Ovenschotel met witlof,ham,kaas eierprak en aardap

Ingrediënten

  • - 8 stronken witlof grof gesneden
  • - voor 4 personen aardappelpuree
  • het liefst zelfgemaakt en anders uit een pakje
  • - 150 gram geraspte oude kaas( het liefste old amsterdam)
  • - 4 gekookte eieren fijngeprakt met een beetje zout en peper
  • - 1 pakje room culinair
  • - een half bosje peterselie fijngehakt of selderij
  • - een half pakje boursin klein
  • - 2 ons slagersachterham in reepjes
  • - beetje paneermeel
  • - 4 tomaatjes in blokjes
  • - beetje boter.

Bereidingswijze

Alles snijden en klaarzetten. Aardappelpuree vast maken. Oven voorverwarmen op 180 graden.De witlof kook of roerbak je beetgaar,goed laten uitlekken in een vergiet. eieren fijnprakken en kruiden. Bij de boursin een klein scheutje melk of water doen zodat het een beetje vloeibaar word. Ovenschaal invetten met boter(of olie). Eerst de aardappelpuree in de ovenschaal doen,dan de blokjes tomaat erover en de peterselie(of selderij).Nu de helft van de kaas erover strooien en daarna de witlof,daarna de ham, eierprak,boursin, de rest van de kaas de room eroverheen en als laatste een beetje peper en het paneermeel. Dan ongeveer een halfuurtje in de oven, en klaar. Eetsmakelijk!!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha