Appelquiche

Ingrediënten


Bereidingswijze

In de keukenmachine de bloem met de boter, het zout en de suiker kort laten draaien. In beetjes 1/2 dl ijskoud water toevoegen, zodat een bal wordt gevormd en deze in de koelkast laten rusten. De appels schillen en in blokjes snijden. De citroen afraspen, sap uitpersen en het sap met de gembersiroop, kruiden, rozijnen en 50g van de suiker door de appelblokjes scheppen. Laten intrekken. De creme fraiche met de melk en de citroenschil verwarmen, niet koken. De eieren met de rest van de suiker romig kloppen en er het roommengsel bij schenken. De oven voorwarmen tot 185 C. Het deeg uitrollen tot een dikte van 1/2 cm en in een ingevette quichevorm leggen (24cm). Van het deeg een dunne vlecht maken. Deze met water vastdrukken op de bovenrand van de deegbodem. De appelblokjes laten uitlekken en over de bodem verdelen. Het eiroommengsel erover schenken en de deegrand bestrijken met eierdooier.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1149x

Jouw laatst bekeken recepten