Recepten met Waterkers

Over Waterkers

Recepten met Waterkers

Een vaste waterplant met nogal lange stengels, die in koud, kalkrijk stromend water wordt geteeld. De bekendste soort is erg sappig en heeft donkergroene, wat ronde blaadjes met een zachte mosterdsmaak, die rauw geworden bruikt of kort worden gekookt (maak er eens een romige soep van!). Waterkers wordt in bosjes verkocht en is verkrijgbaar van april tot oktober. Waterkers heeft een frisse, aromatische smaak. Ze is rijk aan jodium, ijzer, calcium, kalium en magnesium en vitamine A, B2, B6 en C. Bovendien bevatten de groene blaadjes zwavel (goed voor huid, nagels en haar). Waterkers wekt de eetlust op, reinigt de darmen en is vochtafdrijvend. Voedingswaarde per 100 gr: 118 kJ/28 kcal. 80 mg calcium, 2,5 mg ijzer en 50 mg vitamine C. Waterkers wordt meestal luchtdicht in zakjes verpakt en moet zo snel mogelijk na aankoop worden gegeten. In de koelkast blijft waterkers twee dagen goed als de wortels worden omwikkeld met vochtig keukenpapier. U kunt de groente langer bewaren als u de stengels in een vaas met water zet en het water dagelijks ververst. Verwijder de wortels en was de groente vlak voor het bereiden. Rauwe waterkers is lekker als salade. U kunt er ook soep van maken of de waterkers koken als groente (net zoals spinazie).

Verwante ingrediënten van Waterkers


Overzicht van recepten met Waterkers

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Waterkers. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Waterkers en waar Waterkers het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 583 recepten
"garnaal en patat" , salade van radijs,
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kervel en Waterkers

1. Kook de bintjes in de pel in gezouten water en halveer ze.2. Blancheer de waterkers, verfris onder koud water en maal fijn in de cutter....

Aardappel / Zalm salade met waterkers en tomaten
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Olie

Maak de waterkers schoon en neem worteltjes en de dikke stelen weg. Maak de waterkers droog. Kook de aardappels in ruim koken water met wat...

Aardappel / Zalmsalade met Waterkers en tomaat
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Suiker

Kook de aardappels en laat ze afkoelen tot lauw. Snijd de worteltjes en dikke stelen van de waterkers af. Maak een dressing van de genoemde...

Aardappelcurry met ei en doperwten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Munt

Kook de aardappeltjes in 10 minuten. Schep het grootste gedeelte uit de pan en kook 2 el in nog 10 minuten helemaal gaar voor je baby. Kook...

Aardappelpuree anders
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Sla en Kaas

Schil voldoende aardappelen en kook ze goed gaar.Maak een mooie luchtige puree en doe een van de onderstaande variaties erdoor. 1: Verhit 5...

Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)
Uit de categorie vegetarisch: met Vis, Zout en Kaas

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Kook de aardappelen gaar en stoom ze goed droog. Maak met de pureestamper (beslist...

Aardappelsalade met augurk
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Augurk en Augurk

Kook de ei in 10 min. hard, en pel het ei. Kook de aardappelschijfjes met zout in ca. 5 min. beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken. S...

Aardappelsalade met waterkers & bacon
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappels in de schil in water met zout in ca. 25 min. gaar, spoel ze in een vergiet af,...

aardappelsalade met waterkers en ei
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Azijn en Eieren

Snijd de afgekoelde aardappelen in plakjes. Was de waterkers en snijd de steeltjes er af. Hak 3 van de eieren in stukjes en snijd het vierde...

Amerikaanse Sla
Uit de categorie salades: met Sla, Kerrie en Tomaat

Snijd de tomaat in blokjes en het kalkoenvlees in grove stukken. Laat de maiskorrels uitlekken. Doe alle ingredienten in slakom, spatel ze...

Ananastosti
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Ananas en Waterkers

Laat de ananasschijfjes goed uitlekken. Besmeer twee sneetjes brood met de remouladesaus. Leg daarop de ananasschijven en de kalkoen (of kip...

Asperges met gebakken gamba's
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Gamba

Leg de asperges ? 1 uur in koud waterschil de asperges en verwijder het harde onderste stukje (tip: bewaar de schillen voor een soep). Snij...

Asperges met gebakken gamba's en Hollandaisesa
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Gamba

Leg de asperges ? 1 uur in koud water, schil ze en verwijder het harde onderste stukje Snij de asperges in de lengte in fijne sliertjes of r...

Asperges met gerookte kip, roergebakken witte
Uit de categorie vlees: met Olie, Suiker en Citroen

Schil de asperges en snij in schuin van 1.5 cm. Snij de kip in plakjes. Verdeel op 4 borden de kip als een waaier. Verhit de olie in een...

Asperges met groene boter
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Citroen

Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen - Gaar de asperges - Maak intussen de spinazie en de sla scho...

Asperges met kalfsvlees en waterkerssaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Limoen

Schil de asperges van boven naar beneden steeds iets dikker af. Leg de asperges tot het moment dat ze worden gekookt in ruim fris water. Ver...

Asperges met waterkerssaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Melk

Schil de asperges. Snijd een stukje van het houtige uiteinde. Verwijder harde stelen van de waterkers. Hak de waterkers in zeer kleine stukj...

Asperges met zalm-'eieren'
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Dille

Schil de asperges met een dunschiller van boven (meteen onder de kopjes) naar beneden toe steeds iets dikker. Neem van de onderzijde van elk...

Aspergesalade met champignons
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Citroen

-snij de uitgelekte asperges in stukjes -was de champignons en snij de uiteinden van de steeltjes eraf -blancheer ze in water met citroens...

Aspergesalade met gepocheerd ei.
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Kook de beide aspergesoorten gaar in kokend water met zout (witte asperges 7-10 minuten ) en ( groene asperges 5-7 minuten). Laat de asperge...

Aspergesalade met gerookte zalm en waterkers
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Dille

Snijd aan de onderzijde van elke asperge een stukje van (ca. 3 cm.)af. Leg de asperges hierna een kwartiertje(langer mag ook)in ruim koud wa...

Aspergesalade met nieuwe aardappelen en radijs
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Schil de nieuwe aardappeltjes en kook ze gaar, snijd ze als ze nog warm zijn in tween of vieren, afhankelijk van het formaat. Doe ze in een...

Aspergesalade met Parmaham en nieuwe aardappeltjes
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

-voor de vinaigrettesaus mengen we in een blender citroensap, olijfolie, verse kaas, sjalot, basilicum, peper en zout -30 min laten rusten...

Aspergesalade met zalmreepjes en crème fraîche
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Olie

Kook de asperges gaar en laat in het kookvocht afkoelen. Schil de gember en snij zeer fijn. Roer de gember, olie en azijn tot een dressing....

Aspergesalade met zalmreepjes en creme fraiche
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Asperges voorzichtig wassen en aan de onderkant ca. 2 a 3 cm. afsnijden. In pan met ruim water en zout asperges (afhankelijk van dikte) in c...

Veel voorkomende ingrediënten met Waterkers