Pannenkoeken recepten

Over pannenkoeken

pannenkoeken recepten

Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Hoewel tegenwoordig veelal bloem wordt gebruikt, werd een pannenkoek oorspronkelijk van half boekweitmeel en half bloem gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. De pannenkoek wordt vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken. Het poffertje is een bepaald soort kleine pannenkoek. Een flensje is een dunne pannenkoek. Drie-in-de-pan, drie kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.


Overzicht van recepten uit de categorie pannenkoeken

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pannenkoeken.

Toon 26-50 van 146 recepten
Crêpes à la Cointreau
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken. Van te voren maakt men een beurre composé (boter aanwr...

Crêpes à la Moscovite
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en dan vliesdunne flensjes bakken. Tussen 2 fle...

Crêpes à la Normande
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

De geschilde en geboorde appels in heel dunne plakjes snijden. Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren een glad beslag maken. Nu ee...

Crêpes à la Parisienne
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Melk

De bitterkoekjes verbrokkelen, bedruppelen met marasquin en toevoegen aan de vanillesaus (de melk met vanillestokjes verwijderen, de maïzen...

Crêpes Empire
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van de gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken, alleen zo dun mogelijk. Intussen heeft men een vanil...

Crêpes Georgette
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een glad beslag maken. Enige tijd daarvoor heeft men de ananas, eventueel eerst nog in blok...

Crêpes Gil Blas
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjesbeslag maken, daarna flensjes bakken. Intussen de boter zacht ro...

Crêpes met basilicumpesto en geitenkaas
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Pesto

Zeef de bloem, voeg het zout toe, klop de bloem de eieren en de melk tot een glad beslag en laat dit ± 30 minuten rusten. Smelt de boter ro...

Crêpes paysannes
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Uien

Van bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten een stevig beslag maken. Nu de ui snipperen, in boter aanfruiten, het spek in dobbel...

Crêpes Rothschild
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Wat stevig fruit of stukjes gekookt fruit (appel, abrikoos) tremperen met marasquin of Curaçao en daarna in blokjes verdelen. De melk koken...

Crêpes salées pour potage (flensjes voor soepen)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Kook de melk of bouillon tot 2/3 in. Maak een beslag en bak flensjes. Voor bij soepen....

Crêpes Simone
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Brandy

Van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren op de gewone wijze een flensjesbeslag maken, dit wat soepeler maken met een ferme scheut cherry-b...

Crêpes Suzette 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Room

Zeef de bloem en het zout boven een kom, maak er een kuiltje in en breek het ei hierin. Klop met en garde, voeg deel voor deel de melk toe e...

Crêpes Suzette 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Recept uit 1897 door Mr. Joseph Van gezeefde bloem, suiker, zout, eieren en melk een glad beslag maken. Op de gewone manier bakt men er fle...

Crêpes Yvonne
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze een glad flensjesbeslag maken, dit aromatiseren met een scheut Crème de...

Crepes Suzette 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Cognac, Suiker en Citroen

· Carameliseer de suiker licht in een flambeerpan, voeg de sinaasappelschil rasp, de boter toe en blus het af met de citroen-sinaasappelsap...

Dosa's (Kruidige flensjes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Ghee, Zout en Melk

Vermeng de rijst met de linzen en spoel ze grondig. Laat ze uitlekken, doe over in een grote kom en voeg het water toe. Laat 24 uur weken. L...

Enjera (Ethiopische pannenkoek)
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist

Meng het bakmeel en de gist 2 dagen voor u gaat bakken met lauw water. Bak de pannenkoeken in een pan met anti-aanbaklaag....

Fleeren, Staphorster (anijswafels)
Uit de categorie pannenkoeken: met Anijs, Bloem en Stroop

Meng bloem, suiker en anijs. Smelt de boter, koel af en roer door het bloem. Doe stroop en eieren erbij en maak een dik beslag. Beboter een...

Flensje met gerookte zalm en feta, gevuld (koud)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Feta

Beslag kloppen van bloem, 1 ei en 1 eierdooier, melk, wat zout, scheutje jenever, de gesmolten boter en een stijfgeklopt eiwit erdoor spatel...

Flensjes 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Kaas

Roer de bloem met 2 eieren en zout tot een gladde massa. Verdun dit al roerend met het derde ei en de melk tot een mooi beslag. Laat dit cir...

Flensjes 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Olie

Maak van de ingrediënten plus een mespuntje zout een beslag. Zet dat een kwartiertje in de koelkast. Verwarm de koekenpan goed voor. Laat e...

Flensjes met carambola, gekarameliseerd
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Meng de bloem met de eieren en het zout en voeg de melk toe. Als er klontjes in het deeg aanwezig zijn, haalt u het even door een zeef. Snij...

Flensjes met prei en geitenkaas, gevuld
Uit de categorie pannenkoeken: met Prei, Zout en Melk

Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Klop het ei in een kopje los en roer het door de bloem. Roer er scheutje voor scheutje de m...

Flensjes met vlees-garnalenvulling, gestoomd
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kool en Bloem

Zeef de bloem in een kom. Voeg het kokende water toe en roer alles goed dooreen. Laat het bloemmengsel 5 minuten staan. Voeg het koude wate...

Laatste reacties binnen deze categorie

Veel voorkomende ingrediënten bij pannenkoeken