Recepten met Zuurdesem

Over Zuurdesem

Recepten met Zuurdesem

Natuurlijk rijsmiddel dat u zelf kunt maken.


Overzicht van recepten met Zuurdesem

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Zuurdesem. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Zuurdesem en waar Zuurdesem het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 26 recepten
abrikozen noten brood
Uit de categorie brood: met Zout, Olie en Bloem

Maak de desemstarter minimaal drie dagen van tevoren.- Doe de yoghurtstarter in een grote beslagkom. - Voeg het meel en de bulghur toe, sa...

Bier-kaasfondue
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Kaas

Halveer de knoflook en wrijf hiermee een kaasfonduepan of kleine braadpan in. Schenk het bier in de pan en verwarm het tot het begint te bru...

Ceasar salad
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Kaas en Brood

Oven voorverwarmen op 190 graden.Croutons op bakblik (of alu folie) leggen en besprenkelen met 3el olijfolie(omscheppen om ze regelmatig in...

Chili Con Carne in een broodkopje geserveerd. PLAA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Gist, Zout en Uien

Verhit de olijfolie en doe de uien, knoflook en de blokjes spek erin en laat het geheel zachtjes sudderen tot de uien glazig zijn. Voeg het...

chocolade brood
Uit de categorie brood: met Zout, Olie en Brood

- maak een paar dagen van tevoren het zuurdesempapje- maak eerst een goed en soepel deeg van het volkorenmeel met zuurdesem, zout, olie en s...

Deegvlechten
Uit de categorie desserts: met Zout, Olie en Bloem

Maak het deeg: Bevochtig de semolina beetje bij beetje met het water. Doe dan zuurdesem, zout en de helft van de bloem erbij, kneed tot een...

Duitse roggebroodsandwich met appel en casselerrib
Uit de categorie brood: met Brood, Rucola en Zuurdesem

1. Bestrijk de sneetjes brood met de verse roomkaas. Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg deze op een sneetje roggebrood. 2....

Geitenkaasspread met knoflook
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Brood

Verwarm de oven voor op 180 C. Verwijder de papierachtige velletjes van de bollen knoflook en leg ze in een ovenschaaltje waarin ze precies...

geroosterde wentelteefjes met aardbeien en honing
Uit de categorie desserts: met Melk, Brood en Honing

Meng het ei met de melk en de limoncello.Wentel het brood door het eimengsel en schud het teveel eraf.Bestrooi met wat suiker en rooster een...

kaassandwiches
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Olie en Bloem

snijd de korsten van het brood en besmeer het met mosterd. leg er een plakje monzarella en een tweede snee brood op. Verhit de olie . Bestu...

Klaverbrood
Uit de categorie brood: met Zout, Brood en Zuurdesem

Meng alles door elkaar tot een mooi deeg. Laat het minimaal 8 uur rusten onder een vochtige doek. Vorm er nu het brood van en laat het...

Koelkast brood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Olie

Ingredienten wegen, afmeten, mengen en kneden. Zie eventueel mijn website http://home.hccnet.nl/w.fromme/ Meng de meelsoorten en andere...

Lamsrack
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Brood

Rooster het brood in de oven op 150 graden. Brokkel het geroosterde brood met uw handen of in een foodprocessor tot je een paneermeel hebt....

Linzencreme met sjalot en eendenlever
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Azijn en Linzen

-spoel de linzen en kook ze (45 min)in licht gezouten water met een kruidentuiltje en de gepelde ui die we doorprikken met de kruidnagels -...

meergranen desembrood
Uit de categorie brood: met Zuurdesem en Zonnebloempitten

- meng de vlokken en de zonnebloempitten door elkaar. - Voeg de zuurdesem toe. - Laat dit een nacht staan om de vlokken te weken.- Meng d...

noten_rozijnenbol met avocado
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Noten en Avocado

Halveer de avocado door overlangs de pit te snijden. Met de handen kan je avocado halveren. De pit blijft in 1 helft zitten... De pit kan...

Tsjechische knoflook soep (Oukrop)
Uit de categorie soep: met Zout, Brood en Knoflook

Knoflook teentjes (1-2 per bord) fijnwrijven met zout en versgemalen peper, roeren door reuzel, ganzenvet of roomboter (reken 1 tl per porti...

zaden broodje
Uit de categorie brood: met Brood, Griesmeel en Zuurdesem

- Zorg dat het zuurdesempapje gereed is, dit duurt ongeveer 4 dagen.- Doe de verschillende melen in de BBM. Doe het desem hier boven op. -...

Zalmburger
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Olie

Kook de aardappels gaar in ca. 25 min., giet ze af en stamp ze tot een droge puree. Meng de zalmsoorten met de aardappel, eidooier en dille...

zoet volkoren desembrood
Uit de categorie brood: met Stroop, Zuurdesem en Volkorenmeel

Maak 5 dagen van tevoren het zuurdesempapje aan. Het lijkt veel werk is het niet. Je moet er wel iedere keer aan denken om het door te roere...

Zonnebloembrood
Uit de categorie borrelhapjes: met Gist, Zout en Anijs

Het meel in een kom doen en goed vermengen met de gist en het zout. In het midden een kuiltje maken, boter water en zuurdesem daarin doen en...

Zonnewiel
Uit de categorie borrelhapjes: met Gist, Zout en Anijs

Verwarm de oven voor op 200 gradenHet meel in een kom doen en goed vermengen met de gist en het zout. In het midden een kuitje maken, boter,...

zuurdesem brood
Uit de categorie brood: met Zout, Brood en Zuurdesem

Zuurdesem maken: > 2 eetl. meel in een kom doen en met lauw water vermengen tot een dikke pap ontstaat. > Kom afdekken met een schote...

zuurdesem maken
Uit de categorie brood: met Zout, Olie en Brood

Dag 1 Meng 8 eetlepels meel met lauw water tot een zeer slap en dun deegje (meer dik papje) ontstaat. Het moet zo dun zijn dat er na enige...

Zuurdesem roggebrood
Uit de categorie brood: met Sla, Gist en Zout

Zuurdesem : Meng de gist, suiker roggemeel en warm water in een kom. Dek het af met plastick folie en laat het een nacht op kamertemperatuur...

Veel voorkomende ingrediënten met Zuurdesem