Pannenkoeken recepten

Over pannenkoeken

pannenkoeken recepten

Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Hoewel tegenwoordig veelal bloem wordt gebruikt, werd een pannenkoek oorspronkelijk van half boekweitmeel en half bloem gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. De pannenkoek wordt vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken. Het poffertje is een bepaald soort kleine pannenkoek. Een flensje is een dunne pannenkoek. Drie-in-de-pan, drie kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.


Overzicht van recepten uit de categorie pannenkoeken

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pannenkoeken.

Toon 1-25 van 146 recepten
'Ontbijt'koekjes
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Rijst en Bloem

Ei los kloppen. Al kloppend/roerend bloem, melk, rijst en vanille-suiker of de citroen- of sinaasappelschil erbij doen. In koekenpan in zo...

Banaan in pannenkoek, geflambeerde
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Doe de eidooiers in een kom, roer er wat bloem door, dan wat melk, dan weer wat bloem en het zout en ga zo door tot alle ingrediënten voor...

Blini's 2 (koosjere Russische pannenkoekjes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Room en Melk

Los een zakje gist op in 3 dl lauw water en 1 dl lauwe melk, voeg 1 theel. suiker toe. Als het een schuimlaagje heeft, meng dan met 350 g bo...

Blini's 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zalm en Zout

De gist in de melk oplossen, vermengen met de helft van de bloem en daarna toegedekt laten rijzen. Dan de suiker, eidooiers, gesmolten boter...

Blini's met zalmeitjes en zure room
Uit de categorie pannenkoeken: met Zalm, Kaas en Melk

Maak een beslag van de mix, 3 dl water, de suiker en de olie, bak er in een koekenpan met anti-aanbaklaag kleine pannenkoekjes van ? 7 cm do...

Boekweitpannenkoeken op z'n Kempens
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. Meng e...

Brusselse wafels 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Melk

Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eierdooiers hierin. Strooi de poedersuiker, het zout en de vanillesui...

Brusselse wafels 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Bereiding: -smelt de boter -klop de eieren op met een klopper tot ze luchtig zijn -los de gist op in het lauwe water -meng alle ingredienten...

Brusselse wafels 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Room

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist in de melk op, schenk het mengsel in het kuiltje op het deeg en meng...

Camembertwafels, knapperige
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Room

Klop de boter samen met de eieren schuimig en roer de zure room, zout, paprikapoeder en gemalen kaas hierdoor. Prak de camembert en klop hem...

Chocoladecrêpes met muntsaus
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Cacao

Roer een beslag van de eieren, de bloem, de cacao en de melk, bak hiervan 12 dunne crêpes en houd die warm. Verwarm ± 2/3 van de crème fr...

Corn Oysters (maïspannenkoekjes uit Georgia)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout en Maïs

Ontdooi de maïs en haal door een roerzeef, meng met maïzena, een geklutst eitje en zout. Bak ±8 pannenkoekjes. Van binnen moeten ze voch...

Crèpes Belle Angevine
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Maak flensjes van 130 g bloem, zout, 2 ½ dl melk, 3 eieren en een lepel cointreau. Vulling: bak 1 kg peren zonder schil en klokhuis in 90 g...

Crèpes uit Normandië
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Maak flensjes van 130 g bloem, zout, 2 ½ dl melk, 3 eieren en een lepel calvados. Vulling: bak 1 kg appels zonder schil en klokhuis in 90 g...

Crêpelines
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Melk

Van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren, melk een glad flensjesbeslag maken, hiervan zeer dunne flensjes bakken. Van te voren heeft men e...

Crêpes
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Suiker

Maak een beslag van de bloem, de poedersuiker, de schuimig geklopte eieren, de witte wijn of het water, de melk en de gesmolten boter. Verhi...

Crêpes au caviar
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Eieren

Van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag maken, hiervan op de gewone wijze flensjes tweezijdig bakken, laten afko...

Crêpes au chocolat
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren een glad beslag maken. Op de gewone manier bakt men er flensjes van, garneert de helft telkens me...

Crêpes au convent
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gewone wijze een niet te dun flensjesbeslag maken. Intussen heeft men een paar mooie peren in...

Crêpes au gingembre
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken. Aan dit beslag de fijngehakte gember toevoegen en nu dunne...

Crêpes au lard
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Bloem

Van bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een stevig beslag maken. Het stukje rookspek in dunne plakjes sn...

Crêpes au ris de veau
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Madera

Van bloem en boter een roux maken, wat bouillon toevoegen alsmede gesnipperde kalfszwezerik, aromatiseren met wat gebraiseerde champignons e...

Crêpes aux avelines
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Melk

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken en dunne flensjes bakken. Intussen roert men de boter zacht...

Crêpes aux fines herbes
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Kervel

Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten een stevig flensjesbeslag maken. Tevoren heeft men de verschillende kruiden zorgvuldig fij...

Crêpes à l'anglaise
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken. Nu een flensje op een verwarmde dresseerschotel dresser...

Laatste reacties binnen deze categorie

Veel voorkomende ingrediënten bij pannenkoeken