Recepten met Zout

Over Zout

Recepten met Zout

Een mineraal dat op 2 manieren wordt gewonnen: uit ondergrondse zoutlagen (bodemzout) en uit zeewater (zeezout). Keukenzout en tafelzout is gezuiverd bodemzout en altijd als fijn zout te koop. Keukenzout is met jodium (Jozo) en zonder jodium (Nezo) te koop. Ook zeezout is er in variaties: grijs grof zeezout (ongezuiverd zout), wit grof zeezout (gezuiverd zout) en fijn zeezout. Zeezout is ook met èn zonder jodium te koop. Keuken- of tafelzout kan op 2 manieren worden gewonnen: 1. Door mijnbouw: Als de zoutlagen dik zijn (evenals steenkool), wordt zuiver zout direct vermalen. Onzuiver zout wordt in water opgelost, waarbij het vuil bezinkt. 2. Door uitlogen: In de grond worden gaten geboord die men vol water laat stromen. Dit zouthoudende water (pekel) wordt opgepompt en gereinigd. De oplossing wordt ingedampt, waarbij het zout kristalliseert. Daarna wordt het vermalen. Zeezout wordt gewonnen door zeewater in grote bekkens te laten verdampen.

Verwante ingrediënten van Zout


Overzicht van recepten met Zout

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Zout. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Zout en waar Zout het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 53675 recepten
Gevulde kipfilet met banaan
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Vijgen

1. Snij een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat. Meng vijgen, blokjes bananen, rozemarijn, ka...

Gevulde krab
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Gember en Limoen

- de krab 45 minuten laten koken- de krab openbreken en krabvlees (niet de poten) eruithalen en in stukjes snijden - de hardgekookte eieren...

Gevulde meloen met couscous-garnalensalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Meloen

1. Doe de couscous in een kom. Schenk 170 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen. Roer de couscous een keer goed...

Gevulde ossenhaas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mosterd

De ossehaas in de lengte open snijden. Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd. Het vlees met het kruidenmengsel v...

Gevulde tomaatjes waar je je misselijk aan eet!!
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olijfolie en Mozzarella

Verwarm de ovengrill voor. Snij de kapjes van de tomaatjes en gooi de kapjes weg. Hol de tomaatjes uit met een theelepel. Vul ze met stukjes...

gevulde varkensrollade
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Olie en Salie

marineren: ( 1 dag vantevoren s`morgens ) meng in een wijde schaal de wijn,kruiden,knoflook,jeneverbessen en olie en leg het vlees hierin...

Gevulde venkelschuitjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?.Haal van elke venkelknol de 4 grote buitenste rokken (bladern) los. Kook de venkelrokken in ruim kokend water m...

Godardsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Rozemarijn

Maak vleesballetjes met het gehakt dat niet opgemaakt is. Laat ze in kokende bouillon of water gaar worden. Laat de champignons in 20 gram v...

Gombas rostelyos (Hongarije)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene ka...

Gortsoep
Uit de categorie soep: met Gort, Prei en Zout

Was de parelgort en zet de gort een nacht te weken in een pan met 2? liter water. Doe dan de varkensschijf erbij en het zout en breng aan de...

Goulash met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Augurk

Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken...

Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Uien

Laat het vlees in ca. 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snij ondertussen de groenten Verhit de boter in ee...

Griekse aubergineschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

Snij de uien in dunne ringen. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze ongeveer 5 minuten. Ontvel de tomaten en snij z...

griekse auberginetaart
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

snij de aubergine in plakken, en bestrooi ze met zout, om de bittere smaak tegen te gaan, laat ze een uur staan.snij de ui fijn.veeg het ove...

Griekse entrecote van de grill met zelf gemaa kno
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Citroen

Maak eerst de saus: doe de geperste knoflook met de dooier, zout en peper in een kom en klop met een mixer schuimig, voeg eerst druppelgewij...

Groentensoep met gerookte zalm
Uit de categorie soep: met Zalm, Zout en Room

Kook de brocolli. de ui, de pompoen en de knoflook (in de schil)zacht. Haal de knoflook die nu zoetig en zacht is, ui de schil en doe ze bij...

Haasbiefstuk met pruimen in saus van blauwe kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Ontpit de pruimen, en warm ze op in een flinke scheut van het vocht uit het blikje. Snijdt de blauwe kaas in brokjes. Zout en peper de bief...

ham-kaasbrood
Uit de categorie brood: met Ham, Gist en Zout

Vul elke beker met de ingredienten voor het deeg. Stel in op deeg maken en zet de machine aan.Warm de oven 10 minuten voor. Snijd de ham fij...

Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie | 1 reactie

Meng in een kommetje cayennepeper, komijn, garam masala, koriander, citroensap, zout en wat zwarte peper met 1 eetlepel water. Houd dit apar...

Haringtartaar
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Haring en Bieten

Verwijder de staart en de graten van de haring. Snij de haring in blokjes. Was het bosuitje en snij het in ringetjes. Was en hak de koriande...

Hartige taart met tomaat en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?C.1.Leg de paprika?s op een rooster en rooster ze ? 20 min. in het midden van de oven tot het vel zwart begint t...

Hazerugfilets met rode wijnsaus en
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Mosterd

Begin met de mosterdpuree. Kook de aardappelen met zout gaar. Giet ze af en maak er met de melk, mosterd en boter een luchtige puree van. Ho...

Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Sherry | 18 reacties

Snijd de paddestoelen in stukjes. Doe olijfolie in een pan en bak de paddestoelen ca. 5 minuten. . Doe de bouillon samen met het water in e...

Herfstspaghetti
Uit de categorie pasta: met Zout, Feta en Feta

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Hak de walnoten grof. Ontvel de tomaten en snijdt ze in blokjes. Snijdt de fet...

Hoummus met peultjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tahin en Harissa

Doe de kikkererwten in een pan en bedek ze met 7 1/2 dl kokend water. Laat de erwten 12 uur of een nacht inweken. Laat de kikkererwten uitle...

Laatste reacties met dit ingredient

Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo

150 centimeters and therefore the wakeboard bigger is concerning 40 n...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen in fillodeegbakjes

al Hosting, Pages of content Garden, Seasoned pro Logic Hosting, Easy ...

Door *neersinkcarl*
'Terrines' met paddestoelen

time there been the thriving business with out using professionally do...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Zout