Crêpes au lard

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 dl water
  • 2 eiwitten
  • 200 g gerookt vet spek
  • 50 g boter
  • stroop of bruine suiker
  • Varianten:
  • 1) Ham gebruiken i.p.v. spek;
  • 2) Reepjes ossetong gebruiken en stukjes truffel
  • serveren met een maderasaus.

Bereidingswijze

Van bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een stevig beslag maken. Het stukje rookspek in dunne plakjes snijden en dan in lange smalle flinters verdelen. Een beetje boter verwarmen, de reepjes spek hierin kort, maar knappend bakken, bedekken met een lepel beslag, snel goudbruin aan beide zijden afbakken en héét serveren, eventueel met wat stroop of bruine suiker.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha