Crêpes au convent

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe
  • maar gave (Doyenne) peren
  • citroensap
  • boter
  • poedersuiker
  • Varianten:
  • 1) Vullen met gehalveerde
  • gesmoorde champignons
  • geen poedersuiker;
  • 2) Vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.

Bereidingswijze

Van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gewone wijze een niet te dun flensjesbeslag maken. Intussen heeft men een paar mooie peren in plakjes gesneden, daarna besprenkeld met citroensap en zó even laten staan. Een lepel beslag in de hete pan doen, een drietal plakjes peer over het flensje verspreiden, het flensje afbakken en, bestrooid met poedersuiker, zo heet mogelijk serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 929x

Jouw laatst bekeken recepten