Crêpes au ris de veau

Ingrediënten

  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 dl bouillon
  • 200 g kalfszwezerik
  • 50 g champignons
  • boter
  • scheutje madera
  • eventueel truffel
  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 50 g boter
  • 2 dl water
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • boter
  • garneertruffel
  • Varianten:
  • 1) Flinters kippenborst gebruiken met daarbij een fijne kerriesaus;
  • 2) Restjes gebraiseerd vlees in een ragoût met wijnsaus.

Bereidingswijze

Van bloem en boter een roux maken, wat bouillon toevoegen alsmede gesnipperde kalfszwezerik, aromatiseren met wat gebraiseerde champignons en een scheut madera. Bijzonder lekker wordt deze ragoût met gesnipperde truffel. Van bloem, zout, water, boter, eieren en de stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een beslag maken en daarvan dunne flensjes bakken. Deze bedekken met een strook ragoût, oprollen en serveren met een garnering van plakjes truffel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1012x

Jouw laatst bekeken recepten