'magere' boerenkoolschotel

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 500 gram panklare knolselderij
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 eetelepels vloeibare margarine
  • 1 fuingesneden ui
  • 600 gram panklare boerenkool
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 125 gram roomkaas light (Philadelphia bijvoorbeeld)
  • 200 gram gegrilde achterham. 1 snee oud volkorenbrood geroosterd
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

verwarm de over voor op 200 graden.Snij de aardappels in blokken en kook ze met de knolselderij in een beetje water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Smelt intussen in een grote pan de margarine en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de boerenkool en tijm erdoor en laat de boerenkool al omscheppend in 10 minuten slinken. Giet de boerenkool indien nodig iiet af en breng de groeten op smaak met zout en peper. Giet de aardappels en de knolselderij af en stamp ze fijn. Mix het eventueel tot een smeuige puree. Voeg de verse roomkaas toe en laat deze al roerend op een zacht vuur smelten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de boerenkool over de bodem. Leg de helft van de plakjes ham erop en verdeel hierover de rest van de boerenkool. Eidig met een laag ham. Strijk de knolselderijpuree erover uit. Verkruimel het volkorenbrood heel fijn en strooi het over de schotel. Sprenkel de olie erover. Bak de boerenkoolschotel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en door en door heet.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1046x

Jouw laatst bekeken recepten