Zwitserse zuurkoolschotel

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • 2 el boter
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 dl water
  • 200 g casselerrib in blokjes
  • 12 cocktailworstjes
  • 1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels
  • (versgeraspte)nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden Spoel de zuurkool onder stromend water, druk het vocht er goed uit Fruit de ui in de hete boter glazig, voeg de zuurkool toe en stoof 5 min. mee Verkruimel het bouillonblokje boven de zuurkool, doe het water in de pan en laat op halfhoog vuur de zuurkool in 10 min. gaarkoken Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, schep het in een ovenschaal en leg de cocktailworstjes er bovenop Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels zoals aangegeven en roer er de nootmuskaat door Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel. Maak met de lepel een schulppatroon Zet de schotel in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2485x

Jouw laatst bekeken recepten