Recepten met Zonnebloemolie

Over Zonnebloemolie

Recepten met Zonnebloemolie

Een eenvoudige geraffineerde olie uit zonnebloempitten. Tot de 19e eeuw werd de zonnebloem uitsluitend als sierplant gebruikt. Een Russische boer ontdekte het hoge vetgehalte van rijpe zonnebloempitten. De bloem kan een diameter van 50 centimeter bereiken, waarin ± 2000 pitten kunnen zitten. De plant wordt verbouwd in Argentinië en Europa. Zonnebloemolie is een dun vloeibare, zuiver plantaardige olie die een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren bevat (die een gunstige invloed op hart- en bloedvaten hebben). Door zijn neutrale smaak is zonnebloemolie veelzijdig in het gebruik. U kunt ermee bakken, frituren, maar er ook salades mee aanmaken. De olie is lichtgeel van kleur. Bewaar zonnebloemolie op een koele en donkere plaats. Door de invloed van licht kan de kwaliteit achteruitgaan.

Verwante ingrediënten van Zonnebloemolie


Overzicht van recepten met Zonnebloemolie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Zonnebloemolie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Zonnebloemolie en waar Zonnebloemolie het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 2420 recepten
Aardappelgratin met prei en spekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor tot 220?C. Bak de prei ? 2 min. in de hete olie. Roer met een vork de aardappelblokjes in een kom los. Schep de p...

aardappelkip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kerrie, Knoflook en Aardappelen

Snij de kip en de aardappelen in kleine blokjes. Snipper de ui. Wok de kip samen met de uitjes en de aardappelen in een scheutje zonnebloe...

Aardappelkoeken met paddestoelensaus (placki)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

1. Schil de aardappelen en rasp deze heel fijn. 2. Pel de ui en snipper deze fijn. 3. Vermeng de geraspte aardappelen met de eieren, u...

Aardappellasagne
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Melk

Verwarm de oven voor op 190?C (hetelucht 175?C). Borstel de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in plakken. Schenk de helf...

Aardappellolly
Uit de categorie bijgerechten: met Tijm, Paneer en Eieren

Steek de aardappelen uit met een steker van 4 cm hoog en 2 cm breed. Kook de uitgestoken aardappelen gaar in de boter, laat ze afkoelen, pan...

Aardappelnestjes met Maredsous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Olie en Azijn

?De aardappelen schillen, wassen en raspen. ?Nestjes maken van zo'n 12 cm diameter. ?De vinaigrette berijden.?De aardappelnestjes in w...

Aardappelroerbak met broccoli en kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Fruit de uien en de knoflook al omscheppend 2 min. in de hete olie. Bak de kip al omscheppend 5 min. mee. Haal intussen de aardappelblok...

Aardappelroerbakschotel met paksoi en rookworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paksoi en Rookworst

Laat een runderrookworst (350 g) volgens de gebruiksaanwijzing wellen en snij hem in plakken. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok e...

aardappelsalade met beenham
Uit de categorie salades: met Ham, Zout en Honing

oven voorverwarmen op 180 graden aardappels schillenleg de been ham in een ovenschaal en laat deze in ca.40 minuten gaar worden.keer ehm re...

Aardappelsalade met limoenmayonaise en lenteui
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Limoen

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot lauw en snijd ze in stukken. Maak de lenteuitjes met veel groen scho...

aardappelsalade met mosterdmayonaise
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Eieren

Borstel de aardappels schoon en kook ze in zout water net niet gaar. Haal de aardappels uit het water en snijd ze schuin in plakken van ca....

Aardappelsalade met peren
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Kook de aardappel in de schil beetgaar. Pel ze direct en snijd ze in plakken. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijven...

Aardappelsaladesaus met bier
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de olie in een pannetje en laat de uien erin glazig worden. Voeg al roerend de bloem erbij. Voeg dan in scheutjes de pils toe. Roer...

AARDAPPELSCHIJFJES
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Aardappelen

Oven voorverwarmen op 225 C.Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Doe de aardappelen in een grote schaal en meng er 2 el. olie door. D...

Aardappelschijven met kerrie en pepertjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Olie

Meet de ingredienten af. Schil de aardappelen, kook ze in gezouten water en giet ze af (lekkerste versie). Maak aardappelpuree voor 4 person...

Aardappelstoofpotje, zomers
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Feta en Olie

Kook de aardappelen in weinig water met wat zout 15 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken....

Aardappeltempura met olijfmayonaise
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Bloem

Voeg het zout toe aan het eigeel. Klop met een mixer het eigeel iets dikker. Meng zonnebloem- en olijfolie. giet de olie, al kloppend, in ee...

Abrikoos met roomkaas ,Ardennerham enMeibockbier
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Bier

Gedroogde, ontpitte abrikozen 2 tot 3 uur in het bier wellen. IJsbergsla in fijne stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlek...

Abrikozensaus, zoetzure
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Gember

Fruit de ui in de olie in 5 minuten lichtbruin, doe de knoflook en gember erbij en bak 1 minuut mee. Giet de abrikozen af, bewaar het sap....

Accras de crabe
Uit de categorie borrelhapjes: met Gist, Zout en Olie

Ontdooi het krabvlees en haal het uiteen met behulp van een vork. Doe de bloem met het gist in een kom en voeg het zout en de suiker toe, m...

Adukibonenburgers
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Tijm | 2 reacties

Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak. Kook hem iets langer zodat hij zacht is. Giet de rijst af en doe hem in een grote kom. La...

Afghanistan: Tortellini met gehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Munt

Snijd de lente-ui, de uien , de paprika en de tomaat in stukjes.Giet 1 dl olie in een pan en fruit hierin de ui met 2 uitgeperste teentjes k...

Afrikaans gehakt
Uit de categorie brood: met Zout, Melk en Olie

Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk.Verwarm de oven voor op 190* Pel snipperd sjalotjes.Verhit de olie en fruit hierin...

Afrikaanse bobotie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

verwarm de oven voor op 200Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk. Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olie en frui...

Aiole
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Doe de gepelde en in stukken gesneden knoflook, de eierdooiers, de azijn of het citroensap en wat zout en peper in de foodprocessor en laat...

Laatste reacties met dit ingredient

Kip Basquaise

エルメスの腕時計...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

TITLE, SITE_TAGLINE...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

Aero Bang Hublot klockor - Visa Stor Val av Hublot Aero Bang klockor...

Door *edressessatin*

Veel voorkomende ingrediënten met Zonnebloemolie