aardappelgratin met knolselder en noten.

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 400 gr knolselder
  • 200 gr gehakte noten
  • 50 cl volle melk
  • 20 cl room
  • 70 gr gemalen kaas
  • 1 teentje look
  • 50 gr boter
  • een mespuntje gemalen muskaatnoot
  • peper en zout.

Bereidingswijze

oven op 180?c voorverwarmen.schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik,was de schijfjes en dep ze droog,schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.pel het teentje look en snij het fijn,verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper zout en muskaatnoot,beboter de vuurvaste schotel en verdeel de looksnippers over de bodem,leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes,noten,knolselder en kaas in de schotel,kruid die telkens met peper en zout en overgiet het geheel met de warme melk,eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op,plaats de schotel een uur inde oven,

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha