Pannenkoeken recepten

Over pannenkoeken

pannenkoeken recepten

Een pannenkoek is een gerecht dat wordt gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Hoewel tegenwoordig veelal bloem wordt gebruikt, werd een pannenkoek oorspronkelijk van half boekweitmeel en half bloem gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. De pannenkoek wordt vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken. Het poffertje is een bepaald soort kleine pannenkoek. Een flensje is een dunne pannenkoek. Drie-in-de-pan, drie kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen. Veganisten kunnen de eieren vervangen door kikkererwtenmeel en de melk door water of sojamelk.


Overzicht van recepten uit de categorie pannenkoeken

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pannenkoeken.

Toon 101-125 van 146 recepten
Rolletjes, Vlaamse
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Kaas en Room

Maak een pannekoekdeeg van 150 gr bloem, 2 eigelen, 1 ei, 50 gr boter en Rodenbachbier. Bak er fijne pannekoeken van en vul die op de volgen...

Roti 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Bloem

Wrijf de kip in met zout en peper. Bak in 5 minuten rondom bruin in de boter. Laat dan afgedekt in 30 minuten gaar stoven. Schep de kip op e...

Roti ahlu bahrie (Surinaamse aardappelroti)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Komijn

Meng 500 g meel, 3 cth bakpoeder, zout en ±4 lepels olie, laat een uur rusten en kneed nog eens. Vorm 10 balletjes, rol ze uit, bak in een...

Soufflécrêpes met ham en kaas
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Sla en Zout

Roer voor het flensjesbeslag de gezeefde bloem met het zout en de eieren los en giet beetje bij beetje de melk erbij. Klop alles goed door...

Spekkendikken 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Bloem, Stroop en Eieren

Doe de bloem in een kom, breek hierin de eieren en voeg er de stroop aan toe. De stroop wordt tevoren 'au bain Marie' dun vloeibaar...

Spekkendikken 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Anijs en Stroop

Het recept van nieuwjaarskoeken uit Norg is minder nauwkeurig wat de hoeveelheid water betreft; de bereidingswijze is slechts met één rege...

Spekkendikken 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Anijs en Kaneel

Met dit recept (spekdikken 2) ben ik gaan experimenteren. [J.C. Wessels-Nijenhuis] Het werd een beslag met als zoetigheid honig en donkerb...

Spekkendikken 4 (spekwafels)
Uit de categorie pannenkoeken: met Melk en Eieren

Meng meel, eieren, gesmolten boter en melk en maak een smeuïg beslag. Beboter het wafelijzer en laat goed heet worden boven open vuur. Sch...

Spekkendikken 5
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Stroop en Suiker

Ik herinnerde me opeens dat mijn zusje nog een doos met dingetjes van mijn moeder had staan. Daar ben ik ik gaan snuffelen [wat je hoort is...

Stroopwafels 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Meng de gist met 4 lepels lauwe melk. Meng bloem, zout en witte basterdsuiker en maak er een kuiltje in. Doe gesmolten boter, gist, ei en de...

Stroopwafels 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Bloem en Kaneel

Zeef de bloem in een kom en snij de boter er met 2 messen doorheen. Los de gist op in 2 lepels lauw water en roer met ei en basterdsuiker do...

Suikerwafels 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Bereid het eerste beslag gistdeeg volgens het basisrecept en laat het afgedekt tien minuten rijzen. Bereid intussen het tweede beslag door...

Suikerwafels 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Verwarm de melk tot ze lauw is en roer de gist los in een paar eetlepels van de lauwe melk. Zeef de bloem op een hoopje en maak een kuiltje...

Suikerwafels 3
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Suiker

De bloem in een kom gieten - De suiker, het zout en de vanille-suiker er in mengen - Een kuiltje maken - Er de geklopte eieren in gieten, de...

Suikerwafels 5
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Melk

Bereid het eerste beslag gistdeeg volgens het basisrecept en laat het afgedekt tien minuten rijzen. Bereid intussen het tweede beslag door d...

Suikerwafels; Luikse 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Bloem

Voorbereiding Kneed van de eerste grondstoffen een voordeeg in een kom. Kneed zeer goed tot een homogeen deeg. Dek volledig toe met 200 g g...

Suikerwafels; Luikse 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Gist, Zout en Bloem

Voorbereiding maak een deeg van alle ingredienten behalve de parelsuiker in de keukenmachine.goed laten draaien.Voeg de parelsuiker toe.Maa...

Tandooritortilla's, gevulde
Uit de categorie pannenkoeken: met Sla, Olie en Uien

Roer het water door het bloem tot een glad slap deegmengsel en leg in de koelkast. Snij de knoflook en het vruchtvlees van de peper klein. V...

Tao Sha Kuopan (Rode pasta pancakes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Olie, Bloem en Mango

Roer de bloem, het ei en 3/4-1 dl water tot een dik beslag. Houd 2 eetlepels beslag apart. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olie en...

Tortilla's 1
Uit de categorie pannenkoeken: met Wrap, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met wit bakpapier. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het gehakt in een...

Tortilla's 2
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Eieren

Plakjes aardappel, gesnipperde ui en stukjes tomaat in olie zachtjes bakken. Eieren loskloppen met zout, peper en fijngehakte peterselie, b...

Tortilla's 4 (basisrecept)
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Olie en Bloem

Meng de twee soorten bloem en een kwart liter water tot u een elastisch deeg krijgt. Voeg er dan de olie aan toe en kneed opnieuw zorgvuld...

Tortilla's 5
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Uien en Eieren

Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Snijd de chorizo in plakjes en hak de krui...

Tortilla's 7 (Castillanes)
Uit de categorie pannenkoeken: met Ham, Zout en Uien

De bloem vermengen met het water, de uien snipperen, de dobbelsteentjes spek aanfruiten, de gesnipperde ui toevoegen, goed dooreenmengen, e...

Tortilla's bakken in 5 stappen:
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Bloem en Tortilla

1. Voor 12 tortilla's mengt u in een kom 350 gram bloem en 75 gram zachte plantaardige margarine met uw vingertoppen tot een fijn kruime...

Laatste reacties binnen deze categorie

Veel voorkomende ingrediënten bij pannenkoeken