Lasagna alla Parmigiani con Melanzane

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het rundergehakt rul, voeg peper en zout toe. Snijd de aubergines in kleine dobbelsteentjes, de portabella in kleine stukjes en voeg ze toe aan het gehakt. Snijd de rozemarijn, tijm en teentjes knoflook fijn en meng het door het gehaktmengsel. Bak het geheel al roerend drie minuten in een hapjespan. Haal de pan van het vuur en voeg de lasagne kruidenmix, melk en bechamelsaus toe. Zet de pan terug op het vuur, mix alle ingredienten goed door elkaar, voeg het blikje Italiaanse tomatensaus en een blikje water toe en verwarm het geheel gedurende 5 minuten.Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met een dun laagje gehaktsaus. Leg hierop een laag van drie lasagnebladen. Voeg vervolgens weer een laag saus toe met daarop de mozzarella. Leg hierop weer een laag van drie lasagnebladen. Verdeel hierover de rest van de saus. Strooi flink veel Parmezaanse kaas over de lasagne. Doe de lasagne 25 minuten in de oven op 180 C. Verwijder het hart uit de kropsla. Snijd het door de helft en bestrooi het met wat peper, zout en olijfolie. Grill dit om en om aan twee kanten bruin en breng het op smaak met wat balsamico-azijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha