"Kartoffelkuchen"

Ingrediënten

  • 1
  • 5 kg kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 250 gram verse
  • geraspte Parmesan
  • 3 eieren
  • 2 afgestreken eetlepels kaneelpoeder
  • een in melk geweekt hard bolletje
  • 100 gr boter
  • zout

Bereidingswijze

Aardappels schillen en gaar koken met enig zout toegevoegd en af laten koelen. Vervolgens door een grove zeef drukken. De ui fijn snijden. Het geweekte broodje in stukjes plukken. De eieren kloppen. Bakvorm invetten. Oven aanzetten op ca. 180 graden.De gesnipperde ui in een braadpan met een beetje boter glazig bakken. In een schaal goed mengen: de fijngemaakte aardappelen, de ui en kaas, zout naar smaak, de geklopte eieren, de fijngeplukte broodstukjes en de kaneelpoeder. Zodanig mengen, dat er geen kaneelklontjes ontstaan. Rest van de boter zacht laten worden (licht smelten) en doorheen mengen. Vervolgens de massa in de vorm doen en in de oven zetten op 1 of 2 na onderste stand. De hitte moet goed verdeeld zijn, opdat de "koek" goed doorbakken wordt en de bovenkant niet te snel bruin wordt. Het gerecht is klaar, als de korst mooi goudbruin is geworden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 817x

Jouw laatst bekeken recepten