Pannenkoeken recepten

Over pannenkoeken

pannenkoeken recepten

Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Hoewel tegenwoordig veelal bloem wordt gebruikt, werd een pannenkoek oorspronkelijk van half boekweitmeel en half bloem gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. De pannenkoek wordt vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken. Het poffertje is een bepaald soort kleine pannenkoek. Een flensje is een dunne pannenkoek. Drie-in-de-pan, drie kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.


Overzicht van recepten uit de categorie pannenkoeken

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pannenkoeken.

Toon 76-100 van 146 recepten
Knijpertjes 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Suiker en Eieren

De recepten van mijn ouders....

Kokosflensjes, Thais
Uit de categorie pannenkoeken: met Bloem, Kokos en Santen

Klop met de mixer en egaal beslag van de santen, het water, de bloem, het ei, de suiker en de kokos. Voeg voor gekleurde flensjes enkele dru...

Kwee dadar (flensjes gevuld met klapper)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Vermeng voor de flensjes de bloem met het zout in een kom. Voeg de eieren en een scheutje melk toe en roer vanuit het midden alles door elka...

Maïsflensjes met wijngaardslakjes
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem | 1 reactie

Meng de melk met de bloem en de eieren tot een mooi glad beslag. Spatel er de gehakte bieslook en de maïskorrels door en breng op smaak met...

McDonald's® Breakfast Burritos
Uit de categorie pannenkoeken: met Salsa en Tortilla

COOKING your Breakfast Burrito: 1. Preheat a skillet over medium heat. Crumble the sausage into the pan, then add the onion. Sauté the sau...

Nieuwjaarskoeken (wafels)
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Maak de gist aan met ½ dl lauwe melk. Maak een beslag van bloem, gist, zout en de rest van de melk. Krenten en rozijnen erdoor en 40 minute...

Oatcakes (soort pannenkoek)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout en Kaas

Meng havermeel en zout, maak een kuiltje en giet het vet erin. Maak een vast deeg, kneed krachtig en rol vingerdik uit. Steek er rondjes u...

Oedang goreng tepoeng (garnalenpannekoekjes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Citroen

Smeer de garnalen in met het citroensap. Klop het ei los. Meng het meel met wat water tot een papje. Was de selderij, snipper hem en roer he...

Oma’s lekkere bewaarwafels
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Suiker

Smelt de boter. Zeef de bloem. Voeg de suiker, de vanillesuiker en het vanillepuddingpoeder toe. Voeg hierbij de gesmolten boter en mix dit...

Pancakes (American style)
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

De bloem zeven, kuilvormig in kom doen, in het midden de gist-melkoplossing doen en een glad, soepel deeg kneden. Met doek bedekken en laten...

Pannenkoek met wilde rijst, opgevulde
Uit de categorie pannenkoeken: met Prei, Zout en Melk

Breng het water aan de kook met het zout en de rijst. Laat ongeveer 12 tot 16 minuten gaar worden onder deksel. Klop in een kom de bloem, he...

Pannenkoek, hartige
Uit de categorie pannenkoeken: met Gember, Gember en Zeezout

Pannekoek met 2 plakjes katenspek, 1/2-1/4 grof versnipperde ui, fijn versnipperde gember, en eventueel een spaanse peper voor de dapperen;...

Pannenkoeken, Antwerps
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Roer voor het flensjesdeeg de bloem, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar. Roer er alle klontertjes uit en kruid het deeg met...

Pannenkoeken, hartig 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Melk

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Breek de eieren erboven. Roer de helft van de melk erd...

Pannenkoeken, hartig 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Kaas

Zeef voor het beslag het bakmeel in een mengkom en roer er peper en zout door. Maak een kuiltje en doe de eidooiers daarin. Voeg de helft va...

Pannenkoeken; Zwitsers
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk, Bloem en Noten

Schil de appel, hak hem in stukjes van 3 cm en besprenkel die met citroensap. Week de müsli in de melk met de honing. Hak de noten. Zeef de...

Pannenkoekjes gevuld met notenragoût
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Kaas en Bloem

Snipper het ui. Snij de paddestoelen in plakjes. Hou enkele noten achter voor garnering, hak de rest fijn. Verhit de boter in een koekenpan...

Pannenkoekjes met kokos en goela djawa, gevuld
Uit de categorie pannenkoeken: met Kokos, Suiker en Goela djawa

Maak flensjes van het pannenkoekdeeg. Smelt de goela djawa in 5 eetlepels water op een zacht vuurtje. Voeg, als de suiker gesmolten is, de k...

Pannenkoekjes, Griekse mini-
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Bier

Voor dip 1: de geschilde komkommer raspen en laten uitlekken. De kruidenmix door de yoghurt roeren, de knoflook erboven uitpersen en de komk...

Pannenkoekjes, Hasseltse
Uit de categorie pannenkoeken: met Room, Melk en Bloem

Bak van een normaal pannekoekdeeg (op basis van eieren, melk en bloem) 2 dunne pannekoekjes per persoon. Strijk een helft in met honing, rol...

Pannequets à la Française
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

De boter in de pan laten smelten, zodra het schuimen begint af te nemen, de bloem toevoegen, daarna de kokende melk en de massa laten koken...

Piadina (di Gradara)
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Olie

De bloem vermengen met het water en de olie, goed doorkneden, wat zout toevoegen, laten rusten. Opnieuw doorkneden en balletjes vormen, deze...

Pien pie aab/mandarijnpannenkoek met pekingeend 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Zaden, Bloem en Honing

Willem-Jan Markerink heeft geschreven: "Pekingeend zelf maken lijkt me geen goed plan, anders deden de Chinese restauranthouders dat oo...

Poffertjes 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

- het maken van de giststarter: Laat de boter smelten Los de gist op in een beetje melk en roer er de suiker door. Zet de giststarter op een...

Rhode Island Johnny cakes (soort pannenkoekjes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Olie

Meng meel en zout, voeg kokend water toe en roer het mengsel klontvrij. Laat 5 minuten rusten. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een...

Laatste reacties binnen deze categorie

Veel voorkomende ingrediënten bij pannenkoeken