7-uurs-lamsbout met lange witte bonen

Ingrediënten


Bereidingswijze

*Laat de bonen 12 uur weken in een kom koud water. *Verwarm de oven voor op 150 C. * Bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin in de hete olie (circa 10 min). *Voeg er de uien, de wortels, de teentjes look (met de schil), peper en zout aan toe. *Verdun de tomatenpuree in 15 cl warm water en giet in de stoofpan. *Zet het deksel op de pan en laat 6 uur sudderen, in een warme oven van 150C.*Spoel de bonen en kook ze 45 min., in kokend water waaraan een kruidentuiltje werd toegevoegd. *Laat ze uitlekken. *Giet ze in de stoofpan met zout, peper, de lamsfond, het bonenkruid, roer alles om en zet het deksel op de pan. *Zet de bereiding nog 1 uur in de warme oven en draai de lamsbout intussen twee maal om.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 758x

Jouw laatst bekeken recepten