Pannenkoeken recepten

Over pannenkoeken

pannenkoeken recepten

Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Hoewel tegenwoordig veelal bloem wordt gebruikt, werd een pannenkoek oorspronkelijk van half boekweitmeel en half bloem gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. De pannenkoek wordt vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken. Het poffertje is een bepaald soort kleine pannenkoek. Een flensje is een dunne pannenkoek. Drie-in-de-pan, drie kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.


Overzicht van recepten uit de categorie pannenkoeken

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pannenkoeken.

Toon 51-75 van 146 recepten
Flensjes, hartig
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Melk

Roer door flensjesbeslag van 150 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk en 60 g gesmolten boter, 50 g zonnebloempitten en 1 theel. paprikapoeder Bak 1...

Gistwafels, Martine's lekkere
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Bloem en Suiker

Dit recept heb ik van mijn overgrootmoeder gekregen Voorbereiding Bloem en vanillepuding samen mengen Boter smelten Eieren scheiden Gist...

Hartenwafels Op Moederswijze.
Uit de categorie pannenkoeken: met Bloem, Eieren en Karnemelk

Smelt de solo en meng alles tot een geheel. Bak daarna de wafels in een heet wafelijzer....

Jachtwafels 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Gist oplossen in een beetje lauwe melk. Bloem in een kom doen en een kuiltje maken in 't midden. Suiker zout boven op de bloem strooien....

Jachtwafels 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Bloem

Bereidingswijze dit recept is zeker zo'n 30 jaar oud): Giet de bloem in een kom - maak een kuiltje voor de parelsuiker en de verkruimel...

Kaaspannenkoeken met Provençaalse kip en groenten
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Melk

Maak een beslag van meel, zout, bakpoeder, ei en de in gedeelten toegevoegde melk, doe de Provençaalse kruiden en kaas er bij. Bak zonder e...

Kaastortilla met shii-take, Spaans
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Melk

Klop de eieren met zout en peper los. Roer de kaas en de shii-take erdoor. Verhit de olie in een koekenpan van 16 cm doorsnee. Schenk het ei...

Kaastortilla's, gegratineerd
Uit de categorie pannenkoeken: met Kaas, Room en Salsa

Snipper de ui en fruit hem met de knoflook uit de pers in wat olijfolie. Voeg de bonen met een beetje vocht en de uitgelekte maïs toe en...

Kaiserschmarrn 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Kaneel

Boen de citroen goed en rasp 2 cth schil eraf, pers de citroen uit. Zet 1 dl water op met 50 g basterdsuiker, citroenschil en -rasp, en kan...

Kaiserschmarrn 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Suiker

(Luchtige pannenkoek met pruimencompote uit Zwitserland) Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon, rasp er 2 theelepels schil...

Kaiserschmarrn 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Suiker

Roer een glad beslag van de bloem, de melk, de eierdooiers, de suiker en de rozijnen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het b...

Kaiserschmarrn 4
Uit de categorie pannenkoeken: met Sla, Zout en Melk

Meng de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de gesmolten boter, 1 eetlepel suiker en zout door elkaar. Giet er langzaam de melk bij en roer...

Kaiserschmarrn 5
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de bloem, het zout, de melk en de eidooiers tot een glad beslag. Klop de eiwitten met de suiker stijf e...

Kaiserschmarrn 6
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Eieren

Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Schil en rasp de appel. Zeef het cakemeel. Klop een beslag van het cakemeel,...

Kaiserschmarrn 7
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Breng de melk aan de kook. Smelt er van het vuur af de boter door en laat het tot lauw afkoelen. Breek de eieren in een kom, strooi er de su...

Kaiserschmarrn met gembersiroop, hartig
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Melk

splits de eieren. Klop een beslag van de bloem, dooiers, melk en wat zout. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag. Bak in de boter...

Kaiserschmarrn met pruimencompôte
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Was de pruimen en halveer en ontpit ze. Schil de citroen dun en pers hem uit. Breng het water met de suiker, de kruidnagel, de kaneel, de ci...

Kermiswafels, Westfriese
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Voorbereiding Met een deel van de melk de gist tot een papje roeren. Alle ingredienten goed mengen tot soepel deeg. Beslag 1 uur laten rijz...

Kermiswafels; Oudhollandse
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Doe de gezeefde bloem met de kaneel in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Breek de eieren in het kuiltje en voeg er 1 1/2 deciliter la...

Kermiswafels; Zwitserse
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Room en Olie

Klop de eieren met de suiker tot een dikke bleke en romige massa, klop er geleidelijk de slagroom door. Zeef de bloem samen met het zout. sc...

Kersencrêpes met likeur
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Klop 1 groot ei met een snufje zout en roer er 30 gr bloem en 2 dl melk door. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin ± 8 f...

Keukenwafels
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Bloem

Giet de bloem in een kom-maak een kuiltje voor giessuiker en de verkruimelde gist-overgieten met het lauw water en de gist laten opkomen (on...

Khan um kluk (Thaise kokosflensjes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Bloem

Doe de kokosmelk in een beslagkom, voeg de bloem en de schuimig geklopte eieren toe en meng alles goed. Klop er dan de suiker door tot deze...

Knijpertjes 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Bloem, Kaneel en Suiker

Knijpertjes worden gemaakt van deeg van of 'vrij stevig beslag', zoals de inzendsters meestal schrijven. Ze worden niet opgerold....

Knijpertjes 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Room, Kaneel en Suiker

Een oud-leerling van Nieuw-Rollecate uit Emmen bracht 30 jaar geleden dit recept mee uit Westerbork...

Laatste reacties binnen deze categorie

Veel voorkomende ingrediënten bij pannenkoeken