Appel/gehaktschotel

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt of tartaar
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 1 rode + 1 groene paprika
  • 2 appels
  • 125 ml creme fraiche (halfvol)
  • een zakje mix voor chili con carne (Silvo)
  • paneermeel
  • aardappelpurree (zelf maken of uit een pakje; \\\"aardappelpurree voor ovenschotel\\\" van Maggi).
  • Boter om ovenschaal in te vetten

Bereidingswijze

Snijd de paprika\\\'s, appels en ui in blokjes en de champignons in plakjes. Maak de aardappelpuree. Warm de oven voor op 180 graden.Rul het gehakt (of tartaar) gaar, bak de ui er even bij. Doe daarna de stukjes paprika en champignons erbij en bak dit 1 minuut mee. Roer dan de creme fraiche en de mix voor chili con carne erdoor. Doe als laatste de stukjes appel erbij en laat even meebakken. Doe dit alles in een ingevette ovenschaal en schep de aardappelpurree er over heen. Strooi daar wat paneermeel over en de schotel kan 40 min. in de oven. Dit recept bevat 7,5 points als je het klaarmaakt met tartaar (ipv gehakt), halfvolle creme fraiche en aardappelpurree uit een pakje. Gebruik je mager rundergehakt en volle creme fraiche moet je er 5 points bij tellen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 671x

Jouw laatst bekeken recepten