Crêpes au gingembre

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 4 dl melk
  • 75 g suiker
  • snufjezout
  • 2 eieren
  • 200 g gember
  • boter
  • 2 dl gembersiroop
  • poedersuiker
  • 25 g djahé
  • Varianten:
  • 1) De gember vervangen door sukadesnippers
  • i.p.v. de siroop wat notenlikeur;
  • 2) De gember vervangen door stukjes gedroogde
  • geweekte abrikoos
  • i.p.v. de siroop bessenjam en bestrooien met greinsuiker.

Bereidingswijze

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken. Aan dit beslag de fijngehakte gember toevoegen en nu dunne flensjes bakken, oprollen en dresseren op een schotel, besprenkelen met gembersiroop en dan bestrooien met een mengsel van gezeefde poedersuiker en djahépoeder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 931x

Jouw laatst bekeken recepten