Een Aardappelgratin met spek, uien en eieren

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gradenSnijd het spek in smalle reepjes (of dobbelsteentjes). Smelt 50 gram boter in een koekenpan en fruit de reepjes spek ca. 5 minuten tot ze iets zijn uitgebakken maar nog wel zacht zijn: schep de spekjes uit de pan Fruit in dezelfde pan de uienringen ca. 10 minuten tot ze zacht zijn Smelt intussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de plakjes aardappel zachtjes 10 tot 12 minuten tot ze slap worden. Schep ze geregeld om en bestrooi ze na 5 minuten met de koriander en wat zout en peper.Schep de uienringen een de reepjes spek in een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel erover Klop de eieren los met de slagroom en de melk en wat zout en peper. Schenk het eimengsel over de plakjes aardappelen in de ovenschaalLaat het gerecht in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha