ovenschotel met aardappelen,kaas en tomaten.
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen.
- zout.
- 30 gram boter.
- 200 gram maasdammer.
- 2 bosjes peterselie.
- 500 gram tomaten.
- 4 eieren.
- 150 gram creme fraiche.
- 4 el melk.
- peper.
- nootmuskaat.
Bereidingswijze
aardappelen in schil koken in water met zout,schillen en laten afkoelen.
vier oven schaaltjes invetten.
kaas grof raspen.
peterselie hakken en de tomaten in plakjes snijden.de helft van de kaas en de peterselie over de vormpjes verdelen.
tomaten en aardappelen in laagjes in de vormen leggen.
de resterende kaas erover strooien.
eieren mengen met creme fraiche,melk en de overige peterslie.
op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat en het mengsel over de vormpjes verdelen.
in de oven bakken op 220 graden voor ong. 25 tot 30 minuten.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 566x
Lara
22 feb 2021 om 17:02ik weet nog niet hoe hij smaakt dus ik ga hem nu maken