Recepten met Zeezout

Over Zeezout

Recepten met Zeezout

Is, in tegenstelling tot keukenzout, niet geraffineerd. Het wordt in schoon zeewater (Atlantische Oceaan) gewonnen. Zeezout is extra rijk aan mineralen, magnesium en calcium. Het is verkrijgbaar in fijne of grove samenstelling. De grove soort kan met een zoutmolen worden gemalen. Een heel speciaal en exclusief zeezout is het fleur de sel uit Bretagne. Dit zout is genoemd naar de 'bloem' (zeeschuim), die al drijvende op zee door de wind landinwaarts wordt geblazen en daar wordt gedroogd. Je proeft de zee en de smaak van ziltig zeewier erin. Fleur de sel is niet geschikt voor de zoutmolen, omdat het licht vochtig is (te koop bij goed gesorteerde delicatessenwinkels). Aan zeezout is geen jodium toegevoegd. Let op: 1 theelepel fijn zeezout weegt 1,5 gram, 1 theelepel Jozozout 2 gram!

Verwante ingrediënten van Zeezout


Overzicht van recepten met Zeezout

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Zeezout. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Zeezout en waar Zeezout het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1713 recepten
Eierschalen gevuld met roerei en zalm
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Eieren en Zeezout

Bestrooi de borden met een laag zeezout van circa 1 centimeter. Knip met een scherp, puntig nagelschaartje een ovale opening in de eierschal...

aardappelsalade met truffelvinaigrette
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ca. 3/4 cm snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca....

Een Cappuccino van Garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Tijm

Zet de garnalen in olijfolie aan met de in plakjes gesneden wortel, bleekselderij en ui en voeg daaarna de tomatenpuree toe. Voeg dan de in...

Gegrilde groenten met geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Zeezout en Rode ui

Snijd alle groenten in grove stukken. Leg dit in een ovenschaal of braadslee en besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi met versgemalen it...

gemarineerde, op rabarber gebraden varkenshaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salie en Zeezout

Wrijf de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, smeer de varke...

Indiase mie goreng met kip en scampi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Limoen

- Ontpit de chilipepertjes en snijd ze in reepjes.- Verhit de olie in de wok en bak de kip. - Voeg de chilipepertjes, de sjalot, de scamp...

karbonade gevuld met tomatenpesto en mozzarella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Pesto, Zeezout en Barbecue

Snijd de mozarella in 4 plakken. Snijd de karbonades met een scherp mes als een envelop in en vul deze met de pesto en een plak mozzarella....

Kibbeh
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Doe het gehakt in een schone kom en zet het afgedekt in de koelkast Doe de bulghur in een tweede kom en schenk er 5 dl bijna kokend water o...

kikkererwtensoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Komijn en Tomaat

ui bakken tot deze glazig ziet, knoflook en komijn toevoegen en even zachtjes bakken. 1 blik erwten en de saffraan toevoegen. daarna het ver...

konijn met paddestoelen en paddestoelenjus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Zeezout | 12 reacties

Snijd de bouten van de konijnen. Snijd het onderste deel van de voorbouten weg. Been de konijnenrug uit vanaf de buik en laat de twee filets...

Krieltjessalade met avocado en tuinkers
Uit de categorie bijgerechten: met Eieren, Avocado en Zeezout

Kook de eieren 10 minuten, pel ze en verdeel ze in partjes. Kook de krielaardappels gaar in 15-20 minuten en giet ze af.Halveer de avocado?s...

Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, ...
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Room en Cognac

1. Bak de kipfilets kort aan in een pannetje met boter en laat ze dan een vijftal minuten verder gaar worden in de oven. Geef ze enkele dwar...

Lamsbout met tijm en rozemarijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Honing

Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes....

Lamskoteletten met rozemarijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Rozemarijnolie: doe de naaldjes van 2 van de takjes rozemarijn met de knoflook in een keukenmachine, voeg de olijfolie toe en pureer het men...

lende in een rollade met ganzenlever.
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Tijm en Zeezout

Het vlees wordt lichtjes platgeslagen, gekruid en bedekt met ganzenlever. Na nog eens kruiden wordt het vlees opgerold en opgebonden. De rol...

Oesters in champagnesaus 2
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Kervel

Open de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is tot de...

Paella italien style
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Zeezout en Rode ui

Oven voorverwarmen op 220 gr. rode ui in ringen snijden ,knoflook fijnsnijden ( niet persen!)Kip in stukken snijden ( niet te klein). Choriz...

Ribstuk met gebakken Charlotte-aardappelen en rod
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Tijm

Het is heel belangrijk dat je het rundvlees een tijdje laat rusten voordat je het aansnijdt. Verwarm de oven voor op 180C.Bestrooi het vlee...

Runderlendestuk met knoflook uit de oven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Zeezout

Voorbereiden kan 1/2 dag van tevoren: hak de rozemarijn fijn. Wrijf 2 tenen knoflook in een vijzel fijn en meng ze met de mosterd en rozemar...

Salade aromatique du Jatdin met langoustines ketc
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dille en Kervel

Maak een mooie gemengde salade, meng deze licht met olijfolie en breng de salade op smaak met peper en zout. Pel de langoustines. Verhit een...

Spaanse salade van geroosterde groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Paprika

Snijd de paprika`s in de lengte doormidden, dwars door de steel, die eraan moet blijven zitten. Verwijder wel het zaad en de zaadlijsten. S...

Zalm met peperkorst en whisky-roomsaus
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Room

Schep de twee kleuren peper door elkaar. Besmeer de moten zalm rondom met mosterd en druk dan het pepermengsel in de snijkanten van de zalm,...

Zalm uit de oven met citroenboter, tagliatelle en
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden 2. Verhit de boter in een ovenschaal en voeg het citroenraspsel en ?sap toe. Bestrooi met flink wa...

'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn | 10 reacties

Breng een grote kom water met een flinke scheut azijn aan de kook en zet dan onmiddellijk lager. Breek de eieren voorzichtig in 4 lege koffi...

"Turkse Curry":
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zeezout, Krenten en Citroen

Snij de kalkoenborstfilet in 4 mooie porties en bak ze rondom bruin. Voeg dan de rozijnen, krenten, geschaafde amandelen, klein gesneden le...

Laatste reacties met dit ingredient

'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

oney... This particular blog post is designed to educate you to the fe...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

al, the artwork of glowing shoes is that it is lost.Neighborhood retai...

Door *neersinkcarl*
'Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

nd Salad If everything in the menu looks complex not to mention high e...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Zeezout