgehalte hebben, kunnen daar hun voordeel mee doen. De vetzuren in vis werken namelijk cholesterolverlagend, net als het linolzuur in dieetmargarines en in plantaardige oliën als zonnebloem-, soja- en maïsolie. Wie vaker dan één keer per week vis wil eten, kan - met het oog op de lijn - het best ook magere vis op het menu zetten. Voorbeelden zijn witvissen als kabeljauw, tong, griet, tarbot, schelvis en schol. Vis heeft nog meer gezonde effecten. Sinds kort weet men dat vetten in vis helpen om de kans te verkleinen dat suikerziekte (diabetes mellitus) ontstaat. Verder zijn er aanwijzingen dat het regelmatig eten van vis (eenmaal vette en eenmaal magere vis per week), het risico op het ontstaan van dementie verkleint. Vis en visproducten bevatten verschillende waardevolle voedingsstoffen. Ze leveren bijvoorbeeld eiwit van hoge kwaliteit dat wordt gebruikt voor de opbouw en het herstel van spieren, organen, het zenuwstelsel en het bloed. Vis is rijk aan B-vitamines, met name B12 dat nodig is voor de eiwitopbouw en aanmaak van bloed- en zenuwcellen. Verder bevat vis vitamine A (goed voor huid, haar, tanden en botten en belangrijk voor het gezichtsvermogen, de celgroei en instandhouding van een goede weerstand) en vitamine D dat belangrijk is voor sterke botten en een goed gebit. Vis is ook een belangrijke bron van mineralen: ijzer, calcium, jodium en selenium.

Verwante ingrediënten van Vis


Overzicht van recepten met Vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Vis. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Vis en waar Vis het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 4571 recepten
NASI goreng Balikpapan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is. Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan)...

hoisinmarinade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Gember

Roer alle ingredienten door elkaar. Leg het vlees of vis in de marinade, goed door husselen.Laat minstens 3 uur marineren. Klaar maken zoa...

Kedgeree
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Melk

Kook de rijst ongeveer 12 minuten. Smelt de boter in een grote pan, voeg de ui toe en fruit die goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze...

vissoep uit Laos
Uit de categorie soep: met Vis, Olie en Uien

Verhit de olie in een grote pan. Voeg gember,citroengras,pepertje en ui toe en roer dit op matig vuur 5 min.tot de uistukjes goudgeel zi...

Zalmmoten met citroenmelisse
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

De vismoten schoonmaken en droogdeppen. Aan beide kanten peperen, lichtjes zouten en met cayennepeper bestuiven. Er wat citroensap over drup...

'Arme mensenzalm'
Uit de categorie salades: met Vis, Zalm en Zout

Doe de schoongemaakte biet in stukken in een pan met water. Leg de kabeljauw daar een nacht in en kook de vis in het bietenwater zodat de k...

"de knikkerbeurs"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Prei

1. Snijd de zalm en tongfilet in reepjes. 2.Meng de prei julienne gesneden met de vis en voeg zout toe. 3. Leg het vis-groentemengsel in h...

Bami met vis-kokoscurry en ananas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Curry

Kook de mienestjes gaar volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Snijd de vis in stukken. Maak de rode peper schoon en hak hem...

BOUILLABAISE (vissoep)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

knoflook en ui pellen en fijn snipperen. prei wassen en in dunne ringen snijden. tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspo...

Briq
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Olie

Meng de koriander, peterselie, vis, zout en komijnzaad in een kom en verdeel dit over twaalf porties.Verhit de olie in een wok, braadpan of...

Fishcurry & rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Rijst

- Plet alle specerijen in een vijzel samen met geraspte kokosnoot tot het een pasta vormt - Voeg water aan de pasta toe - Kook de pasta va...

Franse vissoep
Uit de categorie soep: met Vis, Tijm en Venkel

Snijd de venkel in reepjes, bewaar het groen Stoof de venkel, ui en knoflook in hete olijfolie tot ze zacht zijn Schenk het flesje Maggi B...

Gegratineerde scholfilet met Brie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Brie

Grill voorverwarmen op hoogste stand. - Scholfilet bestrooien met zout en peper en in een ovenschaal leggen. Boter in stukjes over de vis...

Gegrillde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Munt

1. Spoel de roodbaarsfilet onder koud water en dep de stukken vis droog. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfol...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

ikan Bakar
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

- vis schoonmaken en besprenkelen met citroensap -pel de knoflook -schil de kunyit -(maak hiervan in de blender een pasta en meng zout en...

Ikan ketjap manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Verhit de olie in de wadjan en bak de uitgelekte vis goudbruin. Laat de vis dan uitlekken en leg ze op een platte schaal. Maak van het zou...

Kabeljauw-hamrolletjes in kaassaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Ham en Kaas

Dep de vis goed droog, strooi er peper over en snijd de filets in 8 repen en wikkel elke reep stevig in een plak rauwe ham. Leg de rolletjes...

kabeljauwschotel
Uit de categorie ovenschotels: met Vis, Zout en Kaas | 2 reacties

Bestrooi de moten kabeljauw met zout en kerrie. Bestrijk een ovenvaste schotel dik met boter, leg de moten kabeljauw hierin en schenk er...

Makreel Met Appel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Fileer de makrelen langs de buikzijde zo dat alle graten eruit zijn en de beide helften aan de rugzijde aan elkaar vast blijven zitten. Of v...

Roergebakken kibbeling met broccoli
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Gember

1. Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de bosuitjes in stukken van...

Schelvis met sinaasappelsaus
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos

Pers twee sinaasappels uit. Was de andere sinaasappel en snijdt deze in dunne plakken. Pers de citroen uit. Doe de sinaasappelsap...

Spiesen met zeewolf en chorizo
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

1. Rijg de stukjes vis, de halve plakjes chorizo en de blaadjes salie aan de spiezen 2. Bestrooi de spiezen met een beetje zout en bestrijk...

Stamppotje met viscuisine
Uit de categorie ovenschotels: met Vis, Zout en Kool

Verwarm de oven voor tot 225?C (heteluchtoven 200?C). Verwijder het plasticfolie van de viscuisine en laat de vis in de voorverwarmde oven,...

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

Verwarm de oven voor op 160?C. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Kruis de tomaat in en leg deze enkele tellen in kokend water. Ontvel...

Laatste reacties met dit ingredient

Soljanka

ik ken al 40 jaar soljanka, en nog nooit gehoord van vis erin, ik heb ...

Door *Maria heylen*
Roergebakken zoetzure kabeljauw met paprika

zeer onduidelike ingrediënten lijst ...

Door *hans*
Vispâté met gerookte forel en zalm

Heerlijk als voorgerechtje...

Door *pothe arco*

Veel voorkomende ingrediënten met Vis